Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Добро и самото излагање беше смешно и глупо и ова е трет пат истиот човек да прогласи република.

N

NikolaMKD91

Гостин
Дарданија министар за надворешни рабоќе ќе го турат.
Ауу да , човекот знае да води страшна дипломатија и политика. Читај му ги само срцепарателните постови за угнетувањето на албанците, душа да ти се скрши.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.293
Поени од реакции
84.417
Мислам дека и пред скоро неколку години прогласија...
Абе најверојатно им е прв пат прогласувањево. Пред десет+ години само рефендум може направија, а сега прогласуваат. Инаку твоево чинам, беа други од Косово или Албанија, не овие на Халили.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Абе најверојатно им е прв пат прогласувањево. Пред десет+ години само рефендум може направија, а сега прогласуваат. Инаку твоево чинам, беа други од Косово или Албанија, не овие на Халили.
Баш Халили беше, не сум сигурен дека имаше свечено нешто како денеска...

V

viktora

Гостин
Е сега јас и уште едно десет души и тераме у солун ќе прогласуваме егејска држава хаха море уште двајца ќе викнам у случај грциве да не писнат

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Е сега јас и уште едно десет души и тераме у солун ќе прогласуваме егејска држава хаха море уште двајца ќе викнам у случај грциве да не писнат
Битна разлика е што Солун бил наш, а овие територии никогаш не биле на Албанците. Се надевам дека нема ни да бидат.

п.с Нели треба да лежат за ова што си играат држава у јавност а не кај нив у пордум?

V

viktora

Гостин
Прво им воведоа санкции на русиве а сега и илирида ајдеее ова ти се вика квалитетна роба.Па барем и да имаа нешто заедничко со илирите бе а вака,смешки.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Прво им воведоа санкции на русиве а сега и илирида ајдеее ова ти се вика квалитетна роба.Па барем и да имаа нешто заедничко со илирите бе а вака,смешки.
Ако не грешам и Македонија гласаше ЗА санкции против Русија во ОН, и сите други мали држави освен Србија. Можеби како поединка не играат никаква улога но како група мали држави имаат свое влијаније затоа не гледам ништо смешно овде. Смешно е прогласувањето на републиката, но вратете се малку поназад Р.Вевчани дури имаше свои пасоши и банкнота :D.
И да имаме многу заеднички работи со старите илири една од нив е јазикот![DOUBLEPOST=1411076919][/DOUBLEPOST]
имаше од истиот прогласување на истата република пред неколку години, мислам 2006 во Тетово.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
Како беше она,си идам дома и има што да видам мојте си играат држава,татко ми министер,брат ми премиер,и тако даље.Така и они си играат држава у држава.Било ова пред 10 години коа прогласиле,ама ете некој од вас биле мали па сеа да репризираат,да не сме пропуштиле нешто.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
А
И да имаме многу заеднички работи со старите илири една од нив е јазикот!
До кд ќе се лжеш...Вашиот шиптароски јазик е ист како на оние луѓе во Кавкаска Албанија.Преку 70%.
Докажано од ваши и нивни лингвисти и научници.

Илирија беше од Словенија до денешна северна Албанија.Каде се сите тие шиптароци во Словенија,Далмација,Црна Гора...во средниот век северна Албаниа е населена со Срби.

Вие сте циркус.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
До кд ќе се лжеш...Вашиот шиптароски јазик е ист како на оние луѓе во Кавкаска Албанија.Преку 70%.
Докажано од ваши и нивни лингвисти и научници.

Илирија беше од Словенија до денешна северна Албанија.Каде се сите тие шиптароци во Словенија,Далмација,Црна Гора...во средниот век северна Албаниа е населена со Срби.

Вие сте циркус.
Немам намера да ти одржам час по историја инаку илирските племинја се простирале од денешна Словенија до Грчка. Тоа теорија на Кавкас е позната само во српската ваша света литература, ама мене не ми пречи бидејќи светот знае и мојата историја е признаена во разлика со вашата.
Жал ми е што историјата ја користете само за исполнување на вашата негативна опсесија со нас, и да има многу албанци во Далмација посебно во Задар (староседелци да се разбереме), за Црна Гора не сакам да коментирам. Па и хрватите признават дека се мешавина помеѓу илири и словени. И јебига зборуваме за процес постар од 2000 г, мислам само вие сте можеле да ја чувате чистата александрова крв во текот на 3 милениуми.
.

Член од
15 декември 2009
Мислења
770
Поени од реакции
479
Немам намера да ти одржам час по историја инаку илирските племинја се простирале од денешна Словенија до Грчка. Тоа теорија на Кавкас е позната само во српската ваша света литература, ама мене не ми пречи бидејќи светот знае и мојата историја е признаена во разлика со вашата.
Жал ми е што историјата ја користете само за исполнување на вашата негативна опсесија со нас, и да има многу албанци во Далмација посебно во Задар (староседелци да се разбереме), за Црна Гора не сакам да коментирам. Па и хрватите признават дека се мешавина помеѓу илири и словени. И јебига зборуваме за процес постар од 2000 г, мислам само вие сте можеле да ја чувате чистата александрова крв во текот на 3 милениуми.
.
Шушљак какви црни шипци у Далмација..:facepalm: Да Хрватите велат дека се ИЛИРИ ...не шиптароци,и не ги Илирите сметат за шиптароци.Си слушнал некогаш за илирски покрет помеѓу Хрватите и Србите?
Илирски покрет и дворовите во Виена е многу пред вашите графити по Тетово дека сте Илири...
Кловнови сте.[DOUBLEPOST=1411145988][/DOUBLEPOST]
Шушљак какви црни шипци у Далмација..:facepalm: Да Хрватите велат дека се ИЛИРИ ...не шиптароци,и не ги Илирите сметат за шиптароци.Си слушнал некогаш за илирски покрет помеѓу Хрватите и Србите?
Илирски покрет и дворовите во Виена како и цела Европа ги признава Јужните словени и ги нарекуват како ИЛИРИ.тоа е многу пред вашите графити по Тетово дека сте Илири...
Кловнови сте.

Kajgana Shop

На врв Bottom