Фан Клуб: Интер

И Додо е одличен играч, грабеж трансфер!

Само што го составивме тимот, нека поиграат малце да се усогласат и ќе има резултати.

Може да имаме и 100 трансфер “грабежи“ летово али се е џабе кога Мацари е “лоповот“ во тимот.

Јасно ми е дека Мацари ни е слаба алка но лани му беше прва сезона, кога дојде во тимот беше хаос. Тимот беше во транзиција (и се уште е) и никој не знаеме дали лани ги имал правите профили на играчи да ја спроведат неговата замисла. Еве сега се купија солидни играчи (без да се преплатат) во консултација со него а во рамките на можностите и ќе видиме како ќе испадне. Значи на располагање има и опции, бар по двајца на секоја позиција. Ок, десната страна е слаба точка со Џонатан/Д'Амбросио/Ранокија но тука може да се игра Гуарин централно кој е звер и офанзивно и дефанзивно.

Јас сум скептичен дека Мацари ќе сврти нов лист и магично ќе практикува убав фудбал, но неможам да му судам на непочната сезона. Втора сезона, втора шанса.

Сега со Медел и Мвила очекувам повеќе слобода во играта на Ковачиќ, нешто што Хернанес денес го демонстрираше. Да се иде напред со повеќе пробиви централно и да не се плашат од загубена топка која ќе резултира со можна контра. Крилата треба да ни се опција а не единствена тактика за напад. Сите овие работи се увежбуваат на тренинг, не ни очекувам да видам течна игра со изградени акции во летниве пријателски. Увежбани акции и тактики можеби и нема да видиме во летниов период, за да не ни ја студираат играта идните противници а и од други причини како што не сите во исто време се вратија и почнаа со подготовки. Значи по 7-8 официјални напревари ако не покажеме подобра игра најверојатно ќе имаме многу слична сезона на ланската, до тогаш никој од нас не може да знае дали ќе потфрлиме или не само затоа што на чело го имаме Мацари.

Неможеме инстант успеси. Тек сега склопивме колку-толку добар тим, но ќе треба време да почне да функционира. Тоа ќе се случи ако сезонава експлодираат Икарди/Додо/Ковачиќ и ако одбраната се уигра.

кажи ми ти дека беше сериозен на претходните страници кога плачеше по таканаречени класа играчи да бидат донесени во Интер.

Ето иако е стар и има 33 години веќе,класа играч е,но не треба моментално во Интер.
Башка и платата му е огромна.

кажи ми ти дека беше сериозен на претходните страници кога плачеше по таканаречени класа играчи да бидат донесени во Интер.

Ето иако е стар и има 33 години веќе,класа играч е,но не треба моментално во Интер.
Башка и платата му е огромна.
A ti nejkes klasa igraci?Mazohist da ne si ti be drugar?Epten ti e kejf sakatomo ,joni kuzmanovic i ekipata da gi gledas kako go brukaat dresot a?Blazesiti...

A ti nejkes klasa igraci?Mazohist da ne si ti be drugar?Epten ti e kejf sakatomo ,joni kuzmanovic i ekipata da gi gledas kako go brukaat dresot a?Blazesiti...

:pos::pos::pos::pos::pos:

ти си другар тоталка отиден,жими крст.

Фино лепо ти се црта на тепат каква е ситуацијата во Интер моментално,каков Интер остави Морати позади себе.
Не е толку лесно како на фудбал менаџер да се земе класа играч и да се фрлат 25+ милиони за таков играч кога финансиската ситуација е очај.
Тихомир не планира да го прави тоа како што го правеше Морати.
Неговиот план е одличен на долги патеки,да изгради финансиски силен Интер кој ќе може без проблем да си дозволува такви класа играчи во иднина.

Овој трансфер период е одлично одработен,сите во Италија го трубат тоа,дека Интер конечно го сработил трансфер летото одлично.
Видиќ,Д’амросио,Хернанес,М’вила,Додо,Медел,Освалдо,во наредните денови најверојатно ќе биде договорен и Роландо.
Се бараат начини да си замине непотребното ѓубре од Интер почнувајќи од Силвестре,Кампањаро,Скелото,а ако дојдат добри понуди за Гуарин (помалку веројатно) и Рики (повеќе веројатно) ќе се продаде некој од тие двајца.
Конечно Интер функционира како што требаше да функционира години и години наназад.
Ја нема веќе приказната “Интер е фамилија и многу го сакам“ и бап договор од 3 милиони по сезона,а цела сезона ја дремеш на клупа.
За таков договор кај Тихо ќе треба да се покажеш и да го заслужиш.

Класа играчи во ваков Интер не очекувај да дојдат.Барем не играчи како Хамшик (моја неостварена желба) и потрошени пушки како Лавеци.

Прво,нема Интер доволно финансии за да го доведе Хамшик или некој друг рандом класа играч.За да се доведе,треба да се преплати и тој и неговиот агент.Платата ќе треба да му биде енормно висока.Интер е во финансиска криза,тоа не може да си го дозволи уште најмалку две сезони според моето мислење.

Второ,играчи како Лавеци исто така се преплатени од нафташките клубови и само такви клубови може да си го дозволат.

Трето,Серија А е падната на ниво на англиската шеста конференциска лига и не е доволно моќна како во минатото кога се привлекуваа класа играчи со само еден телефонски повик.
Денеска играч како М’вила попрво би се преселил во Њукасла отколку да потпише со Интер.
НО !
Но,Интер од оваа сезона има насока по која сака да се движи,има проект кој ветува многу и тоа е една од причините зошто М’вила прифатил да дојде во Интер.Исто и Медел,Видиќ,Додо.Првите двајца прифатија дури и намалување на платата за да бидат дел од Интер.
Насоката и проектот на Интер е финансиски стабилен клуб и враќање на шампионските патеки.

Ти ако си решен за класа играчи би ти препорачал да инсталираш фудбал менаџер и да почнеш да играш.
На почеток од Тихо добиваш 30-50 милиони евра за засилувања.Доволно за двајца класа играчи ;)

Мене ок ми е ваквата реалност,конечно Интер покажува амбиција и мозок.

:pos::pos::pos::pos::pos:

ти си другар тоталка отиден,жими крст.

Фино лепо ти се црта на тепат каква е ситуацијата во Интер моментално,каков Интер остави Морати позади себе.
Не е толку лесно како на фудбал менаџер да се земе класа играч и да се фрлат 25+ милиони за таков играч кога финансиската ситуација е очај.
Тихомир не планира да го прави тоа како што го правеше Морати.
Неговиот план е одличен на долги патеки,да изгради финансиски силен Интер кој ќе може без проблем да си дозволува такви класа играчи во иднина.

Овој трансфер период е одлично одработен,сите во Италија го трубат тоа,дека Интер конечно го сработил трансфер летото одлично.
Видиќ,Д’амросио,Хернанес,М’вила,Додо,Медел,Освалдо,во наредните денови најверојатно ќе биде договорен и Роландо.
Се бараат начини да си замине непотребното ѓубре од Интер почнувајќи од Силвестре,Кампањаро,Скелото,а ако дојдат добри понуди за Гуарин (помалку веројатно) и Рики (повеќе веројатно) ќе се продаде некој од тие двајца.
Конечно Интер функционира како што требаше да функционира години и години наназад.
Ја нема веќе приказната “Интер е фамилија и многу го сакам“ и бап договор од 3 милиони по сезона,а цела сезона ја дремеш на клупа.
За таков договор кај Тихо ќе треба да се покажеш и да го заслужиш.

Класа играчи во ваков Интер не очекувај да дојдат.Барем не играчи како Хамшик (моја неостварена желба) и потрошени пушки како Лавеци.

Прво,нема Интер доволно финансии за да го доведе Хамшик или некој друг рандом класа играч.За да се доведе,треба да се преплати и тој и неговиот агент.Платата ќе треба да му биде енормно висока.Интер е во финансиска криза,тоа не може да си го дозволи уште најмалку две сезони според моето мислење.

Второ,играчи како Лавеци исто така се преплатени од нафташките клубови и само такви клубови може да си го дозволат.

Трето,Серија А е падната на ниво на англиската шеста конференциска лига и не е доволно моќна како во минатото кога се привлекуваа класа играчи со само еден телефонски повик.
Денеска играч како М’вила попрво би се преселил во Њукасла отколку да потпише со Интер.
НО !
Но,Интер од оваа сезона има насока по која сака да се движи,има проект кој ветува многу и тоа е една од причините зошто М’вила прифатил да дојде во Интер.Исто и Медел,Видиќ,Додо.Првите двајца прифатија дури и намалување на платата за да бидат дел од Интер.
Насоката и проектот на Интер е финансиски стабилен клуб и враќање на шампионските патеки.

Ти ако си решен за класа играчи би ти препорачал да инсталираш фудбал менаџер и да почнеш да играш.
На почеток од Тихо добиваш 30-50 милиони евра за засилувања.Доволно за двајца класа играчи ;)

Мене ок ми е ваквата реалност,конечно Интер покажува амбиција и мозок.
Чим ти е ок да завршува Интер од 6 до 8 место ондак терај.Не ме цитирај и не ме замарај жити око.Различни амбиции и гледишта имаме очигледно е тоа е тоа.Нејкам ни да се карам ни препуцавам со никој тука.Еве дај боже ти и син да сте у право и јас да грешам.Еве јавно ке се извинам ти кажувам.Ама ако завршиме пак под 5 место со овие инвалидиве,стварно очекувам извинување.Ако ништо друго барем за тоа дека сум бил тоталка отиден зашто сум барал класа играчи,а не сакатомовци ;)

И Додо е одличен играч, грабеж трансфер!

Само што го составивме тимот, нека поиграат малце да се усогласат и ќе има резултати.
А оти грабеж кога ви е само на позајмица колку што знам? Или го земавте?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom