Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Па еве го шернаа од официјалната фан страна во МК, а инаку има скоро 20 илјади прегледи.
А да, еве сега гледам. Го погодив моментот, и на твитер доста од по познатите акаунти за Челзи го споделија :)

@dragonsky се крие негде :D

А да, еве сега гледам. Го погодив моментот, и на твитер доста од по познатите акаунти за Челзи го споделија :)

@dragonsky се крие негде :D
Спортске србски спортски портал го објави првото видео ;)

Epten soodvetna e, upravata na Junajted trebase da izbere pomegu Pogba kako rising star i Scholes kako legenda u zalez na kariera, go izbraa Scholes. Od druga strana ne postoi nesto kako cekor po cekor da se zameni Xavi, kako izgleda toa? Edna utakmica na klupa Xavi, edna Fabregas? Zarem ne sfakjas deka tie se igraci so sakaat da igraat sekoja utakmica prv sostav? U momentot koga Xavi bi bil sednat na klupa posledovatelno nekolku utakmici, toa za nego bi bilo znak deka klubot ne racuna vekje na nego. I dvete situacii bea odluki na upravite na klubovite, spored mene pravilni.
Не си објективен за ситуацијата и крај. Не ти е јасно зашто го продале Цеск иако требаше Чави да оди во катар да игра(дека да,така го третираат). И башка во кој универзум се споредува rising star со star и докажан играч што беше Цеск кога дојде во Барса????

Не си објективен за ситуацијата и крај. Не ти е јасно зашто го продале Цеск иако требаше Чави да оди во катар да игра(дека да,така го третираат). И башка во кој универзум се споредува rising star со star и докажан играч што беше Цеск кога дојде во Барса????
Xavi ne otide nikade, ostana prvotimec, neznam so mi zboris za nekakvi spekulacii, znam zaso go prodadoa Cesc i za toa imase oficijalna izjava od klubot, no mora takva da ima normalno da go opravdaat faktot deka ke ispustat prvoklasen igrac i toa za relativno niska dobivka.
Dzabe pisam, pak ke kazam po milioniti pat, ne sporeduvav igraci, spomnav isti situacii odnosno praev osvrt na odnosot na upravite sprema legendi u klubot.

Aj sea vrati se nazad i uste ednas procitaj go boldiranoto pogore , dekodiraj.

Xavi ne otide nikade, ostana prvotimec, neznam so mi zboris za nekakvi spekulacii, znam zaso go prodadoa Cesc i za toa imase oficijalna izjava od klubot, no mora takva da ima normalno da go opravdaat faktot deka ke ispustat prvoklasen igrac i toa za relativno niska dobivka.
Dzabe pisam, pak ke kazam po milioniti pat, ne sporeduvav igraci, spomnav isti situacii odnosno praev osvrt na odnosot na upravite sprema legendi u klubot.

Aj sea vrati se nazad i uste ednas procitaj go boldiranoto pogore , dekodiraj.
Oзбилно бе, тешка шпекулација било
Vicente Del Bosque confirmed it to media outlets, saying: "Xavi has made his decision and he has confirmed to several people. He will leave Barcelona this summer and will be moving to Qatar. The transfer is certain."
Нема везе бе Дел Боске апсолутно не релевантен извор. A да не зборам што потпиша едногодишен договор, а веќе за 4 месеци прави 35 години. Уште си убеден дека сезонава ќе биде фактор Чави, или Ракитич го купија дека им се фрлаат фазла пари? Цеск им е грешка што го продадоа и само можам да се надевам дека ќе ме демантира, дека подобар играч од Цеск кога игра на правилната позиција нема моментално, али очигледно не ваља нешто чим го продадоа и не му гледаа перспектива на таа позиција. End of story

А тоа дека правиш осврт на односот за легендите и како нивните клубови ги решаваат ситуациите мало морген, дека и тука да беше во право Чави немаше ни на момент да се двоуми

Da, bas sea go gledav videoto kaj so Vincente Del Bosque(inaku trener na Spanija ne na Barsa) doznal so se desava u Barcelona, i resil da go spodeli toa na novinari. Mnogu jako logikata. Mnogu.

Da, bas sea go gledav videoto kaj so Vincente Del Bosque(inaku trener na Spanija ne na Barsa) doznal so se desava u Barcelona, i resil da go spodeli toa na novinari. Mnogu jako logikata. Mnogu.
A тренерот на тимот кај што Xavi требаше да иде што официјално кажа дека Чави потпишал преддоговор со нив не ти е доволен аргумент?

A тренерот на тимот кај што Xavi требаше да иде што официјално кажа дека Чави потпишал преддоговор со нив не ти е доволен аргумент?
Znaes so e argument/fakt/apsolutna vistina u fudbalov? Koa ke ima oficijalna izjava od klub na oficijalen sajt , lice ovlasteno od klubot, ili na drug medium ovlasten od klubot, kako moze so vakvi osnovni raboti da imas vakva vnatresna bitka ne mi e jasno? Koga nekoj medium prenesuva deka NAVODNO nekoe lice od klubot tvrdelo deka postoi dogovor/preddogovor toa nema nikakvo znacenje...
Xavi ostana u Barcelona i narednava godina ke igra prv sostav, toa ja go znam, i zasho mi go spomnuvas Rakitic koa tie se obicni piuni koi so malce srekja ke igraat u sistemot na Barselona kade moze da igra recisi sekoj podobro tehnicki potkovan igrac, koa Maskerano i Buskets uspejaa so ostana za drugive.

Znaes so e argument/fakt/apsolutna vistina u fudbalov? Koa ke ima oficijalna izjava od klub na oficijalen sajt , lice ovlasteno od klubot, ili na drug medium ovlasten od klubot, kako moze so vakvi osnovni raboti da imas vakva vnatresna bitka ne mi e jasno? Koga nekoj medium prenesuva deka NAVODNO nekoe lice od klubot tvrdelo deka postoi dogovor/preddogovor toa nema nikakvo znacenje...
Xavi ostana u Barcelona i narednava godina ke igra prv sostav, toa ja go znam, i zasho mi go spomnuvas Rakitic koa tie se obicni piuni koi so malce srekja ke igraat u sistemot na Barselona kade moze da igra recisi sekoj podobro tehnicki potkovan igrac, koa Maskerano i Buskets uspejaa so ostana za drugive.
Eве прашај ги слободно од Барса фан клуб дали беше шпекулација за Чави или не. И фактот што оставаш да му истече договорот на некој играч или во последните 2 недели потпишуваш нов договор докажува степен на сериозност на тимот. Пројде времето кога легендите се третираа сега само за кеш е интересот, и така е и во реал и во барса и во сите тимови комерцијални, тука нема место за љубов. И по втор пат бегаш од примарна поента.

п.с. изјава на некој фудбалски овластени лица како Дел Боске не се fake-ираат дека е забрането со закон just sayin

Јас мислам дека после ова, треба да прекинеш да пишуваш за фудбал, абе за спорт не само за фудбал, оти волку неинтелигентен пост немам видено :) Кога веќе спомнавте изјави на Дел Боске види само Дел Боске што има речено за Бускетс и се ќе ти биде јасно, ама џабе е на кој објаснувам јас, нема да ме сватиш ти :pos: Ако има некои играчи ДМФ подобро технички потковани од овие 2ца, единствено Јаја Туре може да го спомнам дека e колку нив, слободно демантирај ме, иако сето мое реплицирање со тебе е голема глупост.

Јас мислам дека после ова, треба да прекинеш да пишуваш за фудбал, абе за спорт не само за фудбал, оти волку неинтелигентен пост немам видено :) Кога веќе спомнавте изјави на Дел Боске види само Дел Боске што има речено за Бускетс и се ќе ти биде јасно, ама џабе е на кој објаснувам јас, нема да ме сватиш ти :pos: Ако има некои играчи ДМФ подобро технички потковани од овие 2ца, единствено Јаја Туре може да го спомнам дека e колку нив, слободно демантирај ме, иако сето мое реплицирање со тебе е голема глупост.
Se gleda deka pratis 2 godini fudbal. Da sum gi videl izjavite na Del Boske za Busquets? Ti iako mi stois ko novopecen fan na Barsa moze i da ne si znael deka Carles Busquets tatkoto na Sergio e glaven trener golmanite na Barselona, isto taka e eden od najvlijatelnite luge vo fudbalskata scena na Spanija. Ja licno ne go cenam Busquets zaso e tezok plivac i provokator, slab u vozdusni dueli, edinstveno znae da mu podava na Iniesta ili Xavi i poso igra u toj sistem veke mnogu godini ima stvoreno hemija so niv. A koa go spomna Maskerano i zboris za toa kolku e toj tehnicki potkovan e za ova ti treba pomos od ovlasteno lice, vo Liverpul vazese za edna od najnesigurnite kariki i gi ima kostano bezbroj utakmici, a i pamtam imase edna godina najlos rekord u ligata kombinirano zolti i crveni kartoni.
I sea gi stais dvajcava u ista recenica so Yaya Toure koj sekoja godina go nosi City na grb do tituli, a lani i ovaa godina bese u kratkata lista na nominirani za Ballon D'or kaj so bese so uste trojca igraci kako Messi , Ronaldo, Ibrahimovic i Iniesta, ti zboris za inteligencija i inteligentno pisuvanje za fudbal ?
Pred Busquets i Mascherano postojat poveke igraci podobri na dmf pozicija.
-Yaya Toure, Arturo Vidal, Schweinsteiger, Xavi Martinez , Lars Bender, Sami Khedira.

Proba da napises neso ama ne ti uspea, kupi si vlazni maramici i isplaci se negde.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom