Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
ke vi igra li azpikulieta,za na fantazi prasuvam pravam posledni promeni pa da si znam ?

Прво Фабрегас е шпанец кој потекнува од школата на барселона, второ веќе беше докажан играч и трето не викам дека требаше да го шитнат или седнат вечно на клупа Чави туку едноставно чекор по чекор да го замени фабрегас чави. Од другата страна Погба е младо недокажано дрско французче со голем потенцијал за успех но и за самоуништување ради менталитетот(читај Лукаку). Ќе те оставам да решиш дали ти е соодветна компарацијата
Epten soodvetna e, upravata na Junajted trebase da izbere pomegu Pogba kako rising star i Scholes kako legenda u zalez na kariera, go izbraa Scholes. Od druga strana ne postoi nesto kako cekor po cekor da se zameni Xavi, kako izgleda toa? Edna utakmica na klupa Xavi, edna Fabregas? Zarem ne sfakjas deka tie se igraci so sakaat da igraat sekoja utakmica prv sostav? U momentot koga Xavi bi bil sednat na klupa posledovatelno nekolku utakmici, toa za nego bi bilo znak deka klubot ne racuna vekje na nego. I dvete situacii bea odluki na upravite na klubovite, spored mene pravilni.

Epten soodvetna e, upravata na Junajted trebase da izbere pomegu Pogba kako rising star i Scholes kako legenda u zalez na kariera, go izbraa Scholes. Od druga strana ne postoi nesto kako cekor po cekor da se zameni Xavi, kako izgleda toa? Edna utakmica na klupa Xavi, edna Fabregas? Zarem ne sfakjas deka tie se igraci so sakaat da igraat sekoja utakmica prv sostav? U momentot koga Xavi bi bil sednat na klupa posledovatelno nekolku utakmici, toa za nego bi bilo znak deka klubot ne racuna vekje na nego. I dvete situacii bea odluki na upravite na klubovite, spored mene pravilni.
Не можеш да споредуваш, не е исто.
Погба беше надежен играч, со потенцијал и никој не можеше да биде 100% сигурен каде ќе оди неговата кариера. Плус за толку млад играч, си дозволуваше многу, а го знаеме Ферги и немаше шанси да го истолерира тоа.
Фабрегас веќе изграден играч, во најдобрите фудбалски години за играч од среден ред, а они пробуваа да го играат како лажна 9ка, те на крило, те не знам што.

tumblr_na9h8aX6gh1r3ij68o8_250.gif

Оскар земал број 8, а Дрогба 11.

BARCLAYS PREMIER LEAGUE
CHELSEA FC SQUAD NUMBERS – 2014/2015

1. Cech, Petr
2. Ivanovic, Branislav
3. Luis, Filipe
4. Fabregas, Cesc
7. Ramires
8. Oscar
9. Torres, Fernando
10. Hazard, Eden
11. Drogba, Didier
12. Mikel, John Obi
13. Courtois, Thibaut
14. Schurrle, Andre
16. Van Ginkel, Marco
17. Salah, Mohamed
18. Moses, Victor
19. Costa, Diego
21. Matic, Nemanja
22. Willian
23. Schwarzer, Mark
24. Cahill, Gary
26. Terry, John
28. Azpilicueta, Cesar

UNDER 21 PLAYERS
5. Zouma, Kurt
6. Ake, Nathan
31. Christensen, Andreas

Само што прочитав на фб страна Донев, официјално е или?[DOUBLEPOST=1408108794][/DOUBLEPOST]Како и да е, Оскар не заслужува ниту 11, ниту 8. :)[DOUBLEPOST=1408108915][/DOUBLEPOST]Ахам, значи официјално е.

Немојте да гледате на тоа така, па и Јанузај ја доби 11ката на Гигс кој преку 20 години беше во Јунајтед.

Иначе Мурињо на прес конференцијата нејќеше да каже дали нема да има уште трансфери, само дека е задоволен со тимот што го има. Според тоа што го збореше мислам дека доколку дојде понуда за Чех, ќе биде продаден.

Не можеш да споредуваш, не е исто.
Погба беше надежен играч, со потенцијал и никој не можеше да биде 100% сигурен каде ќе оди неговата кариера. Плус за толку млад играч, си дозволуваше многу, а го знаеме Ферги и немаше шанси да го истолерира тоа.
Фабрегас веќе изграден играч, во најдобрите фудбалски години за играч од среден ред, а они пробуваа да го играат како лажна 9ка, те на крило, те не знам што.

Ja ne praev komparacija na Pogba i Fabregas i ne gi sporeduvav niv koj i kakov igrac bil, mene dobro mi e poznato toa, nego praev osvrt na interakcijata na upravite na Junajted i Barsa sprema nivnite legendi i kako postapija u takvi delikatni situacii.
Za dzabe ja vdlabocivme diskusijata i nepotrebno, Murinjo bi trebalo da znae poveke od nas fanovite :icon_lol: , pa valjda ke go stacionira Fabregas kaj so ke smeta deka e najdobro.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom