Сообраќајни прекршоци и казни

Дали возачката дозвола важи сама по себе како документ или мора со нејзе да имаш и лична карта/пасош кога ќе те сопре полиција?

Дали возачката дозвола важи сама по себе како документ или мора со нејзе да имаш и лична карта/пасош кога ќе те сопре полиција?
Licna karta moras da si nosis so tebe, nenosenje Licna karta e kaznivo po zakon za LK

Точно, казната е 400 евра и не може замена за негативни поени. Ако ја платиш во рок од 7 дена, тогаш ќе платиш 200 евра. А не дај боже да те фатат и со кола над 75kw моќност...

Сигурен ли си за ова ?

So noviot zakon za bezbednost na patishtata, opfateni li se licata pod dejstvo na narkoti4ni i suptropski supstanci?

poprosto kazano, dali ima zakonska regulativa i test moznost na licu mesta za zabrana za vozenje na narkosite, ne za drugo...mislam deka dzanacite se poopasni od alkosite u kola?

So noviot zakon za bezbednost na patishtata, opfateni li se licata pod dejstvo na narkoti4ni i suptropski supstanci?

poprosto kazano, dali ima zakonska regulativa i test moznost na licu mesta za zabrana za vozenje na narkosite, ne za drugo...mislam deka dzanacite se poopasni od alkosite u kola?

Стварно не знам сто е полошо дали некој направен салата од дрога појака од марихуана или камен пијан... Мислам дека пијан е полошо али во секој случај не би требало ни едните ни другите да возат. Мислам дека ако алкотестот ти покаже 0 и ако се посомневаат дека нешто друго имаш правено ќе ти направат претрес на цела кола, ако ти најдат нешто ќе идеш во станица ќе ти ги прават тестовите за дрога, ако не мислам дека ќе те ослободат (нормално ако си нормален ако не припаѓаш или ако не правиш нешто ретардирано во моментот - зависно на која дрога си).

Kolku vreme se smeta eden vozac za pocetnik t.e. kolku vreme treba da vozi so pridruzba od 23-5 casot?

Kolku vreme se smeta eden vozac za pocetnik t.e. kolku vreme treba da vozi so pridruzba od 23-5 casot?
Во превод, ако имаш 18, ќе си имаш мака 3 години. Ако си 19 и повеќе, две.

I kolku godini treba da ima sovozacot znaci vo period od 23-5 casot?? znaci nad 18 ili poveke??

Совозачот мора да ги задоволува условите за да може да вози од 23 до 5 те. да ја има дозволата над 2 години и да има најмалце 21 година.

Pred nekoe vreme mi stigna od sudot zabrana za upravuvanje so motorno vozilo od 3 meseci. Dali nekoj znae kade vo MVR treba da se odnese dozvolata za da se vpise zabranata, bidejki ne pisuva. Nesto slusam vo Lisce poranesen Policiski dom pojma nemame kade e toa a i sigurno ne e za ziteli na opstina Karpos.

Pred nekoe vreme mi stigna od sudot zabrana za upravuvanje so motorno vozilo od 3 meseci. Dali nekoj znae kade vo MVR treba da se odnese dozvolata za da se vpise zabranata, bidejki ne pisuva. Nesto slusam vo Lisce poranesen Policiski dom pojma nemame kade e toa a i sigurno ne e za ziteli na opstina Karpos.

Мене денес ми дојде полиција дома за истава работа. Прво ти стига судското решение и што ти е казната и после некое време ти доаѓа полиција дома и ти ја зема возачката така да би требало да чекаш од дома да ти ја земат.

Ме интересира, дали откако си ја платил казната(поминување на необележан пешачки премин) треба да се однесе сметката во МВР и на кое место се носат таквите работи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom