Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Но тука дискутираме за перспектива од страна на Апсолутот. Значи за тебе, за мене и за сите луѓе перцепцијата е диктирана од дуалноста и поради тоа нештата ги доживуваме како добри и лоши, погрешни, исправни,. потребни, непотребни итн. Но од гледна точка на Апсолутот кој е причина за се што постои, дуалноста е надмината - асимилирана и поимите што произлегуваат од истата се несоодветни за тоа ниво.
Точно.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Види ги птиците небески ниту сеат, ниту жнеат, а Нашиот Небесен Отец ги храни. Или, пак, некои други нешта кои ги гледаш како битија.
Ouuu...Dobra ti e ovaaa! A musici i to sitni insekti... desert li sa? Ccc aj ovoj miki go razbiram staro kumunisticko aro e ...mu se laapat lesni pari! Ama ovoa mladive nemozam da gi razberam.
Православен 1995
Машко, 18,
Последна активност:Прегледува тема Кога ви се ебе, пред една минута

Pri tolku informaci na dofat da se zatreskas u duhovni zabeleski i bajki epten talent treba da si!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ouuu...Dobra ti e ovaaa! A musici i to sitni insekti... desert li sa? Ccc aj ovoj miki go razbiram staro kumunisticko aro e ...mu se laapat lesni pari! Ama ovoa mladive nemozam da gi razberam.
Православен 1995
Машко, 18,
Последна активност:Прегледува тема Кога ви се ебе, пред една минута
Јас стварно не разбирам зошто на форумов се смета за навреда кога на ваков случај ќе му кажеш дека е лицемер...
Си кажа младичот, се спремал да биде свештеник, си знае тој дека попската професија е најисплатлива во средини како нашава, каде малограѓанштината и менталитетот на стадото ти налагаат да мораш да правиш крштевки, венчавки, да плаќаш по 50 евра за погреби, задушници, седум дена, девет дена, полугодини, години......и се тоа по тарифник.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Во оваа песна се воспева највозвишеното чувство - љубовта.

Дали е богоугодна?

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
Сега вие со ова постигнавте нешто :pos:.Јас што сакам ќе читам и ќе гледам, но повторно ќе речам најбитно е да останеш човек, а не како вас одма да осудувате. Кој суди ќе му биде судено. ;)

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Сега вие со ова постигнавте нешто :pos:.Јас што сакам ќе читам и ќе гледам, но повторно ќе речам најбитно е да останеш човек, а не како вас одма да осудувате. Кој суди ќе му биде судено. ;)
No no no.... TI imas dogmi za sledenje nemoze to taka...Svestenik taka ne biduva...Taka veli hristijanstvoto..!

Член од
17 август 2014
Мислења
75
Поени од реакции
46
No no no.... TI imas dogmi za sledenje nemoze to taka...Svestenik taka ne biduva...Taka veli hristijanstvoto..!
хахахахах тоа не значи додека не сум, не треба да читам или да кажам нешто за тоа. Најбитно е да немаш лоши дела и да веруваш во Бог како Милосрден и Семоќен и само од него да имаш страв. Јас како иден духовен пастир треба да сум запознаен со се' по светов дека ќе ми дојде можеби некој таков што ќе има страм да ми каже се', па јас мора да почнам и со некои примери, па еве и ова овде можеби ќе ми биде еден мал пример.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
хахахахах тоа не значи додека не сум, не треба да читам или да кажам нешто за тоа. Најбитно е да немаш лоши дела и да веруваш во Бог како Милосрден и Семоќен и само од него да имаш страв. Јас како иден духовен пастир треба да сум запознаен со се' по светов дека ќе ми дојде можеби некој таков што ќе има страм да ми каже се', па јас мора да почнам и со некои примери, па еве и ова овде можеби ќе ми биде еден мал пример.
Znaci bitno e da imas strav od semokniot,miroljubiviot,darezliviot....etc! Kultura na stravot prijatele e delo na diktatorite!So sreka po duhovniot pat ..Se gleda deka so ljubov go pravis ovoa seto (onaa mesecnata).
PS:I nezaboravaj deka mastrubacijata e grev a bog gleda se!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да имаш страв од Бог....кој е Љубов?! Тоа за тебе е духовност?
Дали си запознаен со пораките во евангелијата што забрануваат да се наплаќа проповедањето, нешто кое твоите идни колеги безобразно го практикуваат? Или можеби токму тоа ти беше инспирација и да бидеш "духовен пастир"?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Си го згрешил филмот.

Од 15 та секунда

И пази сите верници :D
Не го згрешив филмот воопшто, оти во наведениот филм Иствуд (не Тим Робинс, не Морган Фримен!) не наведува „верници„, туку наведува „невини„.[DOUBLEPOST=1408528864][/DOUBLEPOST]
Да имаш страв од Бог....кој е Љубов?! Тоа за тебе е духовност?
Дали си запознаен со пораките во евангелијата што забрануваат да се наплаќа проповедањето, нешто кое твоите идни колеги безобразно го практикуваат? Или можеби токму тоа ти беше инспирација и да бидеш "духовен пастир"?
Сум бил присутен на миљон проповеди и ниту една од нив не била наплатена од страна на свештенството кое проповедало...

Последно уредено:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сум бил присутен на миљон проповеди и ниту една од нив не била наплатена од страна на свештенството кое проповедало...
Не се прави наудрен! Крштевка, венчавка, погреб, задуша....не се наплаќа нели?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Православен рече едно, ЗОТЕ рече друго. А башка гледам дека имате дискутирано на оваа тема и претходно. (сега се ќе прочитам) :)

Ако веќе рокот е сатанска музика јас и турбофолк (не)музиката би ја сместил тука. Можеш слободно да видиш какви се претежно спотовите или стиховите на тие песни.

Сега, дали ти мислиш дека ова е сатанска музика или не? Гледано општо без разлика на тие посебни амблеми и песни каде што е спомната религијата односно пеколот, рајот, ангелите, демоните или самиот Бог. :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Православен рече едно, ЗОТЕ рече друго. А башка гледам дека имате дискутирано на оваа тема и претходно. (сега се ќе прочитам) :)

Ако веќе рокот е сатанска музика јас и турбофолк (не)музиката би ја сместил тука. Можеш слободно да видиш какви се претежно спотовите или стиховите на тие песни.

Сега, дали ти мислиш дека ова е сатанска музика или не? Гледано општо без разлика на тие посебни амблеми и песни каде што е спомната религијата односно пеколот, рајот, ангелите, демоните или самиот Бог. :)
ТУРБОФОЛКОТ НЕ Е САТАНСКА МУЗИКА!!
Не споредувај песни кои масовно ги сака народо со оние групи од НАТО и Ватикан кои пијат крв, општат со своите мајки и си ги убиваат татковците. Во пеколот свири рокерска и панкерска музика пошто таа музика ги повредува сетилата, додека народната (ти шо викаш турбофолк) се слуша во рајот. За народно весеље и расположение не се пушта металска музика туку народно, цеца, миле китиќ, ипче ахмедовски, халид бешлиќ, брена, тома здравковиќ... песни испеани од диуша и срце и со љубов. А то шо свират панкери рокери хипици - то е грев, дерење акање кршење... па тие се убиваат по концерти и силуваат млади чупиња таму. Групите во автобуси чуваат килограми дроги и цели буриња ракии и вина и ги дрогираат и опиваат младите и после ги силуваат. Само на омотите види се само демони крстој однаопаку, знаци на сатаната. Тие јавно со тоа покажуваат кој им е господар.

Kajgana Shop

На врв Bottom