Windows 7

U

Unspecified

Гостин
Многу има врска графичката. Пробај на пр. некој метузалем од графичка да натераш да работи на Win 8.1 (еве скоро имав пример Ati Radeon 9550, јас не успеав ти можда ќе можеш).
Инаку да,превидев да прашам дали му е процесорот 64 битен. Претпоставив дека има подобар и понов компјутер.

Не. Дури и подобро од сега ќе ти работи. Инаку со таа графичка нема да имаш проблем.
Епа брате чим е таква работата, пушти линк од виндоус 8цата 64битна, да ја спуштам и да форматирам компјутерот.
По можност линкот да биде оригинален како претходните што си ги постирал во оваа тема. (прв пат кога те цитирав). Но, може и торент (само вистински).

Последно уредено од модератор:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Епа брате чим е таква работата, пушти линк од виндоус 8цата 64битна, да ја спуштам и да форматирам компјутерот.
По можност линкот да биде оригинален како претходните што си ги постирал во оваа тема. (прв пат кога те цитирав). Но, може и торент (само вистински).
Оригинален од 8ца кај баба Донка. :P Што нема ни царот не јаде или кај баба Донка бара. :D
Торенти знаеш кај ќе најдеш, само не од тие на замунда шмамунда, препорачувам ThePirateBay (барај Windows 8.1 with Update x64). Сите изданија од Murphy_87 се одлични, побарај го јунското (2014та) издание.

Последно уредено:
U

Unspecified

Гостин
Оригинален од 8ца кај баба Донка. :P Што нема ни царот не јаде или кај баба Донка бара. :D
Торенти знаеш кај ќе најдеш, само не од тие на замунда шмамунда, препорачувам ThePirateBay. Сите изданија од Murphy_87 се одлични, побарај го јунското (2014та) издание.
Брат на она оригинално мислев на линк од интернет за да симнам (пиратерија). Инаку неможам точно да се снајдам јас, секогаш сум малер во такви работи и ке симнам некој си друг непотребен торент. Прати во порака ако не ти е тешко од некое издание :)
Фала однапред.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Може некој да ми каже кој да ги исклучам што не ми се потребни?

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
Ми треба ваше мислење. Значи вака, моментално користам windows XP 32 bit и планирам да инсталирам windows 7 64 bit. Прашањето е дали ќе имам проблем при играње поголеми игри?

Конфигурациите на компјутерот се следните:
РАМ-4гб
Процесор-AMD Athlom 64 X2 Dual Core Processor 4400+ 2.29GHz
Графичка- NVIDIA GeForce GT 220 1024MB

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
zaso na instaliran windows 7 ne rabotat igrite , a prethodno na windows xp najobicniot site igri rabotat bez problem , nekoj pomos ?:(

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Моја препорака, да си ставиш 8ца. И то х64. (ако графичката ти поддржува)
Ако веќе остануваш на 7ца инсталирај Pro (и без N, потешко се активираат).
Јас имам Windows 7 Ultimate и планирам да го преинсталирам па која е разликата со про верзија, зашто е подобра?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Јас имам Windows 7 Ultimate и планирам да го преинсталирам па која е разликата со про верзија, зашто е подобра?
За по дома ... Windows 7 Home premium sp1 x64 ... не ти треба ништо повеќе ...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Wiki има табела со споредба на сите видови 7ци, види таму Windows 7 edition comparison chart, ако непланираш да ставаш повеке од 16ГБ РАМ и ако можеш да живееш и без XPmode опцијата која ја нема во Хоме Премиум верзијата,тогаш и Хоме е доволен за домашна употреба, другите работи што ги нема во Хоме а ги има во про и ултимејт којзнае дали домашен корисник некогаш и ке ги употреби.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Wiki има табела со споредба на сите видови 7ци, види таму Windows 7 edition comparison chart, ако непланираш да ставаш повеке од 16ГБ РАМ и ако можеш да живееш и без XPmode опцијата која ја нема во Хоме Премиум верзијата,тогаш и Хоме е доволен за домашна употреба, другите работи што ги нема во Хоме а ги има во про и ултимејт којзнае дали домашен корисник некогаш и ке ги употреби.
Почнав да истражувам на интенрет и доста научив.

http://bozzabench.com/tabid/95/id/100/currentpage/1/pc-saveti/windows-7-verzije.aspx

А ова ХП моде интересно е да се има

http://bozzabench.com/tabid/95/id/112/currentpage/1/Windows-XP-Mode.aspx

После ова што све прочитав најака веризја е секогаш најдобро да ја имаш, не знаеш кога нешто ќе ти затреба затоа што компјутер се користи со години.

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
момци знае некој што значи оваа вчера од ининстал програмс бришев некои работи мислите дека сум избришал некоја програма и сеа оваа ми се појавува од вчера и денеска на секој саат време lol.png

Kajgana Shop

На врв Bottom