Дарданија министар за надворешни рабоќе ќе го турат.Знам дека оставате 0 на царина, нешто ново кажи што незнам. Пример кај ќе славите за Илирида, поканет си ти?
Ауу да , човекот знае да води страшна дипломатија и политика. Читај му ги само срцепарателните постови за угнетувањето на албанците, душа да ти се скрши.Дарданија министар за надворешни рабоќе ќе го турат.
Бајрам си праат на умот.Добро и самото излагање беше смешно и глупо и ова е трет пат истиот човек да прогласи република.
Абе најверојатно им е прв пат прогласувањево. Пред десет+ години само рефендум може направија, а сега прогласуваат. Инаку твоево чинам, беа други од Косово или Албанија, не овие на Халили.Мислам дека и пред скоро неколку години прогласија...
Баш Халили беше, не сум сигурен дека имаше свечено нешто како денеска...Абе најверојатно им е прв пат прогласувањево. Пред десет+ години само рефендум може направија, а сега прогласуваат. Инаку твоево чинам, беа други од Косово или Албанија, не овие на Халили.
Битна разлика е што Солун бил наш, а овие територии никогаш не биле на Албанците. Се надевам дека нема ни да бидат.Е сега јас и уште едно десет души и тераме у солун ќе прогласуваме егејска држава хаха море уште двајца ќе викнам у случај грциве да не писнат
Ако не грешам и Македонија гласаше ЗА санкции против Русија во ОН, и сите други мали држави освен Србија. Можеби како поединка не играат никаква улога но како група мали држави имаат свое влијаније затоа не гледам ништо смешно овде. Смешно е прогласувањето на републиката, но вратете се малку поназад Р.Вевчани дури имаше свои пасоши и банкнота .Прво им воведоа санкции на русиве а сега и илирида ајдеее ова ти се вика квалитетна роба.Па барем и да имаа нешто заедничко со илирите бе а вака,смешки.
имаше од истиот прогласување на истата република пред неколку години, мислам 2006 во Тетово.Абе најверојатно им е прв пат прогласувањево. Пред десет+ години само рефендум може направија, а сега прогласуваат. Инаку твоево чинам, беа други од Косово или Албанија, не овие на Халили.
До кд ќе се лжеш...Вашиот шиптароски јазик е ист како на оние луѓе во Кавкаска Албанија.Преку 70%.А
И да имаме многу заеднички работи со старите илири една од нив е јазикот!
Немам намера да ти одржам час по историја инаку илирските племинја се простирале од денешна Словенија до Грчка. Тоа теорија на Кавкас е позната само во српската ваша света литература, ама мене не ми пречи бидејќи светот знае и мојата историја е признаена во разлика со вашата.До кд ќе се лжеш...Вашиот шиптароски јазик е ист како на оние луѓе во Кавкаска Албанија.Преку 70%.
Докажано од ваши и нивни лингвисти и научници.
Илирија беше од Словенија до денешна северна Албанија.Каде се сите тие шиптароци во Словенија,Далмација,Црна Гора...во средниот век северна Албаниа е населена со Срби.
Вие сте циркус.
Шушљак какви црни шипци у Далмација.. Да Хрватите велат дека се ИЛИРИ ...не шиптароци,и не ги Илирите сметат за шиптароци.Си слушнал некогаш за илирски покрет помеѓу Хрватите и Србите?Немам намера да ти одржам час по историја инаку илирските племинја се простирале од денешна Словенија до Грчка. Тоа теорија на Кавкас е позната само во српската ваша света литература, ама мене не ми пречи бидејќи светот знае и мојата историја е признаена во разлика со вашата.
Жал ми е што историјата ја користете само за исполнување на вашата негативна опсесија со нас, и да има многу албанци во Далмација посебно во Задар (староседелци да се разбереме), за Црна Гора не сакам да коментирам. Па и хрватите признават дека се мешавина помеѓу илири и словени. И јебига зборуваме за процес постар од 2000 г, мислам само вие сте можеле да ја чувате чистата александрова крв во текот на 3 милениуми.
.
Шушљак какви црни шипци у Далмација.. Да Хрватите велат дека се ИЛИРИ ...не шиптароци,и не ги Илирите сметат за шиптароци.Си слушнал некогаш за илирски покрет помеѓу Хрватите и Србите?
Илирски покрет и дворовите во Виена како и цела Европа ги признава Јужните словени и ги нарекуват како ИЛИРИ.тоа е многу пред вашите графити по Тетово дека сте Илири...
Кловнови сте.