Војната на патиштата

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.493
Сега да не претеруваме. Незнам колку луѓе искрено би се нафатиле да лежат некои 10-20 години затвор за некој да остане жив, колку и лошо да звучи тоа е реалноста.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Сега да не претеруваме. Незнам колку луѓе искрено би се нафатиле да лежат некои 10-20 години затвор за некој да остане жив, колку и лошо да звучи тоа е реалноста.
Тоа е премногу затвор , но знам албанец кој речиси полудел пошто прегазил човек кој бил во стари години, па и македонец. (во земја каде еден на друг им посакуваме истребување).
Сакам да кажам дека секако не е лесно, за нормални луѓе зборуваме.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Жените како прво имаат проблем со паркирањето..Сум гледал кога жена неможе да испадне од паркинг 15 минути..И може се пажливи,ако колата е нечиста,да ја однесат да ја исперат..За тоа ќе приметат одма..
Да знаеш како паркирам, и тоа паралелно паркирање.
А колата дури и заборавам оти треба да ја носам на перење. :P

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
И имаш хартии и храна внатре расфрлано у кола
Да. На вратите имам како прегради и во нив има кутии од цигари и празни опаковки од чоколади и чипсови...:noze:

I

IBIZA SOUND

Гостин
http://vesti.mk/read/news/3379323/1214030/adrijana-alachki-so-fustanot-mu-ja-sopirala-krvta-na-peshakot

Сеа и хероина ќе ја направат..Пу[DOUBLEPOST=1412896436][/DOUBLEPOST]

Нема да лежи во затвор ни 2 саата..Читав на Вечер.мк,наводно немало сведоци..Ќе го заташкаат случајот,или Алачки може ќе им понудат на семејството на дедово 5000-10.000 евра како отштета да не лежи..
da moze da se zataska slucajot kako sho vikas,i da mu se ponudi na semejstvoto dobra para za da ne tuzat
inaku stom umira covek mislam deka zatvorot ne mu bega na vozacot na kola

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Тесно ми е у кола. Пре би на отворено. И последен пост оф топик ми е. :)
Ако вака брзо се уморуваш од пишување на 2-3 реченици,тешко на дечко ти во сексот..

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Тоа е премногу затвор , но знам албанец кој речиси полудел пошто прегазил човек кој бил во стари години, па и македонец. (во земја каде еден на друг им посакуваме истребување).
Сакам да кажам дека секако не е лесно, за нормални луѓе зборуваме.
Еден мој близок роднина пред 10-на години удри човек кај Овче Поле. Да не опишувам сега детално како беше, што беше ситуацијата, ќе спомнам само дека човекот остана жив, а роднината беше ослободен од Судот.
Но, роднината беше две години на антидепресиви, има и ден денес проблеми со шеќерот, од тогаш не вози кола.
Тврди дека сеуште има кошмари.

C

cige

Гостин
http://vesti.mk/read/news/3379323/1214030/adrijana-alachki-so-fustanot-mu-ja-sopirala-krvta-na-peshakot

Сеа и хероина ќе ја направат..Пу[DOUBLEPOST=1412896436][/DOUBLEPOST]

Нема да лежи во затвор ни 2 саата..Читав на Вечер.мк,наводно немало сведоци..Ќе го заташкаат случајот,или Алачки може ќе им понудат на семејството на дедово 5000-10.000 евра како отштета да не лежи..
Ти најверојатно не си возач штом вака зборуваш. На секој може да му се случи некоја будала да згазне на коловоз без да ја сврти главата лево-десно. Најчесто ова се случува на Партизанска од кога ги поставија семафорите за пешаци, има неписмени луѓе си минат без да погледнат каква боја свети

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
da moze da se zataska slucajot kako sho vikas,i da mu se ponudi na semejstvoto dobra para za da ne tuzat
inaku stom umira covek mislam deka zatvorot ne mu bega na vozacot na kola
во Македонија и да се откажеш од ваков случај,државата спроведува процес и нема бегање од казна

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
На секој возач може да му се случи вакво нешто, тоа не значи дека возачот е крив. Некогаш и пешаците се виновни затоа што поминуваат улици и каде смеат и каде не смеат а воедно и не погледнуваат десно или лево кога преминуваат. Мене ми се случи додека ги возев часовите за полагање. Пешак ми излезе на сред улица и немаше теоретски шанси да го видам бидејќи на страната имаше камион а тој се појави од таму. Среќа што и јас и инструкторот закочивме во исто време и не возев брзо инаку ќе го зберев и никогаш немаше да добијам возачка. Според мене мислам дека е време во Македонија да се воведе закон за задолжително поставување на камери во автомобилите, како на пример во Русија. Така најдобро ќе се види дали возачот е крив или некој друг.

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
Во Македонија треба да се подигне свеста на пешаците повеке одколку на возачите .
Не само заради овој случај сега туку онака општо, поминуваат улица на црвено светло , пешачки имат во близина ама ке поминат така фрарерски на 5-6 метри од него , имат тротоар до патот ама ке одат по патот по страната пошто не бил рамен тротоарот " колите имаат место за поминување" е мислењето итн....прашање е само на време кога веројатноста ке се поклопи за дел од секунда и ке се случи најлошото помегу возачите и пешаците , доколку правиш се правилно како пешак нема шанси да бидеш во дуел со некој возач колку и да ги прекршува тој правилата.
Друго нешто , многу не знаат ни како да поминуваат на пешачки, си мислат дека ако е пешачки и без гледање лево десно може да поминат, се знае кога има автомобили застануваш, чекаш автомобилот да застане па поминуваш.
Мислам дека пешаците којшто не се возеле никогаш автомобил најчесто ги прават тие прекршоци пошто незнаат како е од странта на возачот.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
убава работа сврши Владата со кампањата “пешаците имаат предност на пешачки“..........гледам трчаат луѓето да преминат на пешачки пред коли,а притоа не ни ја погледнуваат светлосната сигнализација која им означува дали имаат или немаат право да поминат(црвено/зелено) :facepalm: пешаците имаат право на предност на минување на пешачки - да,но возилото треба да застане ако станува збор за група на пешаци,а должност на пешакот е да погледне лево па десно да види дали е безбедно за минување !

кампањава повеќе лошо донесе отколку арно :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom