Насилства во Македонија

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
СТОКА

Единствено што можам да кажам дека треба по итно да се изглаза закон со кој на брутален начин парично и затворски (читај општествена работа) ќе се казнува секој обид за меѓуетничка нетолеранција и насилство. Само така ПЛЕМЕТО може да се стави во ред.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Искрено од Алсат очекувам вест каде вика дека не им било дозволено да влезат затоа што се албанци па после се вратиле со поголема група да демолираат.
se soglasuvam. ako ne mu go pustile dekasealbanci mora da e reagira.

Ф

Флеш

Гостин
На нив им пречи нашава музика, мене ми пречи турбо фолкот .... Добро,имаме нешо common ....

4NHK0

Јас сум ти батка у суштина многу флексибилен шизик
Член од
9 април 2014
Мислења
1.153
Поени од реакции
846

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.051
Поени од реакции
51.394
Сега има разлика меѓу кршење заради пуштената македонска музика и забранет влез за албанци.
Не е тоа случајот ама сепак,...курац има, мој локал моја клиентела, кого сакам пуштам кого сакам не пуштам. После секое ваше запоседнување на македонски локал, газдите и менаџерите со недели и месеци не можат да си ја вратат клиентелата од гласот дека “вриело шипци’’ после што никој не доаѓа.

Државни институции нека тераат по рамковен, не е должен џебот на обичнитиот граѓанин да страда таму кај што системот погрешил.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.371
Поени од реакции
7.139
нека им отворат народни кујни на орките, тоа е лекот.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Малку ни е бре. Треба да почне да се крши секаде каде што се интонира македонска химна. Да се знае кај живееме и чие е ова парче земја. Чисто колку да не се лажеме.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Не е тоа случајот ама сепак,...курац има, мој локал моја клиентела, кого сакам пуштам кого сакам не пуштам. После секое ваше запоседнување на македонски локал, газдите и менаџерите со недели и месеци не можат да си ја вратат клиентелата од гласот дека “вриело шипци’’ после што никој не доаѓа.

Државни институции нека тераат по рамковен, не е должен џебот на обичнитиот граѓанин да страда таму кај што системот погрешил.
Се надевам тоа не е случајот, таман работа во чаршија да забранат влез за одредени.[DOUBLEPOST=1407277591][/DOUBLEPOST]
Ова второво е скроз во ред, нели?
Само реков има разлика.
Би ги разбирал, но не оправдувал.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Ова второво е скроз во ред, нели?
Нормално дека е. Ако ги вратиле со оправдување дека некои таму резервирале простор за приватна забава, најнормално е да се изборат за правото на влез. Замисли, денес дискотеки, утре ќе сакаш во парк да отидеш и ќе те врати некое горило, ќе ти рече "извинете господине, паркот е резервиран за приватно истрчување на ротвајлер." А секој ден, да речеме, одиш во тој парк. Традиција ти е. Нема да сакаш да го треснеш од земја и горилото и тој шо го откупил паркот и ротвајлерот? Нормално дека ќе сакаш. Којзнае до каде може да стигне тоа лудило. Момците навремено интервенирале и во наше име спречиле еден многу штетен тренд. Треба фала да им кажеме!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.367
Поени од реакции
26.419
Само реков има разлика.
Би ги разбирал, но не оправдувал.
Секако Пуно. Ти можеш да разбереш многумина. Воопшто не се сомневам во тоа. Безброј пати имаш докажано.

Туку, кога сме кај разликава, имаше една мудра мисла, не знам точно чија, ама знам дека беше мудра и ми се мотка низ памет откако го прочитав ова има разлика. Мислам дека одеше „од зборовите до делата има разлика“. Така и со твоево разбирање и неоправдување.
Нормално дека е. Ако ги вратиле со оправдување дека некои таму резервирале простор за приватна забава, најнормално е да се изборат за правото на влез. Замисли, денес дискотеки, утре ќе сакаш во парк да отидеш и ќе те врати некое горило, ќе ти рече "извинете господине, паркот е резервиран за приватно истрчување на ротвајлер." А секој ден, да речеме, одиш во тој парк. Традиција ти е. Нема да сакаш да го треснеш од земја и горилото и тој шо го откупил паркот и ротвајлерот? Нормално дека ќе сакаш. Којзнае до каде може да стигне тоа лудило. Момците навремено интервенирале и во наше име спречиле еден многу штетен тренд. Треба фала да им кажеме!
Јас сум им многу благодарен на дечките, ако тоа било така. И би му бил благодарен и на некој што преемптивно би делувал со гасни комори против нови Смилковски. Ама ете, некои ми викаат дека тоа било недемократски, нецивилизирано, нелиберално, незаконски и неправилно. И сеа чаре? :(

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482

Скроз точно

Kajgana Shop

На врв Bottom