Фан Клуб: Интер

Суарез, ти си?

sRrbHXk.png

А оти грабеж кога ви е само на позајмица колку што знам? Или го земавте?
Со право на откуп е мислам на крај на сезона за нешто ситно 7-8М. Ако се покаже нормално дека ќе го откупат.

Ќе ме поправи некој тука со детали ако грешам. :)

E мене ова правото на откуп малце не ми е јасно. Тоа фактички значи ако понудиш 8м евра автоматски се прифаќа (како откупните клаузули) или?

E мене ова правото на откуп малце не ми е јасно. Тоа фактички значи ако понудиш 8м евра автоматски се прифаќа (како откупните клаузули) или?
да...доколку е со право на откуп тимот во кој е позајмен играчот прв има право да го купи за таа сума...

Ако има дефинирана цена за откуп тогаш во секој момент можеш да го напраиш трансферот перманентен.

Има и позајмици со недефинирана цена, на пример Освалдо и Таидер се на позајмици со право на откуп ама за цена ќе се преговара.

Додо е дојден на 2 годишна позајмица со право на откуп. Ако изигра 1 официјална утакмица во дресот на Интер во тие 2 години, тогаш ќе мора неговиот договор да биде откупен(т.е правото на откуп ќе стане обврска за откуп). Ова е направено со цел да се избегне негов откуп уште одма, пошто Тихо дал наредба да не се трошат многу пари периодов, а со позајмицата добиваат можност да го отплаќаат повеќе години (мислам дека на 4 рати ќе биде исплатен). Така да рачунајте го за играч на Интер ....

koi gi zemavte, koi vi otidoa?
In: Видиќ, Додо, Медел, М'вила, Освалдо (плус се вратија од позајмица Оби, Крхин. Ги пишувам пошто изгледа ќе останат во тимот наредна сезона).

Out: Таидер, Занети, Самуел, Милито, Камбијасо, Белфодил, Мудингаи, Роландо (плус ќе си идат Кампањаро, Скелото, Силвестре и младинци на позајмица)

Иначе Додо е на двегодишна позајмница со право на откуп од 8 милиони така ?
2 години позајмица - 1.2 м евра, плус 7.8 м евра за откуп доколку изигра една утакмица. Значи вкупно 9 м евра.

Мене не ми е толку битно кој уште ќе дојде колку што ми е битно дека за прв пат во последниве 6-7 години го привршуваме трансфер периодот на време а не од 20-31 август. Мислам дека над 90% е сработено и имаат саглам време за подготовки.

Ke go vrakame atleticarot a?
Strav mi e da prokomentiram nesto,valda i ova ke e nekoj masterpiece na ausilio u kombinacija so djigimon :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom