Насилства во Македонија

СТОКА

Единствено што можам да кажам дека треба по итно да се изглаза закон со кој на брутален начин парично и затворски (читај општествена работа) ќе се казнува секој обид за меѓуетничка нетолеранција и насилство. Само така ПЛЕМЕТО може да се стави во ред.

Искрено од Алсат очекувам вест каде вика дека не им било дозволено да влезат затоа што се албанци па после се вратиле со поголема група да демолираат.

se soglasuvam. ako ne mu go pustile dekasealbanci mora da e reagira.

На нив им пречи нашава музика, мене ми пречи турбо фолкот .... Добро,имаме нешо common ....

Сега има разлика меѓу кршење заради пуштената македонска музика и забранет влез за албанци.

Не е тоа случајот ама сепак,...курац има, мој локал моја клиентела, кого сакам пуштам кого сакам не пуштам. После секое ваше запоседнување на македонски локал, газдите и менаџерите со недели и месеци не можат да си ја вратат клиентелата од гласот дека “вриело шипци’’ после што никој не доаѓа.

Државни институции нека тераат по рамковен, не е должен џебот на обичнитиот граѓанин да страда таму кај што системот погрешил.

нека им отворат народни кујни на орките, тоа е лекот.

Малку ни е бре. Треба да почне да се крши секаде каде што се интонира македонска химна. Да се знае кај живееме и чие е ова парче земја. Чисто колку да не се лажеме.

Не е тоа случајот ама сепак,...курац има, мој локал моја клиентела, кого сакам пуштам кого сакам не пуштам. После секое ваше запоседнување на македонски локал, газдите и менаџерите со недели и месеци не можат да си ја вратат клиентелата од гласот дека “вриело шипци’’ после што никој не доаѓа.

Државни институции нека тераат по рамковен, не е должен џебот на обичнитиот граѓанин да страда таму кај што системот погрешил.
Се надевам тоа не е случајот, таман работа во чаршија да забранат влез за одредени.[DOUBLEPOST=1407277591][/DOUBLEPOST]
Ова второво е скроз во ред, нели?
Само реков има разлика.
Би ги разбирал, но не оправдувал.

Ова второво е скроз во ред, нели?

Нормално дека е. Ако ги вратиле со оправдување дека некои таму резервирале простор за приватна забава, најнормално е да се изборат за правото на влез. Замисли, денес дискотеки, утре ќе сакаш во парк да отидеш и ќе те врати некое горило, ќе ти рече "извинете господине, паркот е резервиран за приватно истрчување на ротвајлер." А секој ден, да речеме, одиш во тој парк. Традиција ти е. Нема да сакаш да го треснеш од земја и горилото и тој шо го откупил паркот и ротвајлерот? Нормално дека ќе сакаш. Којзнае до каде може да стигне тоа лудило. Момците навремено интервенирале и во наше име спречиле еден многу штетен тренд. Треба фала да им кажеме!

Само реков има разлика.
Би ги разбирал, но не оправдувал.
Секако Пуно. Ти можеш да разбереш многумина. Воопшто не се сомневам во тоа. Безброј пати имаш докажано.

Туку, кога сме кај разликава, имаше една мудра мисла, не знам точно чија, ама знам дека беше мудра и ми се мотка низ памет откако го прочитав ова има разлика. Мислам дека одеше „од зборовите до делата има разлика“. Така и со твоево разбирање и неоправдување.
Нормално дека е. Ако ги вратиле со оправдување дека некои таму резервирале простор за приватна забава, најнормално е да се изборат за правото на влез. Замисли, денес дискотеки, утре ќе сакаш во парк да отидеш и ќе те врати некое горило, ќе ти рече "извинете господине, паркот е резервиран за приватно истрчување на ротвајлер." А секој ден, да речеме, одиш во тој парк. Традиција ти е. Нема да сакаш да го треснеш од земја и горилото и тој шо го откупил паркот и ротвајлерот? Нормално дека ќе сакаш. Којзнае до каде може да стигне тоа лудило. Момците навремено интервенирале и во наше име спречиле еден многу штетен тренд. Треба фала да им кажеме!
Јас сум им многу благодарен на дечките, ако тоа било така. И би му бил благодарен и на некој што преемптивно би делувал со гасни комори против нови Смилковски. Ама ете, некои ми викаат дека тоа било недемократски, нецивилизирано, нелиберално, незаконски и неправилно. И сеа чаре? :(

Скроз точно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom