Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos::pos:
Не споредувавме истории на клубовите него моменталните одбрани. У претходните постови ме убедуваа 2-3ца дека Арсенал има подобра одбрана од Челзи, јас на тоа реагирав, а нити навивам за Челзи нити го мрзам Арсенал. Треба да си слеп и неук да кажеш дека Арсенал има подобра одбрана од Челзи.

:pos::pos: Пак тој, умела од курела. Никој не вика дека Челзи нема подобра одбрана од Арсенал. Нормално дека има. Мурињо е фантастичен тренер и тактичар. Истата таа одбрана на Челзи под водство на Сколари или на Вилјаш Боаш, прими 5 гола на Стемфорд Бриџ од слабиот напад на Арсенал. Се е до колективноста на тимот. Тимот колективно се брани и колективно напаѓа кај Мурињо. Кај нас не е така, и крај на муабетот. Не можиш да правиш споредби, во кој нема основна, подлога за истата. Ај сеа кажиме ние дека Адебајор кој моментално има 30 години е статистчки подобар од Дрогба, кој има 36 години!? Статистички гледано е подобар во ПЛ. Така ? А небо/земја е разликата меѓу ови двајца.

Па добро, она не не интересира, ова не не интересира, требаше и да се претпостави, џабе е дискусија.

Абе лани или полани коа беше, му се смеевме ради смешките што ги правеше у одбрана дај не заебавај. Кошч е добар играч, само јас го споредував со Кејхил и Тери па затоа така и пишав.

Не знам стварно зашо се лупате со глава у ѕид, генерално гледано Челзи има и боље тим и боље одбрана од Арсенал, е сеа ако вие ко фанови на Арсенал нејќете да го признаете тоа ондак не знам што да ви кажам.

Јас уопште не влегов у дискусија кој е подобар, само ти се "изнасмеав" на тоа дека Кошчелни е киксер...
Тоа може да го тврди само некој што го глеал на флешскор.

Праеше грешки кога дојде првата година додека се уклопи, киксер беше Вермален не Кошчелни.[DOUBLEPOST=1409731465][/DOUBLEPOST]Уствари ви објасни видук горе...

Работата е тоа што дефанзивците на Арсенал се добри ама не се доволно цврсти,сепак не е се во знаењето туку треба и да бидиш мажиште и напаѓачите да се плашат од тебе како појава..друго е кога себе си ќе се замислиш како некој просечен напаѓач од рангот на Лонг и кога покрај тебе го имаш Тери/Кејхил или пак Кошчелни/Метерсакер...овие последните двајца во секој втор дуел како ветрушки паѓаат небаре Ранокоја го гледам

:pos::pos: Пак тој, умела од курела. Никој не вика дека Челзи нема подобра одбрана од Арсенал. Нормално дека има. Мурињо е фантастичен тренер и тактичар. Истата таа одбрана на Челзи под водство на Сколари или на Вилјаш Боаш, прими 5 гола на Стемфорд Бриџ од слабиот напад на Арсенал. Се е до колективноста на тимот. Тимот колективно се брани и колективно напаѓа кај Мурињо. Кај нас не е така, и крај на муабетот. Не можиш да правиш споредби, во кој нема основна, подлога за истата. Ај сеа кажиме ние дека Адебајор кој моментално има 30 години е статистчки подобар од Дрогба, кој има 36 години!? Статистички гледано е подобар во ПЛ. Така ? А небо/земја е разликата меѓу ови двајца.
Апсолутно! Затоа и пишав во еден од моите претходните постови дека Челзи има подобра одбрана од Арсенал, а и подобар тим генерално гледано. Џабе е да ја имаш најдобрата четворка во свет во одбраната ако останатиот дел од тимот е распад.
И друга работа, мене уопште не ми е муабетот дека Арсенал има одбрана на ниво на Миравци, него дека има послаба од Челзи. ПЛ е ова, нијанси одлучуваат.

Работата е тоа што дефанзивците на Арсенал се добри ама не се доволно цврсти,сепак не е се во знаењето туку треба и да бидиш мажиште и напаѓачите да се плашат од тебе како појава..друго е кога себе си ќе се замислиш како некој просечен напаѓач од рангот на Лонг и кога покрај тебе го имаш Тери/Кејхил или пак Кошчелни/Метерсакер...овие последните двајца во секој втор дуел како ветрушки паѓаат небаре Ранокоја го гледам

Како бе на истите Тери и Кејхил никој не им се плашеше кога Вилаш Боаш беше тренер? Си примија 5 од нас дома, по 3-4 од Јунајтед Наполи и незнам кој друг.

Треба да сфатите дека фудбалот е тимски спорт и ако не им се помага на одбрамбените и ФК Миравци ќе им даде гол.

Џабе е да ја имаш најдобрата четворка во свет во одбраната ако останатиот дел од тимот е распад.
Или па да имаш ептен јак напад, а останатиот дел од тимот да не функционира баш :rolleyes:

Треба да сфатите дека фудбалот е тимски спорт и ако не им се помага на одбрамбените и ФК Миравци ќе им даде гол.

Тачно

Фудбалот е тимски спорт и јас тоа го знам,само онака си потенцирав индивидуално за квалитетите на дефанзивците кога се работи за дуели при корнери и таканатаму...

Еве го документот што се праќа во ФА за трансфери, овој е битно да имаш пратено пред 11.

1409657395771_wps_3_pemier_league_transfer_de.jpg

имаат меил на веб сајтот, да им пратиме за на @dragonsky трансферот од фан клуб Челзи :icon_lol:

Или па да имаш ептен јак напад, а останатиот дел од тимот да не функционира баш :rolleyes:
@dragonsky
Коста
:icon_lol:

Абе, а не сфатив никогаш, што е работата што Драгон толку го хејта Коста? :D

@dragonsky
Коста
:icon_lol:

Абе, а не сфатив никогаш, што е работата што Драгон толку го хејта Коста? :D
На друг клуб мислев бе.

Torres: "I want to thank my two English clubs, Liverpool for bringing me to the Premier League and Chelsea for the trophies I won." :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom