Најлошиот мобилен телефон?

• Креатор на темата Креатор на темата streetbond2005
  • Време на започнување Време на започнување
глупо е да се става некој ко најлош телефон а да е ос сиромашен буџет, факт е колку ке платите толку ке добиете нез вие што сакате...
сфаќам да лупнете пари ептен и да нечини па да кукате али овака не иде

Значи мене поентата кога ја отворив темава ми беше=кој е најлош телефон општо кој не вреди за парите. Нормално дека тој што е ефтин телефон не се смета за лош туку ефтин. Повеќе тука сакав да споделуваме преценети телефони т.е телефони кои се лоши а се скапи или им дигаат цената без сенс.

ЛГ се најлоши, па Алкател

Јас имам LG G2 мини, и ми е во одлична состојба(генерално), незнам за другите модели ама јас искрено од овој модел сум презадоволен, а иначе:

-Го купив од Т-мобиле
-Го користам 4месеци, единствена маана што сум му нашол е кога ќе му направам апдејт на софтверот, имам проблем со тастатурата(ми ја снемува и нејќе да се подиге-да пишувам и слично + некои апликации како: камера,гоогле хром одкако ќе ги активирам ми се гасат) - НО ! тоа е се до апдејтот што сум го симнал и не е вина на првиот софтвер на мобилниот.Така да до сите корисници на поновиве мобилни `бар` .. по можност да не прават апдејт на софтверот бидејќи не се сигурни и може мобилниот да ви се багне од тој апдејт како што мене ми се случи !!!

Јас имам LG G2 мини, и ми е во одлична состојба(генерално), незнам за другите модели ама јас искрено од овој модел сум презадоволен, а иначе:

-Го купив од Т-мобиле
-Го користам 4месеци, единствена маана што сум му нашол е кога ќе му направам апдејт на софтверот, имам проблем со тастатурата(ми ја снемува и нејќе да се подиге-да пишувам и слично + некои апликации како: камера,гоогле хром одкако ќе ги активирам ми се гасат) - НО ! тоа е се до апдејтот што сум го симнал и не е вина на првиот софтвер на мобилниот.Така да до сите корисници на поновиве мобилни `бар` .. по можност да не прават апдејт на софтверот бидејќи не се сигурни и може мобилниот да ви се багне од тој апдејт како што мене ми се случи !!!
Направи му factory reset и ќе немаш никакви проблеми. Не заборавај прво да направиш бекап на контактите, сликите и други битни работи кои ти се на телефонската меморија, зошто се ќе избрише. :)

Направи му factory reset и ќе немаш никакви проблеми. Не заборавај прво да направиш бекап на контактите, сликите и други битни работи кои ти се на телефонската меморија, зошто се ќе избрише. :)

Му направив factory reset и работи одлично, а и со овој `stock` верзија од самиот мобилен е перфектер и незнам зашто има воопшто потреба да се прави апдејт -.-'.

Му направив factory reset и работи одлично, а и со овој `stock` верзија од самиот мобилен е перфектер и незнам зашто има воопшто потреба да се прави апдејт -.-'.
Има потреба да се апдејтира, како нема. Побрзо реагира телефонот, подолготрајна батерија, поправка на багови итн. Ако си му направил FR не значи дека софтверот се вратил на старата верзија. Си останува новата ама се си "легнува" како што треба и затоа ги немаш старите проблеми. :)

Зошто бе ЛГ се најлоши изгледа фалсификат марихуана користиш :P? Барем далеку е подобар од Аналтел инаку сум го користел ЛГ Л70 и солидна е дури и подобар од ефтините Сони модели ,а иста цена се ;)

Дури и најслабите и mid-range телефоните на LG се одлични.
Види ја камерата на LG L70 и софтверот кој го користи како пример телефон во случајов...
А тоа ти е баш mid-range телефон од LG. Телефонот е само 6000 ден а функционира беспрекорно. Јас го користев лично како втор телефон.
Ако ти сецне нешто на телефонот или ако камерата не ја бива за фаќање детали и слично, ондак ти немаш појма од телефони.
Force Close ми нема мавнато буквално ниту еднаш до сега, а телефонот е стварно евтин...
А каде се LG G2, LG G3? Машини се тоа не зезај...
Послабите телефони од LG функционираат перфектно, а камо ли тие нови и помоќни уреди...
Јас баш мислам дека LG сега земаа огромен замав што се однесува до производството на смартфони, и не само што го земаа, туку и растурија со продажбата на нивните модели.

За алкателот ќе се сложам дека вади полоши уреди, ама само до некаде...
Алкателите беа многу полоши порано од аспект на квалитет. Сега извадија добри смартфони кои ги продаваат за пристојна цена.
Она што го одржува Алкател според мене се ниските цени на уредите кои функционираат доволно пристојно за тие пари...

Инаку за мене лично, Сони се многу полоши од аспект на low range и mid range телефоните.Со 3-4 збора-багови, рестартирања, сецкања, неквалитет...
Додека z2, z3 и сличните модели им се машини.

Инаку најлоши телефони до сега што сум ги користел се Sony Ericsson w100i и Sony Ericsson j200i. Багови, сецкања, грешки и брзо расиплив хардвер уште од првата недела...
А тогаш кога излегоа и не беа баш така евтини (поготово j200i).
За мене, Sony имаа најголем подем во времето кога излегоа K800 и К850... Е тоа се прави коска телефони.

Последно уредено:
Дури и најслабите и mid-range телефоните на LG се одлични.
Види ја камерата на LG L70 и софтверот кој го користи како пример телефон во случајов...
А тоа ти е баш mid-range телефон од LG. Телефонот е само 6000 ден а функционира беспрекорно. Јас го користев лично како втор телефон.
Ако ти сецне нешто на телефонот или ако камерата не ја бива за фаќање детали и слично, ондак ти немаш појма од телефони.
Force Close ми нема мавнато буквално ниту еднаш до сега, а телефонот е стварно евтин...
А каде се LG G2, LG G3? Машини се тоа не зезај...
Послабите телефони од LG функционираат перфектно, а камо ли тие нови и помоќни уреди...
Јас баш мислам дека LG сега земаа огромен замав што се однесува до производството на смартфони, и не само што го земаа, туку и растурија со продажбата на нивните модели.

За алкателот ќе се сложам дека вади полоши уреди, ама само до некаде...
Алкателите беа многу полоши порано од аспект на квалитет. Сега извадија добри смартфони кои ги продаваат за пристојна цена.
Она што го одржува Алкател според мене се ниските цени на уредите кои функционираат доволно пристојно за тие пари...

Инаку за мене лично, Сони се многу полоши од аспект на low range и mid range телефоните.Со 3-4 збора-багови, рестартирања, сецкања, неквалитет...
Додека z2, z3 и сличните модели им се машини.

Инаку најлоши телефони до сега што сум ги користел се Sony Ericsson w100i и Sony Ericsson j200i. Багови, сецкања, грешки и брзо расиплив хардвер уште од првата недела...
А тогаш кога излегоа и не беа баш така евтини (поготово j200i).
За мене, Sony имаа најголем подем во времето кога излегоа K800 и К850... Е тоа се прави коска телефони.
Не е баш така од mid range нема ни еден добар телефон лг се тиња невидена едино г2 им вреди нешто али тој е во повисоката класа,самсунг исто слабите телефони им се тиња, нема добар андроид во категоријата mid range и low range

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

До сега од телефоните што ги имам користено дефинитивно најлош е BlackBerry Storm 9500. Не знам новиве верзии на BlackBerry OS какви се, но верзијата на 9500 е ужасна. Тотално не практичен и спор софтвер. Треба петнаесет минути за човек да се снајде за основни команди. Друга мана му е камерата. Има 3,15 mp камера со квалитет на слики скоро ист како k700 иако вториов е излезен 2004 година. Исто така нема wi-fi што за смартфон е смешно . Има уште многу ситници што нервираат.

Јас го користев 3-4 месеци. Еднаш слушајќи музика ми замрзна и веќе никогаш не се вклучи.

Не е баш така од mid range нема ни еден добар телефон лг се тиња невидена едино г2 им вреди нешто али тој е во повисоката класа,самсунг исто слабите телефони им се тиња, нема добар андроид во категоријата mid range и low range

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

LG L70, LG L80, LG L90, LG f60, Alcatel Idol 1, Alcatel Idol 2, Alcatel Idol 2 mini, Htc Desire 610, Samsung Galaxy s3, LG g2 Mini, Samsung Galaxy s3 neo, Sony Xperia m2 aqua... итн итн.
Сите се mid-range а функционираат доста задоволително за нивната цена и нивните перформанси.

Ако споредуваш mid-range со high-class, нормално дека нема ни еден mid-range да е добар во однос на high-class телефоните.
Ама дека има добри mid-range телефони тоа е неминовно. Од камерата, останатиот хардвер, па се до софтверот...итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom