Serie A 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема?

• Вкупно гласачи
    96
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе јасно ми е мене тоа, само Инвадер рече дека Дајслер имал многу цврст карактер...

Па богами има цврст карактер..не е малце 6 пати да се повредиш и претходно да пробаш да продолжиш каде шо си застанал...јас на пример од вториот пат да се повредам така тешко ќе исфрлам и копачки и дресој и тренерки и све у курац ќе отерам

Па богами има цврст карактер..не е малце 6 пати да се повредиш и претходно да пробаш да продолжиш каде шо си застанал...јас на пример од вториот пат да се повредам така тешко ќе исфрлам и копачки и дресој и тренерки и све у курац ќе отерам
Друго мислев ама ај нема врска, ме мрзи да се објаснувам. :D

10628577_357861904390000_1666710075019533396_n.png

L O R D !!! :D

Napoli season ticket sales plummet

Napoli have sold fewer season tickets than Sassuolo, Atalanta and Cesena. Papers today calculated the excitement around Rafa Benitez’s side has plummeted to a new low in the Aurelio De Laurentiis era. Only 6,500 season tickets have been sold so far, putting them 15th in Serie A with less than half the amount sold last year. The only clubs with fewer sold were Empoli, Udinese, Lazio, Chievo and Cagliari. Lazio’s calculations are actually closer to 8,000 including the youth season tickets.

Juventus top the list with 28,000 sold, followed by Roma on 26,606 and Inter 20,600.
Fiorentina sold 20,000 season tickets, Sampdoria 18,000 and Milan 17,350.
Cagliari are bottom in Serie A with 3,000 season tickets, but the Stadio Sant’Eliais under reconstruction and currently fits only 12,000 seats.

Какви голој има давано за Виљарел секоја чест,се сеќавам цела сезона ги пишев и Роси ќе ја скинеше мрежата од 15-20 метри на тоа стадиончето Мадригаљ
Па затоа Роси се повредува бе, ти си го пишувал Виљареал нон стоп. :pos::pos::pos:

Тоти од пролета 2006 година пред Светското му ставија метални плочки и шајки и уште си игра со нив еве веќе 7 години и даде преку 100 гола со нив:)

Ај ќе го тагнам и @_predator_

Значи вие не разбирате... Кога му се случила таа повреда на Баџо, сите специјалисти кај кој што бил му рекле одма да ја прекине фудбалската кариера, затоа што едвај му го спасиле коленото. Но овој на свој ризик продолжил да игра и за среќа не се случило ништо посериозно.
Тоа ти е исто како вие да појдете до државна болница на прегледи, и во телото ви наоѓаат триглицериди, масти, холестерол итн... што автоматски лекарите ќе ве советуваат да не јадете ништо мрсно одредено време. Вие излагате од болница, фаќате такси и му викате на таксистот "Вози до Жужу, да се почастиме по еден хамбургер"... значи докторот ве советувал, ама вие на свој ризик продолжувате како и предходно.... Е истиов случај е со Баџо.
Баталете повредиве што ми ги набројавте погоре, тоа се нормални повреди во фудбалскиот свет.... кинење лигаменти ќе те стават надвор од теренот неколку месеци, кога ќе заздрави сосема коленото, продолжувате како ништо да не било, истото и со Тоти, му ставиле шајки, и одма по 2-3 месеца освојува Светско... значи не била повредата до тој степен сериозна

Мислам дека сега ме свативте, Ебаго... :coffee:

Значи вие не разбирате... Кога му се случила таа повреда на Баџо, сите специјалисти кај кој што бил му рекле одма да ја прекине фудбалската кариера, затоа што едвај му го спасиле коленото. Но овој на свој ризик продолжил да игра и за среќа не се случило ништо посериозно.
Тоа ти е исто како вие да појдете до државна болница на прегледи, и во телото ви наоѓаат триглицериди, масти, холестерол итн... што автоматски лекарите ќе ве советуваат да не јадете ништо мрсно одредено време. Вие излагате од болница, фаќате такси и му викате на таксистот "Вози до Жужу, да се почастиме по еден хамбургер"... значи докторот ве советувал, ама вие на свој ризик продолжувате како и предходно.... Е истиов случај е со Баџо.
Баталете повредиве што ми ги набројавте погоре, тоа се нормални повреди во фудбалскиот свет.... кинење лигаменти ќе те стават надвор од теренот неколку месеци, кога ќе заздрави сосема коленото, продолжувате како ништо да не било, истото и со Тоти, му ставиле шајки, и одма по 2-3 месеца освојува Светско... значи не била повредата до тој степен сериозна

А што повреда имал Баџо?
Пошто кинење на вкрстени лигаменти е најлошата повреда во историјата на повредите на било кој спортист, 7-8 месеци пауза како ништо, плус прашање е дали некогаш ќе може асално да спортува.
Ако не се лажам Роси веќе 2 пати ги кине вкрстените лигаменти.

А што повреда имал Баџо?
.

Од тетка Вики...

It was during his time at Vicenza that he was first seriously injured his left knee after attempting a sliding tackle in a match against Rimini, at the age of 18, which threatened his career. Baggio had shattered the cruciate ligament in his knee two days before his transfer deal to Fiorentina had been finalsed. Although several team doctors feared he would not be able to play football again, Fiorentina retained their faith in him and agreed to commit to the transfer deal, and fund the required surgery, which Baggio described as being one of the many reasons for his particular attachment to the club.[17] After an apparently successful, pioneering operation, his knee collapsed again during a training session and he was operated again, requiring 220 stitches to have it rebuilt.[1]

Fiorentina purchased Baggio in 1985, for £1.5 million, and during his time at the club, despite initially being sidelined due to recurring injury problems, he became extremely popular among the team's fans.

Имам читано и интервју со Баџо, каде детално го опишува периодот кога ја имал повредата

Знам дека и Дел Пиеро има тешка повреда некаде во период 96-98ма, ама незнам точно кога, а претходно пред повредата за малку не освои златна топка и му ја дадоа на еден шваба со никаква брада од Дортмунд(Андреас Милер или Андреас Шамер, така нешто беше:D), бидејки ги тепаа Јувентус во финале, а многумина велат дека Дел Пиеро повеќе ја заслужил. После тоа и враќањето од повреда никогаш не заигра како таа година.[DOUBLEPOST=1410076870][/DOUBLEPOST]

На свој ризик играше, а не беше спремен, немаше дозвола од лекар да оди на светско, туку препорака да се спрема уште месец два. Се сеќавам кога беше во игра на Мундијалот, како само потскокнуваше и бегаше од дуели и глизачи:D

А за тоа колку била сериозна повредата, на видеото поубаво се гледа, ептен ми е грозно

2casdh.jpg

А што е најинтересно, веќе наредната година ја освои Златната Копачка во Европа:)

Последно уредено:
А што повреда имал Баџо?
Пошто кинење на вкрстени лигаменти е најлошата повреда во историјата на повредите на било кој спортист, 7-8 месеци пауза како ништо, плус прашање е дали некогаш ќе може асално да спортува.
Ако не се лажам Роси веќе 2 пати ги кине вкрстените лигаменти.
Ахилова тетива. :)

Знам дека и Дел Пиеро има тешка повреда некаде во период 96-98ма, ама незнам точно кога, а претходно пред повредата за малку не освои златна топка и му ја дадоа на еден шваба со никаква брада од Дортмунд(Андреас Милер или Андреас Шамер, така нешто беше:D), бидејки ги тепаа Јувентус во финале, а многумина велат дека Дел Пиеро повеќе ја заслужил. После тоа и враќањето од повреда никогаш не заигра како таа година.[DOUBLEPOST=1410076870][/DOUBLEPOST]

На свој ризик играше, а не беше спремен, немаше дозвола од лекар да оди на светско, туку препорака да се спрема уште месец два. Се сеќавам кога беше во игра на Мундијалот, како само потскокнуваше и бегаше од дуели и глизачи:D

А за тоа колку била сериозна повредата, на видеото поубаво се гледа, ептен ми е грозно

2casdh.jpg

А што е најинтересно, веќе наредната година ја освои Златната Копачка во Европа:)
Кожа ми се ежи коа ќе го видам ова со Тоти. :вонзем:
Ја вака пред 1 месец ја свиткав ногата, среќа не ја скршив у пичку матер, уште се лечам. :вонзем:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom