Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Никој не го спомна оригиналниот Роналдо во составите.

Роналдо не остави таков белег како што остави Ибрахимович на пример..јас пак му се чудам на сите тука што ги прават составите а го немаат Златан во тимот..разбирам дека и Креспо и Шевченко и сите останати беа одлични напаѓачи ама никој го немаше тој импакт и појава на теренот каков што беше(и сеуште е) Златан Ибрахимович..монструм,ѕвер,чудовиште,играчиште....едноставно секој тим без него е фејк тим и то е то

Роналдо не остави таков белег како што остави Ибрахимович на пример..јас пак му се чудам на сите тука што ги прават составите а го немаат Златан во тимот..разбирам дека и Креспо и Шевченко и сите останати беа одлични напаѓачи ама никој го немаше тој импакт и појава на теренот каков што беше(и сеуште е) Златан Ибрахимович..монструм,ѕвер,чудовиште,играчиште....едноставно секој тим без него е фејк тим и то е то
Џони брат нијанси одлучуваат, а и се разбира тоа се сведува на индивидуално мислење овде. Не е толкава разликата од Ибрахимович до Шевченко на пример па да кажеш дека нема шанси некој украинецот да го избере. Покрај тоа, треба да се зема во предвид дека некој играчи настапуваа во далеку поквалитетна Серија А од онаа во која Ибра го одигра најголемиот дел од својата кариера во Италија.

Ај за Ибра ти држи муабетот, ама Ето си го ставил пред Роналдо :eek:

Не знам, јас со Роналдо пораснав и увек кога играв фудбал у маало бев Роналдо така да... :D

Ај и јас да направам еден состав

Буфон
Кафу-Неста-Турам-Малдини
Недвед-Пирло-Зидан-Кака
Шева-Роналдо

Има голема конкуренција за нападот и средината посебно со играчи од раните 2000ти години но му дадов предност на добитниците на златни топки.

Џони брат нијанси одлучуваат, а и се разбира тоа се сведува на индивидуално мислење овде. Не е толкава разликата од Ибрахимович до Шевченко на пример па да кажеш дека нема шанси некој украинецот да го избере. Покрај тоа, треба да се зема во предвид дека некој играчи настапуваа во далеку поквалитетна Серија А од онаа во која Ибра го одигра најголемиот дел од својата кариера во Италија.

Mondoico Ибрахимович беше појава на теренот за разлика од Шевченко,Креспо и сите останати напаѓачи кои ги спомнавте..јас не велам дека овие останатите се неквалитетни ама Ибрахимович решаваше утакмици,екипата беше поразлична во негово присуство,и самите дефанзивци му се плашеа,посебен импакт за екипата имаше Ибра..како сакаш врти ја ама Ибра мора да биди во секаков тим на Сериа А[DOUBLEPOST=1413320726][/DOUBLEPOST]
Ај за Ибра ти држи муабетот, ама Ето си го ставил пред Роналдо :eek:

Тоа е можеби малце пристрасно и веројатно грешам во тој избор ,сепак Ето изигра добро во Интер посебно втората сезона каде ги дриблаше сите from coast to caost небаре Леброн Џејмс е...

Шевченко еден од најдобрите напаѓачи.
Ибра еден од најдобрите напаѓачи.

Креспо далеку позади нив.

Не мешај сеа и ти.

Шевченко еден од најдобрите напаѓачи.
Ибра еден од најдобрите напаѓачи.

Креспо далеку позади нив.

Не мешај сеа и ти.

Така е...но некои тука го спомнаа и Креспо што за мене е и малце апсурдно...мислам да изоставиш еден од Шевченко и Батистута за да го клајш Креспо?..глупости...иначе за мене Ибрахимович број 1 дефинитивно..таков индивидуалец и чоек што беше страв и трепет за противничката екипа не сум видел во Сериа А..посебно во годините кога играше за Интер и Милан,буквално со посрани гаќи излегваа противничките играчи коќе го видеа него...тоа е разликата

Така е...но некои тука го спомнаа и Креспо што за мене е и малце апсурдно...мислам да изоставиш еден од Шевченко и Батистута за да го клајш Креспо?..глупости...иначе за мене Ибрахимович број 1 дефинитивно..таков индивидуалец и чоек што беше страв и трепет за противничката екипа не сум видел во Сериа А..посебно во годините кога играше за Интер и Милан,буквално со посрани гаќи излегваа противничките играчи коќе го видеа него...тоа е разликата
Реално изгази Ибра у Серија А и стварно остави голем белег ама еве си гази и у Франција а можеше и многу повеќе да напраи за Барса ама Пеп му се искурчи.

Еве кој колку голови има постигнато во Серија А

Ибра(Јуве,Интер,Милан) - 219 настапи 122 голови постигнати
Шева(Милан) - 226 настапи 127 голови постигнати

E сеа асистенциите верувам дека се на страна на Ибра пошо он поише беше организатор додека Шева беше оној на кој му беше асистирано.

Е сега додуша и различен тип на напаѓачи се и кога би имал тим без квалитетна средина тогаш Ибрахимовиќ е напаѓачот кој ти треба ама ако имаш тим со квалитетна средина и атакуваш на поголеми трофеи од домашното првенство тогаш го бирам Шева.

Имав чест и двајцата да играат за Милан но нормално за мене Шева си е Шева баш поради поголемиот белег што го остави а и преферирам напаѓачи како него.

shevchenko-milan-o.gif
[DOUBLEPOST=1413331001][/DOUBLEPOST]
А што праите?
Батистута вс Пипо левел 2?
Ako ne ti se odmara pak cuti si okejjj?

@Клипче
Со сета почит кон Шева ама Ибрахимович како индивидуалец и како фудбалер е поквалитетен и верувам тоа самиот го знајш..убаво тука објасни дека зависи и од остатокот на тимот бидејќи фудбалот е тимска игра но едно е кога ќе го чуваш Шевченко а друго е кога ќе го чуваш Ибрахимович (секако пишам хипотетички од страна на дефанзивец),иако се различни типој на играчи...и кај мене Милито остави поголем белег но никој не доминираше како Ибрахимович

Малце грешиш тука не е различно да го чуваш Ибра и да го чуваш Шева а знаеш зашо?

Зашо и на двајцаа ако им остаиш малце простор ќе те напунат додека да трепнеш, сигурен сум дека ист страв имале дефанзивците од нив.

Инаку да не испадне да помислат другиве дека се караме ко за Креспо вс Пипо не е така, се согласуваме тука дека Ибра и Шева се звероњи а Креспо и остали далеку позади нив.

Прееска на Еуроспорт 2 глеам некој бош фудбал Делхи со којзнае кој таму и шо да видам Дел Пиеро и Трезеге еден против друг ама многу касно пуштив и не успеав да видам како изиграа али интересно беше да се види тоа.

Дел Пиеро ќе имаше две асистенции за гол ама едната ја заеба судијата и крена офсајд а и играчот се збрка а другата играчот беше чист камен.

Ваљда им се последни сезони на двајцава па после може ќе се пробуваат за тренери.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom