UEFA Евро 2016 (квалификации)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549

Типот што на крај го зема знамето влегува на 0:10 и излегува на 0:18.

Прашањето ми е, србин некој или албанците си го земаат пак знамето?
Друго видео имаше на кое се гледа дека знамето е однесено на клупата на Албанците, па земено од делегатите.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.831
0:05 чичко полицај мува не го лази си помина си замина :facepalm:
Ги читам коментарите на видеово и у 99% од коментарите парче се прават наши и шконтари и у меѓувреме налетувам на коментаров:
gumite si gi izliza
:pos::pos::pos:

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Денес се изигра утакмица меѓу Х и У.За време на утакмицата навивачите на У решија да испратат провокација кон домаќинот Х и неговите навивачи.Како резултат на испратената провокација навивачите на Х возвратија со песни со провокативна и навредлива содржина додека играчите на Х ги бранеа играчите на У иако претходно истите имаа намера физички да се пресметаат со домаќините.Откако играчите на У беа испратени во соблекувалните по инцидентот кој беше предизвикан од нивните навивачи истите одбиваат да се вратат на теренот и да го доиграат натпреварот.Повели ,соџвакано преџвакано .
И кој е тука крив друже? Кој е крив што они имаа ЈАСНА цел. Кој е крив што сите ние сме пички во душа и страдаме за интересите на поединци. Во оваа говнарија се вмешани многу работи..
Да, они имаат ЈАСНА цел.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.354
Поени од реакции
84.577
Одма со теориите на заговор.
Веста дека далечинското било најдено кај Рама е неточна и е патка од српските портали.
Албански ултраси надвор од стадионот го активирале и контролирале леталото, пуштиле и слики на фејсбук.

Не знам за делегатите од ЕУ ама и тоа ми звучи како дезинформација.
Тогаш добро е, што те имаме тебе да ни кажеш за секоја работа посебно дали е вистинита и каква е по карактер.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
И кој е тука крив друже? Кој е крив што они имаа ЈАСНА цел. Кој е крив што сите ние сме пички во душа и страдаме за интересите на поединци. Во оваа говнарија се вмешани многу работи..
Да, они имаат ЈАСНА цел.

Немој вака да збориш,некој од марс е паднат нема минато ќе го навредиш.Ова е објаснување за таквите, јас кажав што имав на претходните страни.Ако ти се верува рацеви ми се тресат и жал ми за сите други деца/луѓе што се израснати покрај вакви инцестоиди и планинари.Јас пак сум имал среќа и сум израснат во македонска населба изолиран колку толку од овие,ама за другите срцево ми плаче.Не знам само како има луѓе што не размислуваат од позиција на тие другите,туку се среќни со тоа што они немале такви проблеми и ситуации и пробуваат ваквите работи да ги решат на мирен и етички начин , а не разбираат дека со ретардирани луѓе треба проблемот да го решиш на ретардиран начин во случајов со боксови у фаца додека не почне да ги плука забите.Е мене тоа ме боли пријателе, не се замарав ама не можеш да не се замараш.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Немаше да мава пендраци, зашто никој немаше да се стрча.
Аплауз ќе им дававме и со овации ќе ги испратевме во тунелот.
Престанете да се омаловажувате самите себе како Македонци. Престанете да бидете заробени во умовите како сме ние слаби, како ќе сме давале аплауз, како ние ништо неможеме да направиме а сите други се појаки од нас...
Некогаш искрено сакам да се случи такво нешто (иако разумниот дел во мене вика НЕ) да се излаже некој кај нас да преговара со Грциве за смена на име, или америве да не притиснат или домашниве предавници да шуруваат...па да видат што е Македонец кога ќе му пукне филм кога ќе почнат да летаат луше од Камени мост.
Ние сме народ што сме имале организација која била 120 години во илегала. Тоа биле мажишта. Ние Македонците сме народ со голема цивилизација и уште поголемо срце.
Не си ја знаеме историјата, се понижуваме самите себе.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Да не цитирам, почитко е вака.

@Del Boy уште тоа фалеше за вечерта, вемеровец ме направи. Во ниеден момент не сум оправдал таква провокација и реков дека треба да се казни Албанија за тоа (без разлика дали е од член на делегација, а уште повеќе ако е член на делегација). Точно, да не беше тоа, немаше ништо да се случи, таа провокација покрена низа на настани. Но, јас потенцирав дека имаше момент, кога и покрај тоа што така ниско и гадно испровоцираа Албанците, фудбалерите на таа репрезентација можеа да кажат стоп чекај, нема да го нападнам Митровиќ. Но, не мислеа така, туку они како да се навредија тоа што Митровиќ им ја симна таа нивна „светост“, па решија физички да се пресметаат со него. А јас субјективно, нормално дека ќе сум на страната на Србија во случајов. Но, и покрај тоа што сум субјективен, сметам дека ќе има санкции за Србија заради пропусти во организацијата. Но санкција треба да има и за Албанија заради политичката провокација. Е сеа уефа ќе си мери на кантар кој повеќе згрешил (знаеме они како мерат) и ќе си донесе некоја одлука од која после сите ќе се чудиме.

@Cassaro Со оглед дека, како што кажа и Берик на претходна страна некоја, сличен настан се деси и во Џенова на Италија-Србија, најлогично е Србија да ја добие службено утакмицата. Згора на фактот што Албанците одбиле да излезат терен (ако тоа што го зборува претседателот на ФСС е точно).
За тоа другото, јас знам што тие причиниле, знам зошто Србија беше бомбардирана, Косово противправно се оддели од Србија, конфликтот кај нас...не мора да ми објаснуваш. Ми збориш ко да немам омраза кон нив (иако можам да кажам дека на факс запознав доста океј Албанци, ама ќе кажам нешто што го иам кажано милион пати, мал процент е, затоа сите генерализираме, посебно кога ќе видиш што вечерва се дешавало во Струга и Тетово, мислиш за национален празник ќе го прослават тоа). Имам, ама не само кон нив. Имаа и во 99та и во 2001ва свој патрон, кој ги штитеше поради разно разни причини.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Престанете да се омаловажувате самите себе како Македонци. Престанете да бидете заробени во умовите како сме ние слаби, како ќе сме давале аплауз, како ние ништо неможеме да направиме а сите други се појаки од нас...
Некогаш искрено сакам да се случи такво нешто (иако разумниот дел во мене вика НЕ) да се излаже некој кај нас да преговара со Грциве за смена на име, или америве да не притиснат или домашниве предавници да шуруваат...па да видат што е Македонец кога ќе му пукне филм кога ќе почнат да летаат луше од Камени мост.
Ние сме народ што сме имале организација која била 120 години во илегала. Тоа биле мажишта. Ние Македонците сме народ со голема цивилизација и уште поголемо срце.
Не се глупирај, да играме ние со Албанија тоа ќе биде понижување до максимум, цел стадион ќе биде покриен со црн двоглав орел, од македонче ни трага ни глас ќе нема.
Да преговараат со грците за името па ќе сме виделе што е македонче хехехехе со прст нема да мрдне никој, какви работи ни се дешаваат па некој ќе го заболи кур ако преговараат за смена на името, ние државата си ја дадовме па за името некој ќе се замара.
Ќе има протести 2 дена и толку.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Е ова е тој македонски менталитет умрен мизерен ретардиран пичкарски и што уште све не.Абе утре женати/детето/внукот без разлика кој ќе го нападнат и што ќе си речеш ај океј ги тепавте ама што да праиме со тоа што ретровизорот сте го скршиле дур сте ги тепале ? Те знам кој си пријателе не ми глуми политичар во вакви ситуации не те личи.
Нас менталитетот ни е лузерски тука се согласувам со тебе ама дечкото е србин, не е Македонец.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.031
Поени од реакции
11.667
Нас менталитетот ни е лузерски тука се согласувам со тебе ама дечкото е србин, не е Македонец.
Кај сум Србин, на хартија? Ок, да. Како и да е, иам право, на следниот попис (кој којзнае кога ќе биде) да го сменам тоа. Реков и претходно, ме прашаа, ќе кажам пак: повеќе се чувствувам како Македонец, што е сосема нормално. Роден тука, растен тука, и ред други причини. Али мислам дека темата не е мојата национална припадност, дали на мене или на Касаро ни е поголем. Така да, да завршиме со тоа тука.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Не е дека нема да има македонци што би скокнале на терен како србите, ама до полицијата е.
Да пробаме да скокнеме има убав ќотек да изедеме од едно 300 желки кои нормално, нас не газат а на Албанците им вадат лисици од раце.

Убаво се виде на Кале што можеме да очекуваме од нашето МВР.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Баш така, само тој-некој што треба ова вака да го гледа, не го гледа.
Ќе одам малце во друга насока. Зошто гинеа златни луѓе 2001? За интересите на Бранко, ЉуБчо и компанија? За кого ќе гиниш ти, за Македонија? Не друже, за Грујо и братучед му Мијалков. Ти ќе загиниш а они утре ќе го продадат и името. Да, македонците имаат големо срце, ама страдаме од грешни луѓе. Цела Александрова империја е растурена од предавници и шпиуни. И на крај кога веќе е таква работата нормално е секој за себе да гледа за подобро утре незамарајќи се за останатите.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.059
Поени од реакции
74.679
Нема шанси да ја добие Србија оваа утакмица.
На последнава снимка се гледа дека гостите јадат удари од навивачи при влезот во тунелот, а тоа дефинитивно оди во прилог на Албанците.
Јас не знам како може ваков меч да биде толку слабо организиран. Па во Македонија, на утакмици на РК Вардар на мечеви од домашно првенство во Тинекс Пролет има повеќе специјалци јеботе :icon_mrgr:
Доволно ќе било по цела атлетска патека да стоеле специјалци и сигурно немало на никој да му текне да влезе во терен. Редари ко редари, немоќни се во ваква ситуација.
Исто снимките во кои редарот му мава бокс на еден од гостинските играчи не им иде во прилог на Србите.
Максимум што може да извадат е преигрување на мечот пред празни трибини...

Тука не побитен факт е дека инцидентот беше предизвикан од Албанска страна, како на трибините така и на теренот, откако дајца гостински фудбалери агресивно одговороија на логичен потег на некој фудбалер. Кога и да има некој објект на теренот кој го попречува мечот, логично е некој од фудбалерите да го отстрани, ни под разно не смееа гостите да реагираат затоа што Митровиќ го остранил знамето и дронот...
Со ова може да се бранат Србите, ама тоа што се случуваше после тоа не им оди во прилог.

Според мене мечот ќе биде регистриран со 0-3 за Албанија и Србите ќе изедат некоја дебела казна...

Kajgana Shop

На врв Bottom