Светско првенство - Шпанија 2014

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Старо/нов Светски владетел?

• САД без дрим тимот

Гласови: 37 62,7%
  • Шпанија

Гласови: 12 20,3%
  • Франција

Гласови: 3 5,1%
  • Аргентина

Гласови: 1 1,7%
  • Литванија

Гласови: 2 3,4%
  • Бразил

Гласови: 0 0,0%
  • Словенија

Гласови: 4 6,8%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Стварно не ми е јасно како може ваква глупост со вкрстувањата да направат. Буквално првенството го поделиле на два дела и А-Б групите со Ц-Д групите не може да имаат никаква допирна точка до финалето. Ова јас првпат го гледам искрено... Со тоа се оневозможува две екипи од иста група да стигнат до финале што е надвор од секој здрав разум...[DOUBLEPOST=1409857010][/DOUBLEPOST]
Немам проверено но мислам дека е за да ги избегнат Америка.

Не ми е искрено баш јасно бидејќи ако завршат како втори (а тоа сигурно ќе се случи ако Литванија не ја победи Словенија) одат на САД во четвртфинале...

Инаку Австралија практично ја одмараше првата петорка и затоа изгубија...

Последно уредено:
Стварно не ми е јасно како може ваква глупост со вкрстувањата да направат. Буквално првенството го поделиле на два дела и А-Б групите со Ц-Д групите не може да имаат никаква допирна точка до финалето. Ова јас првпат го гледам искрено... Со тоа се оневозможува две екипи од иста група да стигнат до финале што е надвор од секој здрав разум...[DOUBLEPOST=1409857010][/DOUBLEPOST]

Не ми е искрено баш јасно бидејќи ако завршат како втори (а тоа сигурно ќе се случи ако Литванија не ја победи Словенија) одат на САД во четвртфинале...

Инаку Австралија практично ја одмараше првата петорка и затоа изгубија...

И да тепаа пак ќе завршеа 2 или 3 и секако во 1/4 ќе налетаа на Американците,овака си ги одморија играчите

Па вкладилница 12,5 коша го дадоа бе:pos:..какви поклони можи чоек да начека од овие кошарките тоа чудо нешто

Таман човек кога ќе помисли дека е најголем малер,го негираш со 13те поени на Радуљица.Да го имаше во понуда кај Хрватска Дражен Петрович 0,5 поени од што си малер овој ќе воскресне,ќе стане од гроб и ќе погоди едно слободно фрлање само за да паднеш. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Србија- Шпанија
Катастрофална игра од страна на србите првите 2 и последната четвртина, и педерско судење во второто полувреме.
Како и да е, шпанците заслужено победија и навистина овие 5 натпревари покажа квалитет на една моќна кошаркарска држава, а истиот го негуваат веќе подолг временски период.
А Србија дојде, се посрами, налета на Грција и сега може да се чеша.....како и да е, јас би сакал да проследиме неизвесни натпревари, и нормално, со желба да ја видам и Македонија на следното светско првенство во кошарка. :)

пи.ес. Саша со право протестираше. :)

Како тоа се посрами?
И што е толку Грција надмоќна, па да не можат Србите да се носат со нив?
Гледај, колку топки од под кош промашија. И тоа играчи од НБА, не некој од трета селска. Мислам срамота.:cautious:

Тие за жал не можеа да го победат Бразил, кој немаше никаква игра, Франција што секој 4-ти кош го претвараше во поен. Камоли Грција која игра фантастично ова светско.:)

Инаку јас сум за Србија ова светско, уште од самиот почеток. И намерно на крајот излегов критички настроен кон нивната игра затоа што ваквата игра ништо не ветува, а прогнозира пораз. :)

Последно уредено:
Гледај, колку топки од под кош промашија. И тоа играчи од НБА, не некој од трета селска. Мислам срамота.:cautious:

Тие за жал не можеа да го победат Бразил, кој немаше никаква игра, Франција што секој 4-ти кош го претвараше во поен. Камоли Грција која игра фантастично ова светско.:)

Инаку јас сум за Србија ова светско, уште од самиот почеток. И намерно на крајот излегов критички настроен кон нивната игра затоа што ваквата игра ништо не ветува, а прогнозира пораз. :)
Ти си царе од друга планета.

Ќе може некој да ми објасни како воопшто Финска стигна до светсткото? Кој услов го исполнија?

Доискажи се, слободно.

Или што прикажа Србија ова светско?

пи.ес. (во врска со болдот) Така е зборот. ;)
Првенството трае, битните утакмици ги добиа доста сигурно. Мечот со франција го контролираа 39 минути, а исгубиа против Бразил и Шпанија во две небитни утакмици. Приказната во шпанија ке биде не успешна само доколку Србија не ја помине Грција во осмина. Грција е многу уиграна екипа, но на ниту една позиција не е подоминантна од Србија, што не беше случај во мечовите со Шпанија и Бразил. Иако Грција во последниве години и нанижа неколку порази на Србија, сепак сметам дека Србија во најголемит дел од мечот ќе го контролира резултатот и се ќе зависи од таа фамозна последна четвртина во која играта на Србија најмногу ме плаши. Доколку помине во четвртфинале и се сретне со Бразил сигурен сум дека се ќе биде поразлично.

Доискажи се, слободно.

Или што прикажа Србија ова светско?

пи.ес. (во врска со болдот) Така е зборот. ;)

Со Франција беше егал утакмица, а и на крајот рака на срце ги поебаа судиите. И не е Франција заебанција од тим како што викаш, баш напротив ако следиш малку НБА ќе увидиш дека во својот тим го имаат најинтелегентниот центар во Светот, а и на секое Европско па и Светско се скоро секогаш во самата завршница.
Шпанија ги размонтира сите од групата а со онаква игра би го размонтирала било кого освен САД.
Со Бразил не ги гледав, иако Бразил не е воопшто наивна екипа(доказ за тоа е победата против Франција) па не треба да те чуди поразот против нив.
Победи против Иран и Египет.

Све на све сега засега изиграа во рамките на можностите, со тоа што против Франција среќата им го сврти грбот. Ни разочараа, ни импресионираа.

Ќе може некој да ми објасни како воопшто Финска стигна до светсткото? Кој услов го исполнија?
Angry Birds maker basically bribed FIBA to put Finland in the Basketball World Cup

So why did FIBA really pick Finland over Russia, China, Canada or the others? From a Thursday press release by Finland-based mobile gaming giant Rovio.

Flying to support their fellow Finnish forest-dwellers, Rovio's Angry Birds are joining the Finnish Men's National Basketball Team, more commonly known as the Wolfpack, in its goal of receiving one of four Wild Card bids to the 2014 FIBA Basketball World Cup.

As part of the Finnish Wild Card bid, Rovio has agreed to provide advertising inventory in its ground-breaking mobile entertainment platform to the Wolfpack and the 2014 FIBA World Cup, if Finland is selected.

Oh.

This is not the Finns' fault. This is FIBA's fault. Part of FIBA's criteria in choosing wild cards is financial. That means awarding berths, at least in part, to whichever country can deliver the most TV revenue or send the most fans. Small countries like Finland can't compete on that playing field, certainly not with China or Russia. So the Finns turned the tables a bit, recruited a major Finnish corporation and won. This is not the Finns' fault: it's FIBA's fault for being so openly open to what is basically bribery.

Picking Finland as the final wild card team wasn't a basketball decision. It was just Baumann closing a sale on a big advertising account. This is akin to the NBA picking the Cavaliers to make the playoffs despite being No. 13 in the East standings just because Dan Gilbert offers up a massive Quicken Loans ad campaign. But in the NBA, fans would be too outraged. In FIBA, everyone involved is almost proud of how things turned out.

The good news is that this is the last time FIBA is picking wild cards -- in the future, all World Cup spots will be determined by qualifying play. You can trust that FIBA will still find a way to make shady deals with the actual basketball as a secondary concern at best.

По мене разочараа. Не ради поразите него ради пристапот кон играта. Клипчето што вчера го ставив кај што Теодосиќ им се дере дека не може топка да фатат доволно говори дека нешто не им е океј во екипата. Млада екипа се, има време, резултатите ќе дојдат, ама пристапот мора да го сменат. Дали е до селекторот, дали го нешто друго стварно не знам, ама нешто има сигурно. Прееска против Шпанија беа распашана команда, една ебана акција не изиграа. Океј, појака е Шпанија, се знаеше дека ќе изгубат, ама малце од малце бар да покажеа организираност, волја... Многу дивљаат Теодосиќ и Богдановиќ, некако без концепт се игра.

Од Грција ќе исапднат 100%!

По мене разочараа. Не ради поразите него ради пристапот кон играта. Клипчето што вчера го ставив кај што Теодосиќ им се дере дека не може топка да фатат доволно говори дека нешто не им е океј во екипата. Млада екипа се, има време, резултатите ќе дојдат, ама пристапот мора да го сменат. Дали е до селекторот, дали го нешто друго стварно не знам, ама нешто има сигурно. Прееска против Шпанија беа распашана команда, една ебана акција не изиграа. Океј, појака е Шпанија, се знаеше дека ќе изгубат, ама малце од малце бар да покажеа организираност, волја... Многу дивљаат Теодосиќ и Богдановиќ, некако без концепт се игра.

Од Грција ќе исапднат 100%!

Кажав дека не ги гледав против Бразил, ама против Франција изиграа одлично и борбено пред све, а ти и самиот повеќе од мене знаеш со какви играчи располага Франција. Сега можда не е до пристапот, можда се уморија и затоа беа прилично лоши против Шпанија а и ете против Бразил не импресионирале. А секако данок зема и неускуството, против Шпанија беа можда и малку преимпресионирани од атмосферата, исто и со Франција во клучните моменти потфрлија.

Реално Бразил, Србија и Франција се со сличен квалитет, нијансии решаваа/ле на меѓусебните така што кој и да завршеше втор или четврт не е некое изненадување.[DOUBLEPOST=1409875472][/DOUBLEPOST]Иначе заборавив да го пофалам Теодосиќ, полека го достигнува потенцијалот и во репрезентацијата, ги нема оние избрзани шутеви и изгубени топки.
Се повеќе превзема одговорност кога е најбитно и полека прераснува во лидер на тимот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom