Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Мојсије во Стоук а? Ама пак ќе треба да си оди уште еден, пошто Мојсије се рачунаше ко домашен играч.

Да. Ова значи и дека испаѓа мојата опција со Салах. Најдобро би било Ван Гинкел на позајмица ама се ми иде некако дека Чех ќе се продаде.

Нека му е со среќа ајде. Иначе јас мислам дека ќе го пратат некаде М.В.Г на позајмица.
995612_774435939286967_1460009728742912613_n.jpg

Se gleda deka pratis 2 godini fudbal. Da sum gi videl izjavite na Del Boske za Busquets? Ti iako mi stois ko novopecen fan na Barsa moze i da ne si znael deka Carles Busquets tatkoto na Sergio e glaven trener golmanite na Barselona, isto taka e eden od najvlijatelnite luge vo fudbalskata scena na Spanija. Ja licno ne go cenam Busquets zaso e tezok plivac i provokator, slab u vozdusni dueli, edinstveno znae da mu podava na Iniesta ili Xavi i poso igra u toj sistem veke mnogu godini ima stvoreno hemija so niv. A koa go spomna Maskerano i zboris za toa kolku e toj tehnicki potkovan e za ova ti treba pomos od ovlasteno lice, vo Liverpul vazese za edna od najnesigurnite kariki i gi ima kostano bezbroj utakmici, a i pamtam imase edna godina najlos rekord u ligata kombinirano zolti i crveni kartoni.
I sea gi stais dvajcava u ista recenica so Yaya Toure koj sekoja godina go nosi City na grb do tituli, a lani i ovaa godina bese u kratkata lista na nominirani za Ballon D'or kaj so bese so uste trojca igraci kako Messi , Ronaldo, Ibrahimovic i Iniesta, ti zboris za inteligencija i inteligentno pisuvanje za fudbal ?
Pred Busquets i Mascherano postojat poveke igraci podobri na dmf pozicija.
-Yaya Toure, Arturo Vidal, Schweinsteiger, Xavi Martinez , Lars Bender, Sami Khedira.

Proba da napises neso ama ne ti uspea, kupi si vlazni maramici i isplaci se negde.
хахахахахахахах :pos::pos: ти си ѕвер, уште неможам да се соземам од кога го прочитав постов :vozbud: новопечен фан сум да знаеш, омилен тренер ми беше Тата Мартино па кај оди он и јас сум за тој клуб/репрезентација :). Иначе за фудбал можам професор да ти бидам, а оти местото не е тука за да се коментиар слободно дојди во темата на Барселона и ќе дискутираме, иначе имам уште 2 работи да ти кажам. Дел Боске има речено дека највеќе од цела репрезентација го ценел Бускетс и кога сега би бил играч би сакал да биде баш како него, второ - Бускетс му го зема местото на Јаја Туре во Барселона и тоа во ерата на Гвардиола, во најуспешната сезона на Барса

Дечки ова е фан клуб Челзи, а не фан клуб Барса, така што ако сакате да дискутирате за Барса, продолжете ја дискусијата во таа тема, нема смисла тука. :)

хахахахахахахах :pos::pos: ти си ѕвер, уште неможам да се соземам од кога го прочитав постов :vozbud: новопечен фан сум да знаеш, омилен тренер ми беше Тата Мартино па кај оди он и јас сум за тој клуб/репрезентација :). Иначе за фудбал можам професор да ти бидам, а оти местото не е тука за да се коментиар слободно дојди во темата на Барселона и ќе дискутираме, иначе имам уште 2 работи да ти кажам. Дел Боске има речено дека највеќе од цела репрезентација го ценел Бускетс и кога сега би бил играч би сакал да биде баш како него, второ - Бускетс му го зема местото на Јаја Туре во Барселона и тоа во ерата на Гвардиола, во најуспешната сезона на Барса

images

мое мислење е дека Барселона у тој време форсираше играчи од школу, пример Пике наспрема Чигрински кој сезоната преед ад дојде во Барселона ја изигра мајсторски и одеднаш копиљ кој што во Јунајтед беше резерва играше пред него, Валдес кој беше киксер освен последната сезона му го зема место на турчинот заборавив како се вика а беше во неверојатна форма, така и Бускетс место Јаја, немој да ме заебаваш Туре е светлосни години над Бускетс и уште најмалку 10 играчи може да ми текне што моментално се подобри од Буксетс на неговата позиција.

Најубавото за крај :P
Е да, новиот шампион вреди да се чека :D

Што состав очекувате?
Денес Мурињо треба да им соопшти на сите кој ќе биде прв голман. Баш да видиме како ќе пројде сето тоа. Ќе биде интересно ако на крај рече Чех, а сите очекуваме тоа да биде Куртоа.

Јас очекувам вака нешто

Куртоа
Иванович - Кејхил - Тери - Азпиликуета
Фабрегас - Матич
Салах - Хазард - Шурле
Коста
Или пак Вилиан место Шурле или Салах.

Ja mislam Cech ke brani u PL a Kurtoa u CL i kupovi.

Cech
Ivanovich - Cahill - Terry - Azpi
Matic-Fabregas
Schurrle - Oscar - Hazard
Costa

Јас мислам дека Куртоа ќе брани и во ПЛ ама ќе видиме што мисли Мурињо. :)

Nema logika da branat u razlicni natprevaruvanja golmanot treba da e voigran so odbranbena linija pri branenje ofsajdi korneri slicno..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom