Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Фин аргумент. Иди сега имплементирај го во религија. Знаеш, оној истиот систем на функционирање против кој си многу.
Истомисленици шмисломисленици. :D

Влечам паралела од лани со Oblivion и иако овој денес ми беше позабавен и ќе ти ја пуштев рундава, продолжува да ми паѓа какво-таквото мислење за него.
Круз кога праеше мишн импосибл серијал кој ќе достигне веќе двоцифрена бројка сиквели не беше толку приметен шаблонот.
Филмот се надевам фејлнал во кината, за одгодина да не го збориме пак муабетот.

А му рековме на @Malcolm van den Сабаховић da pobrzah. :D
За 5-10 години можеби и ќе ми го разбереш аргументот. Не викам ја дека мнозинството е секогаш во право, само ти викам дека си осамен во тоа Обливион 2/10 што го повторуваш цело време. Твојот аргумент е:

- Ио, Обливион е лош според мене,
- Сега бидејќи Обливион е лош, кажи зошто му даваш 8ца?

Јас истото можам да го свртам во обратна насока и ќе си играме пинг понг, ќе ги замараме луѓево.

Кога ќе запнеш да докажеш дека нешто е толку лошо, треба да имаш некаква поткрепа. Ти си сам во тоа, има уште неколку души што викаат дека Обливион е просек и уште неколку што викаат дека Обливион е добар. Никој посебно не го велича за да се расправаме за него. Нема тука нешто посебно за што можеш да му се фатиш, не е како на пример Mr.Nobody за кој повеќето се согласивме дека е одличен или за Drag Me to Hell за кој општо прифатено мислење е дека е бљувотина.

Овде си соло, како јас што сум за Американ Бјути. Сфати го тоа некако. Истото беше и за The place beyond the pines, не напна до посерување како којзнае што да му фали на филмот. За Only God Forgives, само ти виде нешто во филмот и пак тестисите ни ги направи тапан.

Секс кога имаше последно?

Последно уредено:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Јас од Тарантино имам само Пулп Фикшн гледано и ме бендиса многу, вечерва почнувам маратон негови филмови, а први се Kill Bill :)

H

HoT IcE

Гостин
Јас од Тарантино имам само Пулп Фикшн гледано и ме бендиса многу, вечерва почнувам маратон негови филмови, а први се Kill Bill :)
Абе Кил Бил филмовите ти се најхајпувани после Палп Фикшн кога се работи за Тарантино, ама според мене треба да им дадеш предност на Jackie Brown, Reservoir Dogs и InglBastards, исто и Џанго не е лош. Според мене сите овие > Kill Bill, кога се работи за Тарантино. Особено класиците како Џеки и Кучињата.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
За 5-10 години можеби и ќе ми го разбереш аргументот. Не викам ја дека мнозинството е секогаш во право, само ти викам дека си осамен во тоа Обливион 2/10 што го повторуваш цело време. Твојот аргумент е:

- Ио, Обливион е лош според мене,
- Сега бидејќи Обливион е лош, кажи зошто му даваш 8ца?

Јас истото можам да го свртам во обратна насока и ќе си играме пинг понг, ќе ги замараме луѓево.

Кога ќе запнеш да докажеш дека нешто е толку лошо, треба да имаш некаква поткрепа. Ти си сам во тоа, има уште неколку души што викаат дека Обливион е просек и уште неколку што викаат дека Обливион е добар. Никој посебно не го велича за да се расправаме за него. Нема тука нешто посебно за што можеш да му се фатиш, не е како на пример Mr.Nobody за кој повеќето се согласивме дека е одличен или за Drag Me to Hell за кој општо прифатено мислење е дека е бљувотина.

Овде си соло, како јас што сум за Американ Бјути. Сфати го тоа некако. Истото беше и за The place beyond the pines, не напна до посерување како којзнае што да му фали на филмот. За Only God Forgives, само ти виде нешто во филмот и пак тестисите ни ги направи тапан.

Секс кога имаше последно?
Пред 10мин, 3 партии. :D
4 филмови имам гледано овој месец, наспроти 32 минатиот. Не ќе да е до тоа.

Тhe Place Where the Movie Died е прилично лош филм, само со Рајан Гослинг. И Drag Me to Hell да беше со Гослинг можеби ќе имаше 8ца. Којзнае.

Не запнувам за овој (Еdge) како за сите поназад дискутирани. Реков, забавно доволно за да пројде, далеку од, твојот даден пример, Обливион. Ама 8ка како ме сече, 7ка на лото толку не би ме. Значи тука таму имам и јас некој следбеници за иста оцена за филмов, тука таму некој го вика просек, еден се избацил у еуфорија после гледање и ти ми викаш генералното мислење за филмот се согласува со твоето? Знаеш на кој друг му имаш дадено 8ка? На Аватар. Еве ти ја рецензијата. Кажи ми сега ти како еден Обливион е на исто рамниште со Аватар. Од билокој аспект прифаќам исти. Да кажеш со иста фирма на камера снимен ќе прифатам. Или еве земи го Edge of Tomorrow, фотни ја најкристалната слика од ванземјаните, ја најлошата од Трансформерс кецот, стар филм 7 години, ќе видиш колку поквалитетни ефекти има кој. Tрансформери го хејташ.

Јас не зборам дека се толку лоши што не треба да постојат. Гледам доста такви филмови и доста често знам да уживам во истите. Мене 8ките ме бунат.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Осумките ти се објаснети милион пати. Не знам зошто мора да ја повторуваме дискусијава.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Ја кога го гледав Edge of Tommorow пишав дека е преценет и дека очекувам да му се допадне на wot. Лошо сум му го проценил стилот изгледа :D

Иначе :

The Maze Runner:

LOST meets The Hunger Games. Уште еден филм базиран на young adult литература.
Првиот пола саат интригантен и интересен те тера да сакаш да продолжиш да го гледаш да видиш што ќе се случи...
Саат и нешто подоцна цел си во прашалници, се чудиш што тоа се случи и зошто некои ликови се однесуваат нелогично..
На хартија добро (ваљда книгата е добра), ама вака како за филм ликовиве не се добро "набилдани" доволно за да ти е гајле што ќе им се случи. Премногу нелогични однесувања на моменти од некои ликови. Акционите сцени онака, I guess ок/добри се ама не е ништо револуционерно.При сцена две дури како тапа ефекти да имаше..
Се надевам некои од работиве во првиов филм ќе се објаснат во (најверојатно) продолжение на филмов, бидејќи претпоставувам дека има неколку книги серијалов..
Значи има потенцијал филмов, ама некои клише моменти го уништуваат.
Мислам Ио уживаше во Ендерс Гејм, а и ги сака Хангр Гејмс, па можеби ќе му се допадне филмов.

Инаку кој не гледал филм во кино сала со 30+ деца од основно....нека гледа...чисто колку да каже дека и тоа чудо го преживеал..

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Инаку кој не гледал филм во кино сала со 30+ деца од основно....нека гледа...чисто колку да каже дека и тоа чудо го преживеал..
Been there, done that.
Не сериозно шала на страна, Синеплекс мораат да направат нешо во врска со ова, се повеќе и повеќе деца се погодуваат во саливе, родителиве најдоа начин како да се справат со 20+деца без да се замараат и сега ќе се тера тоа.
Ај овие барем на The Maze Runer биле кој колку-толку треба да е тинејџ филм, јас се погодив со основци на American Hustle, иди па разбери ги...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Been there, done that.
Не сериозно шала на страна, Синеплекс мораат да направат нешо во врска со ова, се повеќе и повеќе деца се погодуваат во саливе, родителиве најдоа начин како да се справат со 20+деца без да се замараат и сега ќе се тера тоа.
Ај овие барем на The Maze Runer биле кој колку-толку треба да е тинејџ филм, јас се погодив со основци на American Hustle, иди па разбери ги...
Знаат што да гледаат и они ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Доаѓа обезбедување пола саат ги преместува

-Имаш карта
-Немам ама она ми даде да седнам
-Ај стани..
-Нејќам тука седнавме
-Стани или нема да го гледаш филмов
-Па кај да седам ??

Искуство бе..искуство...се палат светлата гледаш се околу тебе пуканки фрлано и шишиња... (y)

Исто хардкор момент е кога ќе се деси некој напнат момент во филмот и некој ќе врисне..или на неколку пати "НЕЕЕЕ...НЕ ОВОЈ.."..."НЕЕЕ"

Глупости..[DOUBLEPOST=1411179674][/DOUBLEPOST]
Ti koga go gledase Edge of Tomorrow ni go spojlna na site :mad:
:(
МЕГА СПОЈЛЕР

У МЕЈЗ РАНЕР ИМА ЛАВИРИНТ....А У ЛАВИРИНТОТ Е САРА МЕЈЗ И ОВИЕ БЕГААТ ОД НЕА...

Kajgana Shop

На врв Bottom