Фан Клуб: Интер

Сценариото за таа утакмица е: Ќе напаѓаме како луди, ќе имаме 100 шанси, нема да ни свирнат 2 пенала, ќе ни поништат 3 чисти гола, а Денис ќе ни го збрца во 88 минута.

Син пер, не си сериозен ваљда за вториот гол... Чист гол, каков офсајд какви бакрачи.

Сценариото за таа утакмица е: Ќе напаѓаме како луди, ќе имаме 100 шанси, нема да ни свирнат 2 пенала, ќе ни поништат 3 чисти гола, а Денис ќе ни го збрца во 88 минута.

Син пер, не си сериозен ваљда за вториот гол... Чист гол, каков офсајд какви бакрачи.
koga nafrlase guarin stef, togas imase ofsajd, uvek kreva tuka sudijata zasto site igraci tuka sto se imaat vlijanie vo akcijata, pokrivaat prostor, vlecat igrac na sebe, ednostavno direktno vlijaat, standard krevaat sudii tuka taka da ne mozeme da im zamerime ko so torino na primer.

inace uste da kiksne u naredni 2 meca i realno treba da se razmisluva za otkaz, ama ne veruvam toa da e slucaj so pickava, posle sledat fiorentina, uste eden ocobol kade inter odnosno macari ke bide zadovolen so bod zasto ipak neli, gostuvanje vo firenca.

koga nafrlase guarin stef, togas imase ofsajd, uvek kreva tuka sudijata zasto site igraci tuka sto se imaat vlijanie vo akcijata, pokrivaat prostor, vlecat igrac na sebe, ednostavno direktno vlijaat, standard krevaat sudii tuka taka da ne mozeme da im zamerime ko so torino na primer.
Епа по твоево новото правило за офсајд фактички не ни постои и секој играч во офсајд е офсајд... Мал милион примери има кога ова не е судено офсајд, Видич си имаше негов играч, го натскока и му асистираше на Икарди, чист гол...

Системот ни е комплетно нефункционален. Тука е проблемот. Исто како и лани.
Мојот став за Мацари е непроменет, уште од кога го избраа мислам дека ја покажав доволно, и преку мислењата тука, мојата љубов за него, така да не очекувам апсолутно ништо од него. Али ај да глумиме непристрасни навивачи и да му дадеме некој формален benefit of the doubt, барем првиве месеци, главно ради тоа што Интер е сигурно заглавен со него сезонава. Иако, повторно, според мене, веројатноста да стане тренер кој е ниво над ова (каков што ни треба) е многу многу мала. Премногу е конзервативен, како сите италијани

Констатацијата од првата реченица ми е затоа што, играчите цело време, на цел терен ни се доведени во ситуација, да прават ризични потези. Дури и кога си ги вршат своите најосновни задачи, како обичен пас од 10 метра до слободен играч. Тоа е најсигурен сигнал, дека имаш системски проблем во играта. Ако сите играчи ти се во ситауција да носат цело време тешки одлуки, тогаш проблемот не може да биде индивидуално во нивната способност, него во тоа што немаат алтернативи. Ако после 10 секунди пресинг ти стига топката да голман, или ако контрола на топка и дриблинг за задржување на посед ти е 50-50 цело време, и ако ова се однесува на цел тим, проблемот е во системот, односно во тоа како тренерот ја организира играта.
Се забележува тоа многу лесно, посебно што во Интер тоа е постојан проблем.
Мацари го нема тој квалитет, ни мислам дека има капацитет да го развие. Класичен италијанец е, премногу фокус на тактика и детали, премалку на фундаменти и систем. Добар систем прави огромна разлика во перформансот, затоа не смееме да губиме премногу време со некој ко Мацари, што не може да не однесе на друго ниво.

Ми доаѓа да не навивам за топ 3 финиш, зошто знам дека така ќе остане и ќе изгубиме плус неколку години со него (играчки прогрес нема да има).
А во исто време, па, ако не навивам тогаш зошто ја гледам оваа демонски лоша игра?

Толку многу прашања.... Што да правам? Животот никогаш не требаше да биде толку комплициран на овие години.
Не паничам! Ебете се!!!
I think i'm gonna take a shower. :(

Извинете за офтопик, али чисто информативно: Зошто се толерира латиницата на Syn? Немаше некое правило на форумов за кирилица?

После натпреварот против Сасуоло: Најдобри сме.
После натпреварот против Палемо: (Срање од тим, овој чини, оној не, Мацари аут)

Ами ако изгубиме некој натпревар...можам да замислам какви постови ќе се пишат.

Дајте бидете барем малку реални мајка му стара.

Последно уредено од модератор:
Системот ни е комплетно нефункционален. Тука е проблемот. Исто како и лани.
Мојот став за Мацари е непроменет, уште од кога го избраа мислам дека ја покажав доволно, и преку мислењата тука, мојата љубов за него, така да не очекувам апсолутно ништо од него. Али ај да глумиме непристрасни навивачи и да му дадеме некој формален benefit of the doubt, барем првиве месеци, главно ради тоа што Интер е сигурно заглавен со него сезонава. Иако, повторно, според мене, веројатноста да стане тренер кој е ниво над ова (каков што ни треба) е многу многу мала. Премногу е конзервативен, како сите италијани

Констатацијата од првата реченица ми е затоа што, играчите цело време, на цел терен ни се доведени во ситуација, да прават ризични потези. Дури и кога си ги вршат своите најосновни задачи, како обичен пас од 10 метра до слободен играч. Тоа е најсигурен сигнал, дека имаш системски проблем во играта. Ако сите играчи ти се во ситауција да носат цело време тешки одлуки, тогаш проблемот не може да биде индивидуално во нивната способност, него во тоа што немаат алтернативи. Ако после 10 секунди пресинг ти стига топката да голман, или ако контрола на топка и дриблинг за задржување на посед ти е 50-50 цело време, и ако ова се однесува на цел тим, проблемот е во системот, односно во тоа како тренерот ја организира играта.
Се забележува тоа многу лесно, посебно што во Интер тоа е постојан проблем.
Мацари го нема тој квалитет, ни мислам дека има капацитет да го развие. Класичен италијанец е, премногу фокус на тактика и детали, премалку на фундаменти и систем. Добар систем прави огромна разлика во перформансот, затоа не смееме да губиме премногу време со некој ко Мацари, што не може да не однесе на друго ниво.

Ми доаѓа да не навивам за топ 3 финиш, зошто знам дека така ќе остане и ќе изгубиме плус неколку години со него (играчки прогрес нема да има).
А во исто време, па, ако не навивам тогаш зошто ја гледам оваа демонски лоша игра?

Толку многу прашања.... Што да правам? Животот никогаш не требаше да биде толку комплициран на овие години.
Не паничам! Ебете се!!!
I think i'm gonna take a shower. :(
Другар онака искрено да ти кажам ова е еден од подобрите постови што сум ги прочитал во врска со фудбалот. Секоја чест.

..

Не ни чини бидејќи Мацари идиотот не го вади максимумот од еден тим и вади дефанзивна формација на терен против едни умрени Палермо,па види ги Торино од сите губат само нас ни извадоа нерешено тоа не кажува доволно зошто сме незадоволни?...очигледно чоекот не си учи до грешките тоа е проблемот

Епа по твоево новото правило за офсајд фактички не ни постои и секој играч во офсајд е офсајд... Мал милион примери има кога ова не е судено офсајд, Видич си имаше негов играч, го натскока и му асистираше на Икарди, чист гол...
abe dvajca igraci bea u ofsajd, ne mozes da kazes deka nema osnova tuka da sudi, ima sudii sto ne go sudat toa, ima sto go sudat, vo mal prostor dvajca igraci u ofsajd, i dvajcata vlecat igraci na sebe, imaat vlijanie vo akcija, smetaat, pak ke kazam, osnova ima da se sviri.

ne e posle palermo, na gosti sezonava slikata na teren bese ista i protiv torino i protiv dnipro i sega so palermo, ista, identicna, so dnipro imaa igrac poveke pa togas dadoa gol. Ona so onie od island ne go ni racunam.

fakt e deka se druga ekipa na gostinski teren radi pickarskiot pristap na Misterot.[DOUBLEPOST=1411353661][/DOUBLEPOST]
Извинете за офтопик, али чисто информативно: Зошто се толерира латиницата на Syn? Немаше некое правило на форумов за кирилица?

Не се толерира, ни смета ама не му можеме ништо, модератор е, многу е строг и не банира коа ќе му спомнеме за латиницата, а често пати и ни се заканува у пп.
Поздрав и секое добро.

ќе правиш исто ко мене.. нема да го читаш, кога ќе видам Syn само скролам на следното мислење и решен проблем :rolleyes:

ќе правиш исто ко мене.. нема да го читаш, кога ќе видам Syn само скролам на следното мислење и решен проблем :rolleyes:
Ја па едвај чекам да пише нешто за Мацари, интересен ми е за читање. :D Се убив од смеење за оној постот со пичка небањата. :pos:

ne mi ni teknuva deka sum go narekol taka, ama ko krofnata sto sum go hejtal nikoj drug nema taka da hejtam sve da mu iznaebam ja na nego, duri ni ovoj so zguzvanava faca tolku ne go mrzam a go mrzam epten, da Bene, KROFNATA koja ko sto gledas fenomenalno tera i so napoli a sostavi tim po svoj vkus mu ebam toa debeliot, mu ebam toa potezot so racheto sto go pravi uvek, sto sve dojde posle murinjo majko mila. :facepalm: Dvajcata treneri sto najmnogu gi mrazev, ranieri i macari, da mi kazese nekoj 2009 deka oni eden den ke bidat del od inter, pa i pekarot isto koj kur, vaka ke reagirav

3866450-4560418844-lolgi.gif

a sea, deka sum od Vodno, vakov sum

tumblr_mx341q526Y1rqd0kpo3_400.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom