Cassaro
Паразит
- Член од
- 15 февруари 2012
- Мислења
- 3.318
- Поени од реакции
- 10.354
Да не цитирам, почитко е вака.
@Cassaro Со оглед дека, како што кажа и Берик на претходна страна некоја, сличен настан се деси и во Џенова на Италија-Србија, најлогично е Србија да ја добие службено утакмицата. Згора на фактот што Албанците одбиле да излезат терен (ако тоа што го зборува претседателот на ФСС е точно).
За тоа другото, јас знам што тие причиниле, знам зошто Србија беше бомбардирана, Косово противправно се оддели од Србија, конфликтот кај нас...не мора да ми објаснуваш. Ми збориш ко да немам омраза кон нив (иако можам да кажам дека на факс запознав доста океј Албанци, ама ќе кажам нешто што го иам кажано милион пати, мал процент е, затоа сите генерализираме, посебно кога ќе видиш што вечерва се дешавало во Струга и Тетово, мислиш за национален празник ќе го прослават тоа). Имам, ама не само кон нив. Имаа и во 99та и во 2001ва свој патрон, кој ги штитеше поради разно разни причини.
Ај вака сеа мило ми е што ме разбра. Прва работа ти и јас како и секој нормален човек луѓето ги делиш на ЛУЃЕ и неЛУЃЕ.Мене искрено не ме занима дали си Македонец,Грк,Ш иптар,Албанец,Бугар и така натака.Овие шконтариве што праат проблеми да беа и кинези исто ќе ги мрзев.Ти викаш имало добри,нормално има и добри Македонци,има и погани Македонци што гледаат само да те заебат.Генерализација е термин кој што може да го искористиш ако генерализираме на подрачје на Правен Факултет и ш иптарите во него ,односно да има 1 поган и ради него ти да ги омаложуваш другите 9 што се фацишта,ме разбираш ? Ама не можеш да кажеш генерализација кога 90 % и повеќе од нив се тешки идиотчини од кои поише од пола немаат 4то а камоли нешто повеќе и на секој факинг протест урлаат ко недоквакани,а појма немаат зошто.Тоа брат не е генерализација туку е реалната слика на ш иптарите во нашава држава и пошироко.Тие ти што ги нарекуваш добри можеме да ги ставиме во групата на исклучоци на претходно определено мнозинство на ш иптари.Доста е за денес и ја и ти се нервираме без потребно,нити нашиов муабет ќе натера утре да излезат Македонциве и да речат доста нити мене некој ќе ме убеди да отидам и утре да живеам со некој ш иптар ко ништо да не било.
И да ви го мочам аутокоректов на форумов.[DOUBLEPOST=1413332564][/DOUBLEPOST]
Нема шанси да ја добие Србија оваа утакмица.
На последнава снимка се гледа дека гостите јадат удари од навивачи при влезот во тунелот, а тоа дефинитивно оди во прилог на Албанците.
Јас не знам како може ваков меч да биде толку слабо организиран. Па во Македонија, на утакмици на РК Вардар на мечеви од домашно првенство во Тинекс Пролет има повеќе специјалци јеботе
Доволно ќе било по цела атлетска патека да стоеле специјалци и сигурно немало на никој да му текне да влезе во терен. Редари ко редари, немоќни се во ваква ситуација.
Исто снимките во кои редарот му мава бокс на еден од гостинските играчи не им иде во прилог на Србите.
Максимум што може да извадат е преигрување на мечот пред празни трибини...
Тука не побитен факт е дека инцидентот беше предизвикан од Албанска страна, како на трибините така и на теренот, откако дајца гостински фудбалери агресивно одговороија на логичен потег на некој фудбалер. Кога и да има некој објект на теренот кој го попречува мечот, логично е некој од фудбалерите да го отстрани, ни под разно не смееа гостите да реагираат затоа што Митровиќ го остранил знамето и дронот...
Со ова може да се бранат Србите, ама тоа што се случуваше после тоа не им оди во прилог.
Според мене мечот ќе биде регистриран со 0-3 за Албанија и Србите ќе изедат некоја дебела казна...
Многу лесно се погазува се ова што го кажа.Фудбалскиот Сојуз на Србија одбила да прими навивачи на Албанија со што би се спречиле ваквите инциденти бидејќи самата федерација е свесна дека ваков натпревар не може да заврши на мирен начин и без инциденти со присуство на гостински навивачи.И да не присуствуваа повторно ќе имаше навредливи скандирања и тако даље со што казната би била далеку помала,но тоа е веќе што би било кога би било,а тоа не држи вода пред маало а не на суд.
Последно уредено: