Marchelo93
Дипломиран Џаболебар
- Член од
- 10 јули 2011
- Мислења
- 1.931
- Поени од реакции
- 1.998
Коби прошетај малце,олади се и не замарај.Ќе си ја расипеш тастатурата.
Неам поима ова со ФИЦГ, не ги пратам до толку. Јас не викам дека судиите се проблем што Интер игра слабо, него дека кога треба не им судат тоа што треба да им судат. Ако има пенал контра Интер ондак нека го свирне и нека си ебат мајката, истото и обратно, ако има пенал за Интер ондак нека го свират. Ама лани прв пенал добивме во последното или во претпоследното коло, не ме фаќај за збор. Тоа што ти кажува? Мислам океј е, барем 4-5 пати бевме оштетени лани, не дека тоа ќе сменеше нешто али ипак...
Тоа е чесно и поштено. И јас не сакам подароци пенали, не сакам компензации, не свирнал пенал кога требало, туку наредната ситуација, па после луѓе кои не го гледале цел натпревар, ќе видат хајлајтс, кажуваат како досудиле непостоечки пенал и слично.Неам поима ова со ФИЦГ, не ги пратам до толку. Јас не викам дека судиите се проблем што Интер игра слабо, него дека кога треба не им судат тоа што треба да им судат. Ако има пенал контра Интер ондак нека го свирне и нека си ебат мајката, истото и обратно, ако има пенал за Интер ондак нека го свират. Ама лани прв пенал добивме во последното или во претпоследното коло, не ме фаќај за збор. Тоа што ти кажува? Мислам океј е, барем 4-5 пати бевме оштетени лани, не дека тоа ќе сменеше нешто али ипак...
Пред неколку дена го изјави, баш сакав да го постирам. Земан не се плаши и јавно си зборува за некои работи. Само поради тоа имам почит спрема него.Pitali su zemana prije utakmice za njegovo mišljenje i ishod, evo šta je rekao: "Ja stvarno ne znam, to morate da pitate Bufona. On je kockar."
незнам како изгледаат точно изјавите на Сабатини и Тоти, ама ако дедо Земан ова го изјавил пред утакмицата ..![]()
Тоа е чесно и поштено. И јас не сакам подароци пенали, не сакам компензации, не свирнал пенал кога требало, туку наредната ситуација, па после луѓе кои не го гледале цел натпревар, ќе видат хајлајтс, кажуваат како досудиле непостоечки пенал и слично.Неам поима ова со ФИЦГ, не ги пратам до толку. Јас не викам дека судиите се проблем што Интер игра слабо, него дека кога треба не им судат тоа што треба да им судат. Ако има пенал контра Интер ондак нека го свирне и нека си ебат мајката, истото и обратно, ако има пенал за Интер ондак нека го свират. Ама лани прв пенал добивме во последното или во претпоследното коло, не ме фаќај за збор. Тоа што ти кажува? Мислам океј е, барем 4-5 пати бевме оштетени лани, не дека тоа ќе сменеше нешто али ипак...
Земан ти е еден паљачо, кој ако не даваше вакви изјави, ќе си тренираше некое Чешко клупче од трета лига северозапад. Вака е интересен, па го земаат да си добиваат минутажа медиумска.Пред неколку дена го изјави, баш сакав да го постирам. Земан не се плаши и јавно си зборува за некои работи. Само поради тоа имам почит спрема него.
Сите пенали се сомнителни. Некако медиумиве каша попара направија, едни викаат првиот бил чист, вториот непостоечки, други обратно, трети сосем трето, тотален хаос...Истото го кажаа и на Скај, Пеналот над Погба е чист затоа што според сите правилници на Фифа и Уефа линијата е дел од шеснаесетникот, додека првиот пенал е сомнителен и за него е крив четвртиот судија кој дополнително му сигнализира на главниот дека играта со рака е внатре. И исто така имаше и зумирана слика на која што јасно се гледа дека Видал воопшто не му смета на Скорупски при последниот гол. Пеналот врз Тоти е исто така сомнителен бидејќи имаше влечење од двајцата играчи...
Е сега, веројатно и Скај е дел од корумпираниот систем на Јувентус мафија, за разлика од борците за слобода на кајгана форум...
Ќе ги спомне котраверзните теории што се вртат за напреварот Рома - Парма 2001 кога освои Скудетто ?Пред неколку дена го изјави, баш сакав да го постирам. Земан не се плаши и јавно си зборува за некои работи. Само поради тоа имам почит спрема него.
After a good fourth place with some sparkling play, Zeman launched allegations about the abuse of pharmaceutical products in Italian football, citing former Juventus players Gianluca Vialli and Alessandro Del Piero (of using creatine) in July 1998. As a consequence, Courts begun a round of trials, until Juventus sport doctor Riccardo Agricola was found guilty of administering excessive pharmaceuticals to players between 1994 and 1998 and condemned to a 1 year and ten months jail term in 2004, even though he was absolved the next year by a Court of Appeal.
Totti on Juve-Roma: "Was it an injustice? I hope it's in good faith, but when I'm done playing I'll be able to speak more freely"
Кога ќе излезе автобиографија на Тоти ќе биде интересно да се прочита какви глупости се дешавале во позадина.
[
Иначе најако ми е ова , кога портали од регионов ќе "преведат" изјава и сите како слепи за стап се фаќаат за истата.
Сабатини изјави "многу го ценам и почитувам Роки, ама вечерва не беше на висина на задачата(потполно се сложувам ) .Не велам дека изгубивме поради судиксите грешки, но сепак евеидентно е дека тие постоеја"(и тука е во право чевекот).Само чудно некако , никој не му ја цитираше изјавава...
Еве Алегри што изјави за третиот гол.Roma director Walter Sabatini insists “all the Juventus goals were clearly invalid” in a 3-2 defeat.
The Bianconeri converted two penalties with Carlos Tevez, with challenges that might or might not have been in the box, while Leonardo Bonucci’s late volley was scored with Arturo Vidal in an offside position arguably blocking the goalkeeper’s view.
“It’s scientific that neither of two penalties for Juve should’ve been given, just as Bonucci’s beautiful goal had Vidal offside,” Sabatini told Sky Sport Italia.
“There was a mutation in space and time! All joking aside, we accept the defeat and the quality of Juventus, but all the goals were clearly invalid, despite Rocchi being a good referee.
“I cannot resolve the problems of football. We accept the defeat, but it is evident there’s going to be talk about the incidents, as they are so clear...
“We bring home the result, but the two penalties didn’t exist and the winner should’ve been disallowed. I understand the media will be fired up hearing me as director of sport at Roma saying all three goals should’ve been revoked. I admired Bonucci’s great volley, as I am a man of football.
“We knew this was going to be a game played not so much on a technical level, as there was so much tension. We could’ve and should’ve done better, so we will work to improve our approach to this type of game.”
Roma lost to Juve, who are now three points clear at the top of the table with a 100 per cent record.
“Are Roma dented by this? Absolutely not. We played on a par with Juventus and this was the game that allowed us to get a better look at what our possibilities really are.
“We’re missing points, but satisfied with the performance.”
Колку и да беа сомнителни пеналите, Рома во никој случај не беше подобар противник од Јуве денеска....
Не ми е јасно како може да се ситиш/те на оваа победа на Јувентус, т.е. пораз на Рома кој е остварен со послаба игра од противникот и што е најбитно со два непостоечки пенали...
Значи јас не бранам никого, ниту ми е премногу мило што Јувентус доби и ваков меч. Ама премногу ме нервира што сите полуписмени медиуми на Балканов (тука спаѓаме и ние) се фатиле за тоа како на Јувентус му е поклонета победа, како на натпреваров да имаше судиски грешки исклучиво во корист на Јувентус...Сите пенали се сомнителни. Некако медиумиве каша попара направија, едни викаат првиот бил чист, вториот непостоечки, други обратно, трети сосем трето, тотален хаос...
Најбоље што побрзо да се заборави утакмицава и Роки да добие доживотна забрана за судење на било каков меч во Серија А. Ова секако нема да се случи али убаво е да си фантазира човек. Он и Таљавенто се најглупите судии на светот.
Не беше ни Јуве подобар, биди реален. Икс најубаво ќе беше, ваљда...Колку и да беа сомнителни пеналите, Рома во никој случај не беше подобар противник од Јуве денеска.
Сите бе ? Озбилно ? И ти го делиш неговото мислење ?Сабатини јасно изјави дека сите три гола биле нерегуларни.
Еве Алегри што изјави за третиот гол.
“Was Vidal in Skorupski’s line of vision when Bonucci took the volley? Yes, he was,” confessed Allegri.
Треба ко шо ги праќа Тодоров докториве на пракса у странство така и овие треба да идат по другиве лиги малце да судат па да се вратат.