UEFA Champions League 2014-15

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои ЛШ?

• Вкупно гласачи
    118
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа што ми се допаѓа кај Џони е што не му е срам да го каже она што го мисли. Колку и да не е општо прифатено, па макар рекле колку и да е погрешно.

Иначе јасно е дека шампионот на Германија е поквалитетен од оној на Англија. Иако победи Баерн 1-0, беа доста подобри во текот на натпреварот и создадоа многу повеќе шанси. Сепак една лига не ја чинат само нивните шампиони.

Европа лига ја освојува екипа од Шпанија што завршува во топ4, додека од англија во Европа лига играат екипи од 5то место па надоле, еве последниве две години и екипи од чемпионшип играа во ЕЛ.Предлани Челзи(екипа од топ4) се погодија да играат и ја освоија ко од шала.
Исто така во последниве 10 години имаме 3 различни освојувачи на ЛШ од страна на англиските екипи, додека 4 различни играле во финале, за разлика од Шпанците кои имаат само 2(реал, Барса) што освоиле , а 3(Реал,Барса,Атлетико) што играле финале, а Германците 1(Баерн) што освоила и 2(Баерн,Дортмунд) што играле финале.Башко што Атлетико и Дортмунд се наметнаа во елитата пред 2 год.
Еден или два супер клубови не ја прават лигата подобра, исто како што викате дека лигата не е подобра само оти била најгледана,најизедначена и сл.

Јас пишувам за последните две години и во овој момент а не за последните 10.....Во Лига Европа во последните 11 сезони 6 пати Шпанци го освоиле трофеот ако гледаме така..Валенсија 1,Атлетико 2,Севиља 3..Англичаните колку пати го освоиле?..Премиер лигата беше најдобра до 2010,сега повеќе не е

последните 2, последните 4... шо менува уствари ко и онака не ја бива лигата.

Тоа што ми се допаѓа кај Џони е што не му е срам да го каже она што го мисли. Колку и да не е општо прифатено, па макар рекле колку и да е погрешно.

Иначе јасно е дека шампионот на Германија е поквалитетен од оној на Англија. Иако победи Баерн 1-0, беа доста подобри во текот на натпреварот и создадоа многу повеќе шанси. Сепак една лига не ја чинат само нивните шампиони.

Јас не тврдам дека секогаш сум во право,но она што го мислам си го покрепувам со факти и аргументи кои се очигледни а другите не знаат соодветно да ми вратат па ќе напишат дека глупости сум тресел..

Неможи Англиската лига да е најдобра кога 70% од Премиерлигашките фудбалери се од островот,колку сака нека е интересна и медиумски силна таа лига не е најдобра и резултатите доволно кажваат во последните две години..едноставно Манчестер Јунајтед не се ретардирани што ги испуштија англичаните за да купат странци бидејќи и самите знаат дека неможат да направат успех со домашни фудбалери..

Не е финтата што рекле и како мислат,работата е како е реално.

Со Јаја Туре ситуацијата ме потсеќа кога како деца во маало ќе ни дојдеше некој повозрасен, огромен на игралиште и сакаше да игра со нас.. нормално доминираше и си го правеше ќефот.. но кога ќе дојдеа да играт момците шо се колку него веднаш го снемуваше

(y)

Голем дел од муабетите и те како му држат вода, па колку налудничаво да изгледале.

Јас пишувам за последните две години и во овој момент а не за последните 10.....Во Лига Европа во последните 11 сезони 6 пати Шпанци го освоиле трофеот ако гледаме така..Валенсија 1,Атлетико 2,Севиља 3..Англичаните колку пати го освоиле?..Премиер лигата беше најдобра до 2010,сега повеќе не е
абе тие екипи кога освоиле ЕЛ во повеќето случаи биле од топ4 екипи во лигата или во ЕЛ дошле затоа што завршиле 3ти во група од ЛШ, кога се погодил да игра во ЕЛ екипа од топ4 во англија, освен Јујатед кога изгубија од Билбао и Челзи кога освоија?

Зарем не сте размислеле вака ?..замислете да играат Севиља против Евертон,Валенсија против Тотенхем,Атлетико против Арсенал,Реал Мадрид против Челзи,Барселона против Сити,Билбао против Ливерпул,Виљареал против Саутептон,ЈУнајтед против Сосиедат, ..искомбинирајте ги како сакате и по колку сакаат натпревари да си изиграат па ќе сфатите шо сакам да кажам,нормално дека ова изгледа хипотетички и е малце глупа споредбата но е наједноставна кога се работи за квалитет на екипите...за помалите екипи не ми се дискутира,тука Шпанците доминираат[DOUBLEPOST=1411049487][/DOUBLEPOST]
абе тие екипи кога освоиле ЕЛ во повеќето случаи биле од топ4 екипи во лигата или во ЕЛ дошле затоа што завршиле 3ти во група од ЛШ, кога се погодил да игра во ЕЛ екипа од топ4 во англија, освен Јујатед кога изгубија од Билбао и Челзи кога освоија?

Јок..Севиља во сите тие години завршувала под 4-то место,исто и Атлетико Мадрид..муабетот не ти држи вода

Пример Јувентус и преродбава на Рома :D Наполи тргна по стапките на Милан и Интер :icon_lol:

Јок..Севиља во сите тие години завршувала под 4-то место,исто и Атлетико Мадрид..муабетот не ти држи вода

да во право си, сега проверив...
Но во Англија тие екипи од 5то до 7мо место главна цел им е да завршат во топ4 во лигата, а бидејќи интензитетот на фудбалот во Англија не е ист како во Шпанија или Германија, екипите си ги штедат играчите за во лигата.Од освојување на ЕЛ се земаат 10м евра, а со самото квалификување во ЛШ се земаат 30м евра, исто така разликата помеѓу местата во ПЛ е 5м евра, пола од добивакта на ЕЛ.Исто многу лошо е што натпреварите од ЕЛ се во четврток, а може да ти лупнат во лигата да играш во сабота, фудбалска асоцијација воопшто не има испаѓа во престерт на тимовите, на пример Баерн кога игра ЛШ во вторник обавезно во петок игра во лигата.
Ова се одлучувачки фактори зошто тимовите од ПЛ ја запостуваат ЕЛ, оти фудбалот денеска пред се е бизнис.

Јас не тврдам дека секогаш сум во право,но она што го мислам си го покрепувам со факти и аргументи кои се очигледни а другите не знаат соодветно да ми вратат па ќе напишат дека глупости сум тресел..

Неможи Англиската лига да е најдобра кога 70% од Премиерлигашките фудбалери се од островот,колку сака нека е интересна и медиумски силна таа лига не е најдобра и резултатите доволно кажваат во последните две години..едноставно Манчестер Јунајтед не се ретардирани што ги испуштија англичаните за да купат странци бидејќи и самите знаат дека неможат да направат успех со домашни фудбалери..
Бате шо дрога земаш за да напишеш ваков болд !?!??!?!?
Тоа 70% англичани биле 1970 у ПЛ за денес еве ти неколку линкови и статистики :
http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/shocking-study-shows-less-third-2356565
http://www.bbc.com/sport/0/football/24467371

Premier_League_English_Players.png

_44692260_premiership_players_466.gif
[DOUBLEPOST=1411051973][/DOUBLEPOST]
Зарем не сте размислеле вака ?..замислете да играат Севиља против Евертон,Валенсија против Тотенхем,Атлетико против Арсенал,Реал Мадрид против Челзи,Барселона против Сити,Билбао против Ливерпул,Виљареал против Саутептон,ЈУнајтед против Сосиедат, ..искомбинирајте ги како сакате и по колку сакаат натпревари да си изиграат па ќе сфатите шо сакам да кажам,нормално дека ова изгледа хипотетички и е малце глупа споредбата но е наједноставна кога се работи за квалитет на екипите...за помалите екипи не ми се дискутира,тука Шпанците доминираат[DOUBLEPOST=1411049487][/DOUBLEPOST]

10 у англија завршија Њукасал - 10 у шпанија завршија Гетафе : по која основа ке докажеш дека Гетафе е подобар од Њукасал!?!??!
По никоја . Зашто !?!?!? Еве ја ке ти кажам ......
Њукасал за разлика од Гетафе има играно ЛШ и Куп на УЕФА ,Гетафе мало морген . (Значи историја мн побогата за разлика од Гетафе).
Буџетот на Њукасал со буџетот на Гетафе ако го споредуваме е исто ко со Барнли да го споредуваме (Њукасал пола првотимци од Франција ги купи за 2 сезони а Гетафе од Барса Б и Реал Б купуваше).
Странци у Њукасал се речиси 80 % (освен младината) у Гетафе странци се двајца аргентинци,двајца колумбици и еден африканец емигрант . ( за споредбата на премиер лига со ла лига).

Последно уредено:
But Scottish (3.27%), Welsh (3.17%) and Northern Irish (0.93%),+ Irish 5% тоа доаѓа некаде 45% што сметам дека повторно е многу[DOUBLEPOST=1411052222][/DOUBLEPOST]
10 у англија завршија Њукасал - 10 у шпанија завршија Гетафе : по која основа ке докажеш дека Гетафе е подобар од Њукасал!?!??!
По никоја . Зашто !?!?!? Еве ја ке ти кажам ......
Њукасал за разлика од Гетафе има играно ЛШ и Куп на УЕФА ,Гетафе мало морген . (Значи историја мн побогата за разлика од Гетафе).
Буџетот на Њукасал со буџетот на Гетафе ако го споредуваме е исто ко со Барнли да го споредуваме (Њукасал пола првотимци од Франција ги купи за 2 сезони а Гетафе од Барса Б и Реал Б купуваше).
Странци у Њукасал се речиси 80 % (освен младината) у Гетафе странци се двајца аргентинци,двајца колумбици и еден африканец емигрант . ( за споредбата на премиер лига со ла лига).
,
Ти брат арен си?..најде Њукасл со Гетафе да ги споредваш?..добро ете Њукасл подобар нека е од Гетафе, за другите шо имаш да искоментираш?..смешно е остај што ќе коментираме...Леванте,Ваљекано,Алмериа,Гранада,Еспањол,Кордоба...со Вест Хем,Сандерленд,КПР,Вест Бромвич,Лечестер,Стоук...не ме заебавај бе, смешно е

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom