Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Според мене повеќе беше страво-почит одколку само почит :)
THE first time I recognised José Mourinho as a potential threat was at his opening press conference as Chelsea manager in the summer of 2004. ‘I’m the special one,’ José announced. ‘What a cheeky young sod,’ I thought, as I watched him entertain the press with richly quotable material.

An internal voice told me: New kid on the block. Young. No point in discussing him. No point in taking him on. But he’s got the intelligence, the confidence, to deal with the Chelsea job.

Почит е. Ферги и Мурињо имаат лично лицемерие. И чепкаат таму каде што знаат дека боли. Меѓусебно не се чепкаа, затоа што и двајцата се лицемери и закачките не ги сфаќаат лично. Од друга страна Венгер и Бенитез се сфаќаат лично и чувствуваат потреба да се дообјаснат и затоа редовно им јадеа/т гомна.

Значи четврт век требало во интертото куп да играте. :гик:

Не сфаќаш? Тешко ти е? Ај од почеток ќе пробам.

Не реков дека треба Арсенал или Ливерпул да бидат избацени од настап во Лигата на ШАМПИОНИТЕ зошто заслужено се пласирале туку дека не треба да бидат во шеширите во кои што се наоѓаат. Ајде, Ливерпул можеби и заслужено е во третиот зошто прво што го има 5 пати освоено ова натпреварување а второ што последниот пат го освоил пред нешто помалку од 10 години ама сепак поради постото би рекол дека треба да биде во 4тиот шешир. Арсенал пак од друга страна ниту еднаш го има освоено а не бил ни шампион во домашното натпреварување 10тина години што според мене (повторно ќе напоменам) не треба да му се даде првиот шешир.

Да морало да се нацрта...[DOUBLEPOST=1409328495][/DOUBLEPOST]
THE first time I recognised José Mourinho as a potential threat was at his opening press conference as Chelsea manager in the summer of 2004. ‘I’m the special one,’ José announced. ‘What a cheeky young sod,’ I thought, as I watched him entertain the press with richly quotable material.

An internal voice told me: New kid on the block. Young. No point in discussing him. No point in taking him on. But he’s got the intelligence, the confidence, to deal with the Chelsea job.

Почит е. Ферги и Мурињо имаат лично лицемерие. И чепкаат таму каде што знаат дека боли. Меѓусебно не се чепкаа, затоа што и двајцата се лицемери и закачките не ги сфаќаат лично. Од друга страна Венгер и Бенитез се сфаќаат лично и чувствуваат потреба да се дообјаснат и затоа редовно им јадеа/т гомна.

Не зборев за релацијата Ферги према Моу туку Моу према Ферги али разбирам што сака со ова Фергусон да каже.
На страна Бенитез и Венгер :)

Не реков дека треба Арсенал или Ливерпул да бидат избацени од настап во Лигата на ШАМПИОНИТЕ зошто заслужено се пласирале туку дека не треба да бидат во шеширите во кои што се наоѓаат. Ајде, Ливерпул можеби и заслужено е во третиот зошто прво што го има 5 пати освоено ова натпреварување а второ што последниот пат го освоил пред нешто помалку од 10 години ама сепак поради постото би рекол дека треба да биде во 4тиот шешир. Арсенал пак од друга страна ниту еднаш го има освоено а не бил ни шампион во домашното натпреварување 10тина години што според мене (повторно ќе напоменам) не треба да му се даде првиот шешир.

Не зборев за релацијата Ферги према Моу туку Моу према Ферги али разбирам што сака со ова Фергусон да каже.

http://forum.kajgana.com/threads/uefa-champions-league-2014-15.74819/

Тоа што константно учествуваат не значи дека треба да се во прв шешир.
А кој би ти ставил во прв шешир наместо Арсенал? Се гледаат последните 5 години.

Како мислиш Арсенал и Ливерпул заслужено се пласирале?
Самиот формат е срање, самото име Лига Шампиони кажува дека треба само шампионот да биде учесник, а не од ваму 3 од ваму 4 а екипи од кај нас или првенство од ист ранг треба да се окозат за да стигнат до групи. А за да се избориш за подобар рејтинг треба да мрдне цело првенство, со една екипа кадарна за во ЛШ ништо не праиш.

Уефалонциве се форсирааат како они работат за доброто на клубот, а гледааат самода си ги наполнат џебовите. А вукојебини ко нас ќе чекаат прилика еднаш на 50 години да им се пружи прилика да стигнат до 4коло

Да морало да се нацрта...
Ок, нека се пласира и Нотигнем Форест и оти ја има освоено пред 50 години заслужува да биде пред Арсенал ? :eek: Демек историјата треба да има некаква улога тука. :cenzura: И што ако Сити освои титула ,кога до вчера групите неможеше да ги помине.
Бодувањето не зависи од домашното првенство, туку од настапите во Европа во последните 5 години. Мене ми пречи што слични бодови се добиваат со Лига Европа. Рамниш португалска лига или француска со англиска ? Арсенал не заслужувал, а Бенфика и Порто треба да се ? Демек они секоја година освојуваат ? Арсенал немаше да биде во прв шешир ако МанУтд или Валенсија играа сезонава бидејќи е на 10то место.
Еве со промените, шампионот од Украниа ќе биде во прв шешир, а некој од Арсенал/Челзи,Барса/Реал нема да се :)

Ч.Кумплунг тоа со челници на Уефа дискутирај.

Логикс брат, дај бе консолидирај се. Каде напишав дека НФ треба да биде пред Арсенал?

Ако се префрлиме таму ќе ги оставиме на цедило Видук, Будалетинка и МанУтдЧемпионс. Да не им биде досадно, нема смисла :D
Терајте вие, ја останувам да ги забавувам :D

А кој би ти ставил во прв шешир наместо Арсенал? Се гледаат последните 5 години.
Сакав да кажам дека нема везе што учествуваат редовно со првиот шешир. Ај ако не нека учествуваат у групна фаза 20 години по ред без да ја пројдат истата и ај ќе ги наградиме со прв шешир затоа што учествуваат.

Секоја сезона е иста песна за нив, ќе пројдат група и максимум им е 1/4 финале, со исклучок секако на онаа 2006 година кога играа финале.

@Peja989 па ми спомнуваш 5 титули као демек треба да играат улога тие, викам и на Нотингем Форест треба да им се речунаат значи, или не ? И не ми одговори Бенфика и Порто е ок што се во прв шешир , така ?
Си имаат направено систем на бодување од УЕФА ,а и сега планираат да го мењат, па ќе видиме колку добро ќе биде тоа за поголемите екипи.

Ч.Кумплунг тоа со челници на Уефа дискутирај.
Тврдиш дека таа и таа екипа заслужено се избориле за ЛШ па затоа мислев да ми образложиш. Али добро чим не си челник на Уефа океј е

Незнам зошто се жалите кога реално гледано најсилните и најконстантните екипи се во првиот шешир.Од догодина може екипа како АЗ Алкмар да се избаци во прв шешир на местото од Барселона на пример.

BIG FIVE SQUADS BY TOTAL TRANSFER FEES

1. Manchester United - £401.2m
2. Manchester City - £344.15m
3. Chelsea - £341.8m
4. Liverpool - £245.8m
5. Arsenal - £209.5m

Ако цената ги одредува очекувањата, вака најлесно ќе се види кој најмногу ќе потфрли сезонава.

Шо знам, мене најлогично ми е екипите кои претходната сезона стигнале до 1/4 финале да бидат во првиот шешир. Тоа би биле:
Реал Мадрид
Атлетико Мадрид
Баерн Минхен
Челзи
Борусија Дортмунд
Барселона
ПСЖ
Манчестер Јунајтед
Ако некоја од претходните екипи не се пласира во ЛШ да биде заменета со некоја од екипите кои играле во 1/8 финалето:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom