Barclays Premier League - Season 2014/2015

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
T

Todd Solondz

Гостин
(Пред некој фан на друг клуб да ти го плесне од пенал)Тоа што Венгер направил играчишта па ги продал во друг клуб не го прави успешен, го прави бејбиситер :D
Како Хазард што ни го плесна.:(

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Имаш некоја статистика или онака од ракав колку да се истресе нешто.
Вишковиќ спомна у текот на преносот.

Брату, свака ти част, секогаш се избацуваш со коментари кои се тотална спротивност на коментарите на фановите на премиерлигашките екипи. :D Ништо страшно. Кошелни е баш таков, како Рамос. Нималку послаб. Јбг, киксери се, обавезно по еден на 10 меча, али за другите ствари кои се основа за еден стопер е одличен. Позиционирање, брзина, дуел игра, одлична игра со глава. Иако не изгледа ниту силен, ниту висок, ама таков е. Еве и неговата статистика на дадени голови со глава покажува дека е добар во игра со глава. Позиционирањето му е доста јака страна. Друга работа, оваа година точно, имаме многу голови примено од нафрлувања, ама лани во цела сезона имавме најмалку. :)
.
И многу често ја сум тој што испаѓа у право уместо вас. :icon_lol:

Ја не викам дека го познавам играчот повеќе од тебе, ама еве увек, значи увек кога ги глеам Арсенал минативе сезоно он ми паѓа најмногу во очи како киксер, заедно со вечниот инает на Венгер да игра без класичен ДМ и да крпи со Фламини.

Често читам како Кошиелни е јак дефанзивец а на дело кога сум го гледал секогаш овој го докажувал спротивното, дека е дупе.

Незнам стварно овакви коментари читав и претходно. Диего Коста не е Суарез, не дрибла играчи, нема најпрецизни пасови, не е таков талент едноставно. Неговата игра се базира на тоа што се позиционира добро, издржува дуели на земја и високи топки, и си ги користи шансите. Не дојде топка до него речиси цела утакмица, немаше проигрувања ич, дојде до 1 шанса и даде гол.
Може ќе ти звучи клише муабетот, ама нема у лигава и ќе нема таква слобода да се движи низ терен како шо имаше у Примера.
1. Коста и те како знае да дрибла со топка. Точно не го прави тоа ко Суарез ама во сезоната кога играше како полушпиц во Атлетико зад Фалкао не често знаел да навезе неколкумина.

2. Точно, во Челзи нема доволно простор да се движи како во Атлетико лани. Но не заради фамозното „Премиер е појака“ туку заради тоа што тука игра сам и на себе има двајца дефанзивци, за разлика од Атлетико каде што секогаш играше со уште еден играч зад или пред него. Тука Оскар е далеку.

3. Очигледно е дека не е во најдобра физичка форма и дека овој Коста од минативе 2-3 меча не е ист со тој на почеток на сезоната.

B

BooBojan

Гостин
Јa дa сум тренер нa Арсенaл, Oзил би гo стaвил месец денa кaј млaдинците и дa учи, прием нa тoпкa, вoдење нa тoпкa. Денес изгледaше кaкo финo избрусaн кaмен, тoпкaтa му бегaше пo минимум 1метaр.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.735
Поени од реакции
12.787
Често читам како Кошиелни е јак дефанзивец а на дело кога сум го гледал секогаш овој го докажувал спротивното, дека е дупе.
Жити се, не го гледај ако ти си причината за киксовите негови :D

H

HoT IcE

Гостин
Не е Нињо единствен, и јас секогаш кога го гледам Арсенал, Кош покрива лошо и прави киксеви кои го чинат Арсенал гол у мрежа. Тоа што е добар против послаби екипи воопшто не го прави класа дефанзивен колку го пуваат фановиве на Арсенал.

H

HoT IcE

Гостин
Венгер е изгубен у простор изгледа. Само потврдува тоа што многу го викаат за него, дека последниве години е луциден и тврдоглав. Ама таман си се со Арсенал и управата и нивниот лузерски менталитет. Нека прават ѕвезди.(y)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Абе ти повеќе коментираш тука отколку во темата за најјачата лига во Светот. Оти така? :D
Јебига, Ла Лига немаат фантази. :D

btw, Вест Хем има убедливо најубав дрес:

:cuc:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Многу сме јаки еј.

А и Јунајтед исто. 2 победи по ред сврзаа, се гледа дека е нивна оваа.

И покрај тоа што Челзи нема пораз и има едвај 1 реми разликата меѓу нив и Сити се само 5 бода. Што не значи ништо.

Реално во лигава Челзи и Сити се класа над останатите екипи, се што им останува на Тотнем,Арсенал,Пул,Јунајтед,Евертон е да се борат за 3то-7мо место.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom