US Open 2014 [25 август - 8 септември]

• Креатор на темата Креатор на темата Red John
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои турнирот?

• Вкупно гласачи
    48
Статус
Затворена за нови мислења.
Ако едвај стоел монфилс како победи бе ?како што каживате 2 сета зел а капнат човекот а? не го гелдав мечот амао ва што го кажувате немал огика
Не буквално да стои на терен, сеа не дупи и ти. Во сервис гемовите на Димитров во третиот сет само статираше и губеше поени. Ако успее да врати серва наредниот удар му беше со сета сила и пробуваше винери да прави, или кратко речено пробуваше што е можно повеќе да ги скрати поените. Ако дојдеше сервис гемот на Димитров на 30-0 или 40-0 Монфилс не ни се обидуваше да ги игра поените. Едноставна беше тактиката, фрли се на својот сервис, догурај до тај брејк и таму што биде нека биде. Среќа за него имаше тотално неспособен противник против себе кој се самоуби со грешки и не ни дозволи сетот да отиде во тај брејк.

Вечер е да се биде или не за Енди против Новак. Ако успее да победи ќе ја добие потребната самодоверба, и за освојување на Ју Ес, и за понатамошните турнири, и за трката за Лондон. Ако пак изгуби мислам дека за него сезоната е завршена.

За мечот, ако Мареј сервира под 60% прв сервис нема што да бара на мечов. Само ќе видиме доби на самодоверба после победата над Цонга па во добро расположение ќе го чека мечов.

Новак пак, после катастрофалните настапи на претходните 2 мастерси, некако ми делува посигурно. Не е онај стариот Новак но не е ни приближно очаен како натпреварот против Робредо на пример.[DOUBLEPOST=1409741122][/DOUBLEPOST]
Цонга не може да му земе сет на распаднатиот Мареј, кој ќе му ги гледа маките сега со Ноле. :facepalm:
Иначе што дебата коа цела недела 5 меча имам изгледано, немав многу многу време. Добро е бар завршницата на турнирот ќе ја испратам.

Башка го нема Надал па нема за кого да јаде гомна андеркавер.

Добро е, штом си постирал вакво нешто има шанса Енди вечерва. :D

Последно уредено:
Добро, само мене ми се чини дека вториот сервис му е ослабен на Енди откако работи со Морезмо?

Не може да знаете како ќе излезе вечер Мареј, реално е да се очекува пораз од 3-0, но се надевам на подолг и понеизвесен меч. Најмногу ми е мака што изгуби Димитров, ама што е тоа е.

Колку антипатична краветина е оваа Азаренка, чудо едно.

Публиката комплетно на страната на Макарова, Азаренка само родителите можат да ја сакаат.

Последно уредено:
Колку антипатична краветина е оваа Азаренка, чудо едно.

Публиката комплетно на страната на Макарова, Азаренка само родителите можат да ја сакаат.
Конечно за нешто исто да мислиме. Стварно е одвратна Азаренка, па и тој коњскиот реп, и тоа движењето со репот пред сервис, па ненормалното дерење..

Не може да знаете како ќе излезе вечер Мареј, реално е да се очекува пораз од 3-0, но се надевам на подолг и понеизвесен меч. Најмногу ми е мака што изгуби Димитров, ама што е тоа е.
Како тоа реално, па дури пораз од 3-0..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom