Фолк пеачка - името молам

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.610
Поени од реакции
15.429
Локација
Skopje
%D1%81%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%B0.jpg

Фолк-пејачка го прегазила пешакот на „Рузвелтова“
пред 18 минути - Република - Македонија

Позната фолк пеачка од македонската естрада вчера попладне прегазила пешак на улицата Рузвелтова во Скопје. Пеачката со својот автомобил удрила во старец кој ненадејно и го попречил патот.
------------
Името молам,тоа и ми е многу битно.....бар иницијалите (што ли полицијата не ги знае,
или таа позната па не носела со себе документи за идентификација, а нели е позната)
па и досега имало слични саобраќајки, а и понатаму ќе има... но овде што толку е силно нагласена професијата на возачот на возилото,како тоа да е најбитно, и дали ако била друга професија тоа би се избегнало,однсно што и кај другите случки не почнува текстот така:
Бравар го прегазил пешакот на булевар Југославија
Бербер го прегазил пешакот во Валандово.
Кондураџија го прегазил пешакот кај Лозово.

Последно уредено од модератор:
Такви се тие новинари... собираат поенчиња на наслов.

Можно е да е Анета Наковска или Татјана Лазаревска. Тие се познати фолк пеачки кои живеат во Скопје, но можеби и не се они........, зошто знаеш, во денешно време секој втор е пеач, водител.....:)

А и не ми се верува дека името ќе биде кажано во јавност:)

Имало и полоши статии од аспект на сензационалност, ова бар ако е вистина е океј... Само што не верувам да е толку „позната“ освен во две-три локални прчварници.

Можно е да е Анета Наковска или Татјана Лазаревска. Тие се познати фолк пеачки кои живеат во Скопје, но можеби и не се они........, зошто знаеш, во денешно време секој втор е пеач, водител.....:)

А и не ми се верува дека името ќе биде кажано во јавност:)
Дај бе некогаш сопри се од тртљање.

Наводно се тврди дека пеачката е по потекло од Гази Баба.

Пишуваше мислам А.А. иницијали, па после ги тргнаа и место А.А. пишаа “таа“.
Веројатно Андријана Алачки.

Мене ме интересира друго: преминувал на пешаки, или со своите 79 години трчал маратон преку улица?
Секако, греота за човекот, немил настан.

Не се попалувајте одма оти немало иницијали, зато шо ова е еден дел од постапката, и не само во овај случај. Да се одбегне притисок од јавноста, пресумпција на невиност да се испочитува, да се рајатиса полицијата и без некое мешание да ја спотера работата, па јавниот обвинител исто без поголеми притисоци од страна да си ја тера истрага и така натаму. Затоа се работи или со иницијали, или без иницијали, и не е ништо страшно ако во веста не е наведено дека сторител е некој Петре Петрески.

%D1%81%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%B0.jpg

Фолк-пејачка го прегазила пешакот на „Рузвелтова“
пред 18 минути - Република - Македонија

Позната фолк пеачка од македонската естрада вчера попладне прегазила пешак на улицата Рузвелтова во Скопје. Пеачката со својот автомобил удрила во старец кој ненадејно и го попречил патот.
------------
Името молам,тоа и ми е многу битно.....бар иницијалите (што ли полицијата не ги знае,
или таа позната па не носела со себе документи за идентификација, а нели е позната)
па и досега имало слични саобраќајки, а и понатаму ќе има... но овде што толку е силно нагласена професијата на возачот на возилото,како тоа да е најбитно, и дали ако била друга професија тоа би се избегнало,однсно што и кај другите случки не почнува текстот така:
Бравар го прегазил пешакот на булевар Југославија
Бербер го прегазил пешакот во Валандово.
Кондураџија го прегазил пешакот кај Лозово.

да те дополнам: Обезбедување на С.М, прегази старец на Партизанска со мотор и око не му трепна.

едит: Според сликата која е објавена на прес24, ваљда е...
%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%B8.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom