MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Од еволуцијата: таа дава дарови „на кило„.Асклепиј од кој добил "дарба" ?
Од еволуцијата: таа дава дарови „на кило„.Асклепиј од кој добил "дарба" ?
Кој му ги дал дарбите, вештините на батката порогре или на Египјаните те прашувам?Од еволуцијата: таа дава дарови „на кило„.
Ако Господ сака да му помогне на човекот не му требаат лекари, сам ќе ги излечи луѓето, или уште поедноставно, нема ни да ги разболува.Дарбата да се биде лекар е од Бога дадена, а не од еволуцијата. Така, Бог наоѓа начин за да му помогне на човекот во неговото вонрајско битисување. Па и Св.Ап.Лука беше лекар...и сликар.[DOUBLEPOST=1408633855][/DOUBLEPOST]
Се разболуваат оти ја почитуваат светата диета!Ако Господ сака да му помогне на човекот не му требаат лекари, сам ќе ги излечи луѓето, или уште поедноставно, нема ни да ги разболува.
Јок....Мики болестите ги вика Божји посети, ако се разболиш тоа значело дека дедо Боже ти дошол на гости.Се разболуваат оти ја почитуваат светата диета!
Ma ostaj toa koga grmi Micko veli deka dedo boze valkal burinja!Јок....Мики болестите ги вика Божји посети, ако се разболиш тоа значело дека дедо Боже ти дошол на гости.
Да, мислам на еволутивната еволуција, која непрекудно еволуира...[DOUBLEPOST=1408653611][/DOUBLEPOST]Кој му ги дал дарбите, вештините на батката порогре или на Египјаните те прашувам?
За каква еволуција; еволуција во медицината (или било која наука) или еволуција еволуција?
Црквата изобилува со слуачи од поединци, кои се излечени без лекар, но со непосредно Божјо учество во лекувањето. Према томе, кој има јака вера и молитва, може да Го повика Бога на помош.Ако Господ сака да му помогне на човекот не му требаат лекари, сам ќе ги излечи луѓето, или уште поедноставно, нема ни да ги разболува.
Црвениот болд. Ова многу ме потсетува на ИСИС. Селективно прифаќање на научните достигнувања. Истото го правиш со ИнВитро и со настинката. за првото Не смее да се лекува, али за другото смее............. е како тоа? Кога и во двете се меша лекарот во божјата премиса. Или се', или ништо. Не сега “до тука може, а од тука не може“. И пак кажи ми дали не е тоа лицемерно?Ако некое дејание не е согласно со Божјата волја или црковните ставови, немам обрска да го прифатам истото.[DOUBLEPOST=1408633534][/DOUBLEPOST]
Дарбата да се биде лекар е од Бога дадена, а не од еволуцијата. Така, Бог наоѓа начин за да му помогне на човекот во неговото вонрајско битисување. Па и Св.Ап.Лука беше лекар...и сликар.[DOUBLEPOST=1408633855][/DOUBLEPOST]
- Пред да настане Светот и животот, постоеше Творецот на Светот и животот.
- Времето постои едновремено со творењето на Светот. На Небасата и пред создавањето на Светов, времето не е позната категорија.
- Да, само Земјава е предвидена за живот, согласно Божјата промисла. Астрономијата не наоѓа никакви услови за живот на телата од Сончевиот систем. Чоивекот не е најинтелигенто битие, оти ангелите и демоните предничат пред човекот. За Божјата неограниченост, да не зборуваме...
- А ако науката не го објаснеше оплодувањето на цветовите, истите ќе останеа неоплодени?
- Науката сеуште нема одговор на суштинските прашања, а ако одговорот го нема, го заменува со испразно теоретизирање.
Како беше она што е инфаркт?Јок....Мики болестите ги вика Божји посети, ако се разболиш тоа значело дека дедо Боже ти дошол на гости.
Пред 1000 год.Какво е нерелигиозното објаснување за настанокот на животот.
Повели искажи сеhttp://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-332#post-6866533
Науката не објаснила се. Тоа е една од причините заради што опстојува религијата.Religijata vo minatoto (bez naukata) imala i te kako smisla...Se sto nemozes da objasnis prepisi mu go na semokniot..Denes koga imame objasnuvanja za isite tie raboti
Zlatna ripka so pamtenjevo a? Istiot post na istava tema ti bese izbrisan kako off topik! Dosaden si!Науката не објаснила се. Тоа е една од причините заради што опстојува религијата.
Еве еден пример каде што науката неможе да одговори убедително.http://forum.kajgana.com/threads/Прашања-до-Атеистите-ii.66359/page-332#post-6866533