Да не цитирам, почитко е вака.
@Del Boy уште тоа фалеше за вечерта, вемеровец ме направи. Во ниеден момент не сум оправдал таква провокација и реков дека треба да се казни Албанија за тоа (без разлика дали е од член на делегација, а уште повеќе ако е член на делегација). Точно, да не беше тоа, немаше ништо да се случи, таа провокација покрена низа на настани. Но, јас потенцирав дека имаше момент, кога и покрај тоа што така ниско и гадно испровоцираа Албанците, фудбалерите на таа репрезентација можеа да кажат стоп чекај, нема да го нападнам Митровиќ. Но, не мислеа така, туку они како да се навредија тоа што Митровиќ им ја симна таа нивна „светост“, па решија физички да се пресметаат со него. А јас субјективно, нормално дека ќе сум на страната на Србија во случајов. Но, и покрај тоа што сум субјективен, сметам дека ќе има санкции за Србија заради пропусти во организацијата. Но санкција треба да има и за Албанија заради политичката провокација. Е сеа уефа ќе си мери на кантар кој повеќе згрешил (знаеме они како мерат) и ќе си донесе некоја одлука од која после сите ќе се чудиме.
@Cassaro Со оглед дека, како што кажа и Берик на претходна страна некоја, сличен настан се деси и во Џенова на Италија-Србија, најлогично е Србија да ја добие службено утакмицата. Згора на фактот што Албанците одбиле да излезат терен (ако тоа што го зборува претседателот на ФСС е точно).
За тоа другото, јас знам што тие причиниле, знам зошто Србија беше бомбардирана, Косово противправно се оддели од Србија, конфликтот кај нас...не мора да ми објаснуваш. Ми збориш ко да немам омраза кон нив (иако можам да кажам дека на факс запознав доста океј Албанци, ама ќе кажам нешто што го иам кажано милион пати, мал процент е, затоа сите генерализираме, посебно кога ќе видиш што вечерва се дешавало во Струга и Тетово, мислиш за национален празник ќе го прослават тоа). Имам, ама не само кон нив. Имаа и во 99та и во 2001ва свој патрон, кој ги штитеше поради разно разни причини.