Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Немам намера да ти одржам час по историја инаку илирските племинја се простирале од денешна Словенија до Грчка. Тоа теорија на Кавкас е позната само во српската ваша света литература, ама мене не ми пречи бидејќи светот знае и мојата историја е признаена во разлика со вашата.
Жал ми е што историјата ја користете само за исполнување на вашата негативна опсесија со нас, и да има многу албанци во Далмација посебно во Задар (староседелци да се разбереме), за Црна Гора не сакам да коментирам. Па и хрватите признават дека се мешавина помеѓу илири и словени. И јебига зборуваме за процес постар од 2000 г, мислам само вие сте можеле да ја чувате чистата александрова крв во текот на 3 милениуми.
.
Во Хрватска има албанци ама косовари кои им прават проблем на домородните хрвати и сте најомразен народ во Истра , баш летово хрвативе имаа некој протест против шиптараната од косово што им ја засрамува државата и им го уништува туризмот.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.353
Поени од реакции
84.575
Во Хрватска има албанци ама косовари кои им прават проблем на домородните хрвати и сте најомразен народ во Истра , баш летово хрвативе имаа некој протест против шиптараната од косово што им на засрамува државата и им го уништува туризмот.
Тоа беше на еден од островите. Хвар ли, Паг ли.....

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Во Хрватска има албанци ама косовари кои им прават проблем на домородните хрвати и сте најомразен народ во Истра , баш летово хрвативе имаа некој протест против шиптараната од косово што им ја засрамува државата и им го уништува туризмот.
Неписмени, па јас имам многу пријатели од далмација особено од северна хрватска Пула и ова првпат го слушам од вас дека хрвативе не мразеле, па косовскиот генерал Агим Чеку има статут на херој таму. албанците од кои живеат од времето на југославија во хрватска се богати луѓе кои имаат луксузни ресторани во Дубровник, Истра, Сплит и Пула.И да за паметниот со сликата на славниот ,,македонски,, херој, градоначалникот на Задар е арбанас, побарај сам кажал пред медиумите. И дај јас првпат слушам за овие протести во Истра, дај ми некој материјал стварно не сум запознаен или во сител или во Б92 си го слушнал?

Последно уредено:
Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
Неписмени, па јас имам многу пријатели од далмација особено од северна хрватска Пула и ова првпат го слушам од вас дека хрвативе не мразеле, па косовскиот генерал Агим Чеку има статут на херој таму. албанците од кои живеат од времето на југославија во хрватска се богати луѓе кои имаат луксузни ресторани во Дубровник, Истра, Сплит и Пула.И да за паметниот со сликата на славниот ,,македонски,, херој, градоначалникот на Задар е арбанас, побарај сам кажал пред медиумите. И дај јас првпат слушам за овие протести во Истра, дај ми некој материјал стварно не сум запознаен или во сител си го слушнал?
http://www.24sata.hr/crna-kronika-news/pretukao-turista-i-slobodan-je-sada-nas-je-strah-izaci-van-377296
Procitaj gi komentarite da vidis kolku hrvatite ve sakaat hahaha
Eve za protestot vo hvar
http://www.vecernji.hr/crna-kronika/muskarca-30-na-hvaru-pretukla-su-petorica-mladica-koje-je-unajmio-stranac-945633
http://www.vecernji.hr/crna-kronika/kako-je-placenik-prebio-ugostitelja-kriglom-na-hvaru-946001

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
До кд ќе се лжеш...Вашиот шиптароски јазик е ист како на оние луѓе во Кавкаска Албанија.Преку 70%.
Докажано од ваши и нивни лингвисти и научници.

Илирија беше од Словенија до денешна северна Албанија.Каде се сите тие шиптароци во Словенија,Далмација,Црна Гора...во средниот век северна Албаниа е населена со Срби.

Вие сте циркус.
Ем некултурен, ем идиот.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
јас барам протести овој црна хроника ми дава, па господ нека ви е на помош. Што да прочитам коментари, па пет вкупно ги има кај сите, и ти од коментарите заклучи дека не мразат хрватите, да ти признавам добар заклучок, но ете дознав дека и хрвативе не мразеле, слушнав и ватиканците заедно со папата не мразеле, остана само злобната империја на САД што ни помага или и таму имал протести против албанците?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.630
Поени од реакции
59.547
Курс ги боли Американците и за вас и за нас.

Иначе не е проблем, вие сте Илири, ние сме Гоцевата раса, потомци на Александар... и сите можеме да спиеме мирно пошто со такво минато, кому му треба иднина?

Темава џанам, сепак не беше за тоа...

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
јас барам протести овој црна хроника ми дава, па господ нека ви е на помош. Што да прочитам коментари, па пет вкупно ги има кај сите, и ти од коментарите заклучи дека не мразат хрватите, да ти признавам добар заклучок, но ете дознав дека и хрвативе не мразеле, слушнав и ватиканците заедно со папата не мразеле, остана само злобната империја на САД што ни помага или и таму имал протести против албанците?
А што да ти кажам јас и како да те уверам кога си неписмен , прво треба да научиш да читаш па после да ми солиш памет.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
А што да ти кажам јас и како да те уверам кога си неписмен , прво треба да научиш да читаш па после да ми солиш памет.
Знам јас да читам, и немој протести да ми спомнуваш во овие случаеви. И крај крајишта и хрвативе се балкански народ, и чисто да знаеш ам буквално ништо не ми значи дали ме мразиш ти или мислиш дека ме мрази хрватот или не знам јапанецот. Никаков фактор не е мислењето на обичниот хрват или пак јапанецот за некоја нација или држава. Гледано во политички и економски план албанија во разлика од нас има одлични односи со сите соседии вклучувачи го овде и хрватска.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Ем некултурен, ем идиот.
Ем не славим СРПСКИ личности како Ѓорѓе Кастриот што пишувал на Српски јазик и се крстил со три прста.
Оној што таткому,дедому,мајкаму и сите браќа и сестри имаат Српски имиња,и знаеш оној што неговите роднини биле закопани во ХИЛАНДАР и биле СРПСКИ монаси.

V

viktora

Гостин
Знам јас да читам, и немој протести да ми спомнуваш во овие случаеви. И крај крајишта и хрвативе се балкански народ, и чисто да знаеш ам буквално ништо не ми значи дали ме мразиш ти или мислиш дека ме мрази хрватот или не знам јапанецот. Никаков фактор не е мислењето на обичниот хрват или пак јапанецот за некоја нација или држава. Гледано во политички и економски план албанија во разлика од нас има одлични односи со сите соседии вклучувачи го овде и хрватска.
Ти си сериозен?Албанија има одлични односи со соседите?Србија?Ма не ме јеби,Македонија?Ма дупло не ме јеби.Или грција,кои на секои две години им маваат метла и чистат албанци и коро и сакато и ги транспортираат како говеда до албанија.Плус еден тон кавги околу чемерија и јужен епир.Или Ц,Гора кои имаат јаки кавги околу браќата во Улцин.
Не сери бе ова е балкан,ниеден сосед не ебе друг сосед педпари да ти биде јасно бе момак.[DOUBLEPOST=1411157726][/DOUBLEPOST]
Шушљак какви црни шипци у Далмација..:facepalm: Да Хрватите велат дека се ИЛИРИ ...не шиптароци,и не ги Илирите сметат за шиптароци.Си слушнал некогаш за илирски покрет помеѓу Хрватите и Србите?
Илирски покрет и дворовите во Виена е многу пред вашите графити по Тетово дека сте Илири...
Кловнови сте.[DOUBLEPOST=1411145988][/DOUBLEPOST]
Еве што викаат истражувањата на днк анализа кој од каде е и кој е

Од каде бе шпонциве си ги присвоиле илирите кога повеќе маваат на словени хаха ах тој енвер хоџа и ебал за сите пари цел свет им се смее[DOUBLEPOST=1411157775][/DOUBLEPOST]http://www.ohridon.com/m-vesti/5785.html

Последно уредено од модератор:
Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Ти си сериозен?Албанија има одлични односи со соседите?Србија?Ма не ме јеби,Македонија?Ма дупло не ме јеби.Или грција,кои на секои две години им маваат метла и чистат албанци и коро и сакато и ги транспортираат како говеда до албанија.Плус еден тон кавги околу чемерија и јужен епир.Или Ц,Гора кои имаат јаки кавги околу браќата во Улцин.
Не сери бе ова е балкан,ниеден сосед не ебе друг сосед педпари да ти биде јасно бе момак.[DOUBLEPOST=1411157726][/DOUBLEPOST]
Еве што викаат истражувањата на днк анализа кој од каде е и кој е

Од каде бе шпонциве си ги присвоиле илирите кога повеќе маваат на словени хаха ах тој енвер хоџа и ебал за сите пари цел свет им се смее[DOUBLEPOST=1411157775][/DOUBLEPOST]http://www.ohridon.com/m-vesti/5785.html
A што и фали со Македонија или Грција, што ти подразбираш под добри соседни односи идиоте?
Не знам колпку ве информира сител и Б92 дека се гради јадранска-јонска автострада од Хрватска-БиХ-ЦГ-Албанија-Грчка. Е ова ти е пример за соседска соработка. Друга причина Грција го подржава максимално Албанија кон интерграциите а овде тебе сакаше за леб да умираш со ембаргото од 90-тите, те кочи 23 години.
еј и ме насмеа со статистиката ова што успеале да го докажат овие научници ни самиот господ не може, и ајде доста со ова потомци на александар молим вас, знае цел свет дури ии Кире Глигоров призна што сте и потомци на кој сте, па не може од Александар кај Самуил па Волкашин и Углеша( ова дури сега го дознав дека биле македноци,се шокирав кога слушнав, па дури во албанската историја се учат како српски цареви) и Гоце Делчев, кад кад и Георгија Кастратовиќ, сфатете дека ви се смее цел свет.
Енвер Хоџа ебел и поминал, а што е најтрагично тебе Грујо сега те ебе во здрав мозок.
Мојата историја ја знаат сите каква е, прашај кој сакаш во светот освен србин и грк што бил Скендербег ке ти одговара верувај, а тоа најдобро го учат турците.
Упсс, и што гледам па и вашите големи верници почнале да се радикализираат, гледам сте почнале да се конвертирате и војувате на страната на ИСИС?
[DOUBLEPOST=1411167727][/DOUBLEPOST]
Ем не славим СРПСКИ личности како Ѓорѓе Кастриот што пишувал на Српски јазик и се крстил со три прста.
Оној што таткому,дедому,мајкаму и сите браќа и сестри имаат Српски имиња,и знаеш оној што неговите роднини биле закопани во ХИЛАНДАР и биле СРПСКИ монаси.
Грешиш дека не славиш српски личности, заборави на Волкашин и Углеша, и овој што ти е ставен на мостот.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Инаку на Кафказ имаше една држава Албанија...[DOUBLEPOST=1411237463][/DOUBLEPOST]
Грешиш дека не славиш српски личности, заборави на Волкашин и Углеша, и овој што ти е ставен на мостот.
Тие историски личности се ставени (како и други) на тој мост како личност кои оставиле белег на оваа територија. Никој не ги присвојува напротив нивните предходници како на пр. Цар Душан сакале да се ромејци (живеел во Романија, од Скопје надуолу освоените територии) и се угледувал на таа култура и народоност т.е. wanna be Ромеј.

Читни малку де, а има и Турски дефтери/пописи едни ви ги постирав на една тема...

Последно уредено:
?

..........

Гостин
еј и ме насмеа со статистиката ова што успеале да го докажат овие научници ни самиот господ не може,.
Не ги потценувај научниците тие го смислиле компјутерот од кој го следиш форумов, а господ тоа го неможе.
Не е битно што мисле вие шхиптарите офчарско племе од кавказки пустини (козоебачи) инцесни ретарди, бито е што говорат фактите..
Тоа се научни непобитни факти кои ја покажуват едината и универзална вистина..... дека сте ретардирано племе кое фантазира за некави илири а сте поголеми словени крвно и од словените, изманипулирани со продадена вера терористи вехабии.....
Впрочем и темава е отворена како последица на вашиот гнасен пичкарски тероризам, не е за изразување на желби и фантазии...

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom