- Член од
- 8 септември 2008
- Мислења
- 11.883
- Поени од реакции
- 10.245
Џабе се радувате кога Србија ја чека потоп во полуфинале од Шпанија.
не те чув добро

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Џабе се радувате кога Србија ја чека потоп во полуфинале од Шпанија.
САД е една земја,а Европа е континент.Зошто побогу би играле разделно кога се една земја.За да му докажат на некој си Џони Вајсмилер она што цел свет го знае.Ме игнорираше,но пак ќе ти споменам доколку САД игра со дрим тимот не постои РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА која што ќе може да и се спротистави на Америка.Си слушнал за Олајџуван,Шекил,Меџик,Џордан,Брд,Брајант,Џејмс,Џабар и др?Какви Сабониси какви бакрачи.Ова е од тоа што родителите југоносталгичари ви наветнале вакво мислење.Јас лично знам луѓе кој што мислат дека Петровиќ бил подобар играч од Џордан
.Нека игра цел свет заедно,не Европа против дрим тим,составен од играчи како Џејмс,Дурент,Брајант и тн. пак Американците ќе се посилни.
Лек за слепило не нашле многу доктори,а не пак јас што не ми е ни струка.Ама ако останете си заслепени пред очигледни работи.
еве ти одговор и немој да тресиш повеќе глупости..не ми се верува дека уште се објаснувам, добро бе вас чоек треба да ви нацрта...АМЕРИКА Е КАДЕ КАДЕ ПОБОГАТА ОД ЕВРОПА И ПЛУС Е ЕДНА ЦЕЛИНА ..СО ИСТИ ВЛОЖУВАЊА КАЈ МЛАДИТЕ КАТЕГОРИИ ЕВРОПА ЌЕ БИДИ ДАЛЕКУ ПОДОБРА И ПОКВАЛИТЕТНА АМА ОЧИГЛЕДНО ТРЕБА ДА ВИ СЕ НАЦРТА ДА РАЗБЕРИТЕКога во Европа кошарката би била популарна како во Америка и кога не би биле најбогатите екипи во Европа со 40-45 милиони евра буџети и кога би се вратиле повеќето европјани од НБА назад не би можеле баш да збориме за толкава доминација на НБА екипите над европските.
Со оглед на вложувањата и популарноста на кошарката Европа и одлично се држи со Америка.
Добро бе бар ги имаш гледано финалињата на последните 2 олимпијади ?
САД е една земја,а Европа е континент.Зошто побогу би играле разделно кога се една земја.За да му докажат на некој си Џони Вајсмилер она што цел свет го знае.Ме игнорираше,но пак ќе ти споменам доколку САД игра со дрим тимот не постои РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА која што ќе може да и се спротистави на Америка.Си слушнал за Олајџуван,Шекил,Меџик,Џордан,Брд,Брајант,Џејмс,Џабар и др?Какви Сабониси какви бакрачи.Ова е од тоа што родителите југоносталгичари ви наветнале вакво мислење.Јас лично знам луѓе кој што мислат дека Петровиќ бил подобар играч од Џордан
.Нека игра цел свет заедно,не Европа против дрим тим,составен од играчи како Џејмс,Дурент,Брајант и тн. пак Американците ќе се посилни.
Лек за слепило не нашле многу доктори,а не пак јас што не ми е ни струка.Ама ако останете си заслепени пред очигледни работи.
САД е земја сместена во Северна Америка,си бегал од часови по географија се гледа.Јас те разбрав шо сакаш да кажиш,ама муабетот ти е што би било кога било,да беа Меси и Роналдо Македонци ќе освоевме светско или пак доколку САД национален спорт им беше фудбалот и вложуваа најмногу во него ќе беа велесила,ама не се.САД не е континент,Европа е не знам шо не ти е јасно.Јас ти кажувам дека дури Европа заедно да игра против Дрим Тим на САД пак соодносот ќе е на страна на Американците,од 10 меча 7 ќе победат Американците.Од топ 20 кошаркари во моментов 20 се Американци,значи јас сакам да кажам дека Америте се најдобри кошаркари,само тоа.Ако ти ми велиш дека тоа е глупост тогаш ти препорачувам да следиш друг спорт.И плус на луѓе како Џон Травлота треба да му се нацрта дека Америка истовремено е континент составен од 50 земји и се вложва 100 пати повеќе во кошарката отколку во Европа
Шо има врска кај ги дава натпреварите ако каналот го има низ цела земја? И шо имаше врска блокбастерите со кошарката?Не е малце дебилно што Сител го третира Светсково како да е првенство за младинци до 18 години со самото тоа што ги дава преносите на канал на кој што 99.9% од програмата се фејлнати блокбастери од 90тите ?
Па СВЕТСКО е, мавнете малце маркетинг, не мора Македонија да игра за да правите како да е голема работа...
Каналот го нема низ цела земја, туку го има само на корисници на Бум/Макс/Останати кабелски оператори.Шо има врска кај ги дава натпреварите ако каналот го има низ цела земја? И шо имаше врска блокбастерите со кошарката?
Види, ако имаш телевизор дома, го имаш и каналот. Толку на таа тема дека го немало каналот низ цела држава, каналот го има исто колку што и првиот нивни канал.Каналот го нема низ цела земја, туку го има само на корисници на Бум/Макс/Останати кабелски оператори.
Блокбастерите ги искористив за да кажам дека Сител3 се користи како Б канал на Сител, и дека давање на Светско на Б-Канал е нелогично.
МТВ сакаше квалификацискиот кошаркарски натпревар меѓу Македонија и Белорусија да го дава на МТВ1 (бидејќи нели Македонија игра треба да иде на прв канал) а Арсенал-Бешикташ (или кој и да беше) да го дава на Собранискиот Канал, ама УЕФА не дозволува телевизија што ги има земено правата за ЛШ да ги дава на втор или трет канал на таа телевизија.
Не знам зошто и ФИБА не го направила истото барем за 1 натпревар дневно.