Насилства во Македонија

Член од
30 септември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
38
Za kakov sozivot ste vie? Dajte mi definicija sto podrazbirate pod poimot sozivot?
Spored vas sozivot e sve sto e makedonsko da se pocituva a sto e albansko i ne mora bas.
Gostilnica zapalena samo zatoa sto e gazdata albanec BEZ da pusta albanska muzika so visok glas (vo Gjorce), kako vie bi reagirale sred centar da se cue albanska muzika so visok glas sekoja vecer?
E pa vie sakate sozivot samo od carsija pa nakaj cair,. a niz centar i drugite naselbi samo makedonskoto da se pocituva.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Нормално дека е. Ако ги вратиле со оправдување дека некои таму резервирале простор за приватна забава, најнормално е да се изборат за правото на влез. Замисли, денес дискотеки, утре ќе сакаш во парк да отидеш и ќе те врати некое горило, ќе ти рече "извинете господине, паркот е резервиран за приватно истрчување на ротвајлер." А секој ден, да речеме, одиш во тој парк. Традиција ти е. Нема да сакаш да го треснеш од земја и горилото и тој шо го откупил паркот и ротвајлерот? Нормално дека ќе сакаш. Којзнае до каде може да стигне тоа лудило. Момците навремено интервенирале и во наше име спречиле еден многу штетен тренд. Треба фала да им кажеме!
фала за што? За подгревање меѓуетничка тензија, омраза, нетрпеливост.
Прво и основно што правеле таму ако не се фанови на македонска музика? Шетам јас низ чаршија, влегувам во оној локал кој што свири музика по мој вкус, а не влегувам во тој локал да ја сменам музиката со насилство.
Зошто го искршиле компјутерот на диџејот?
Зошто прво дошол еден па потоа 15 ш.иптари?

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.320
Поени од реакции
10.357
Za kakov sozivot ste vie? Dajte mi definicija sto podrazbirate pod poimot sozivot?
Spored vas sozivot e sve sto e makedonsko da se pocituva a sto e albansko i ne mora bas.
Gostilnica zapalena samo zatoa sto e gazdata albanec BEZ da pusta albanska muzika so visok glas (vo Gjorce), kako vie bi reagirale sred centar da se cue albanska muzika so visok glas sekoja vecer?
E pa vie sakate sozivot samo od carsija pa nakaj cair,. a niz centar i drugite naselbi samo makedonskoto da se pocituva.

Дечко касетата од твојата оџа ми ѕвони секое сабајле.Ти се молам не ми глуми невина

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
деца убиени кај смилковското езеро само затоа што биле македонци, да биле ш.иптари немаше воопшто да слушнеме дека во македонија се случил таков громорозен чин, ќе слушневме во руанда дека се случило такво нешто ама сигурно не тука, кој е крив за тоа? За кој соживот сте вие треба да се запрашате...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045

Дечко, живееш во МАКЕДОНИЈА - нормално е да се слуша МАКЕДОНСКА музика (мада во чаршија повеќе се слуша шип рап него мк нешто ....) не знам што не ти е јасно???

Член од
30 септември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
38
Дечко касетата од твојата оџа ми ѕвони секое сабајле.Ти се молам не ми глуми невина
Prvo onaka informativno toa ne e kaseta tuku vo zivo sekoj pat.
A ako toa ti smeta togas imas problem so muslimanite, sto ne gi napagas turcite za odmazduvanje?

Дечко, живееш во МАКЕДОНИЈА - нормално е да се слуша МАКЕДОНСКА музика (мада во чаршија повеќе се слуша шип рап него мк нешто ....) не знам што не ти е јасно???
E pa bas ova so mislis deka mene ne mi e jasno vsusnost tebe ne ti e jasna edna rabota: Ustavot na R. Makedonija vika
"Член 9
Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и верското уверување; имотната и општествената положба. Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви."
Togas kazi mi zosto e normalno spored tebe da se slusa na makedonski duri i srbski, angliski a ne bilo normalno na albanski?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Prvo onaka informativno toa ne e kaseta tuku vo zivo sekoj pat.
A ako toa ti smeta togas imas problem so muslimanite, sto ne gi napagas turcite za odmazduvanje?

E pa bas ova so mislis deka mene ne mi e jasno vsusnost tebe ne ti e jasna edna rabota: Ustavot na R. Makedonija vika
"Член 9
Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и верското уверување; имотната и општествената положба. Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви."
Togas kazi mi zosto e normalno spored tebe da se slusa na makedonski duri i srbski, angliski a ne bilo normalno na albanski?

Па твоите кршеле зашто се пуштала македонска музика не? Или у подрум биле, се криеле од музичарите.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Никаде не реков дека муслманите не кршеле или палеле, само реков дека Александрија последни христијаните ја запалија и ја докрајчија..
Што не е точно. Муслимани ја довршија.

"Член 9
Убав цитат. Дали важи и кога се менува пасош? Зошто еден пред мене го пуштија а мене ме оставија да чекам, затоа што јтипот беше албанец? За која еднаквост ми трубиш овде?

Член од
30 септември 2011
Мислења
101
Поени од реакции
38
Фактот останува дека на ш.иптари им пречела македонска музика а не обратно.
Фактот останува дека на македонците* им пречел газдата албанец па го запалиле објектот.

*македонците- ти ме навреди со ш.иптар, сакав и јас да те навредам со к.јаур ама ми текна дека како во државава така и тука нема еднаквост и за тебе е нормално а јас би бил баниран.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Фактот останува дека на македонците* им пречел газдата албанец па го запалиле објектот.

*македонците- ти ме навреди со ш.иптар, сакав и јас да те навредам со к.јаур ама ми текна дека како во државава така и тука нема еднаквост и за тебе е нормално а јас би бил баниран.
мене каур не ме навредува, не сум тоа јас извини... доколку ти се навредуваш што некој те нарекува ш.иптар тогаш мора да си тоа нели. Самите се одбележувате со Shqiptare не измислив топла вода јас.
Точно, фактот останува дека го запалиле објектот но без да биде газдата сеуште во него.

Последно уредено:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.463
Поени од реакции
39.152
Prvo onaka informativno toa ne e kaseta tuku vo zivo sekoj pat.?
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Никојпат не е во живо. Дури и касетата му е наместена на тајмер сама да се оклучува , оти го мрзи сечениот да стане.

Член од
24 јуни 2009
Мислења
179
Поени од реакции
350
Се замолува оџата ако сака да се преорентира кон арапска музика, пошо мене ми смета, иначе демолирање на харемот ќе има, упс де џамија беше де.[DOUBLEPOST=1407293463][/DOUBLEPOST]
Сакам нешто од тарккан, араш, такво нешто, пу глупав, заборавив , па и турците нејќат орки.

Kajgana Shop

На врв Bottom