Факти за компјутерските делови и мали совети за шопинг

Sikimco

Подобро ужасен крај, одколку ужаш без крај
Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
Здраво сакам да го сменам процесорот моментално имам amd athlon х3 440 3.0 GHz отклучен на phenom b40 но многу загрева и мислам дека ми ја кочи графичката ASUS HD 7770. Сакам да земам нешто појако па ако може некој предлог. П.С. еве каква ми е матичната http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4311#ov

?

..........

Гостин
Здраво сакам да го сменам процесорот моментално имам amd athlon х3 440 3.0 GHz отклучен на phenom b40 но многу загрева и мислам дека ми ја кочи графичката ASUS HD 7770. Сакам да земам нешто појако па ако може некој предлог. П.С. еве каква ми е матичната http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4311#ov
FX 6300 Vishera за таа графичка би бил одличен...

Sikimco

Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
?

..........

Гостин
http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=403&pid=36213 би бил ли во добра комбинација со овој кулер да може да клокнам малку ?
Kулерот си е добар, на таа матична нема клокање, но и на сток FX 6300 е доволно мокен да се справи со HD 7770... тоа ти е најефтин апгрејт.
Освен ако не планираш да мењаш и матична, но ако веке фрлаш повеке пари за нов хардвер оди на intel платформа, i5 4440 и најефтината матична од тој сокет на пазарот го газат FX-сот... така ке посакаш и помоќна графичка, R92XX или GTX7XX и ке ти се врзат 500 евра :) затоа најдобро ако не си при пари оди со FX6300 ке поминеш најефтино, процесорот е повеке од доволен за таа карта..

Sikimco

Член од
25 јули 2011
Мислења
535
Поени од реакции
257
Kулерот си е добар, на таа матична нема клокање, но и на сток FX 6300 е доволно мокен да се справи со HD 7770... тоа ти е најефтин апгрејт.
Освен ако не планираш да мењаш и матична, но ако веке фрлаш повеке пари за нов хардвер оди на intel платформа, i5 4440 и најефтината матична од тој сокет на пазарот го газат FX-сот... така ке посакаш и помоќна графичка, R92XX или GTX7XX и ке ти се врзат 500 евра :) затоа најдобро ако не си при пари оди со FX6300 ке поминеш најефтино, процесорот е повеке од доволен за таа карта..
Wow многу далеку отиде хахахаха :D не сум баш до пари но сега во септември ке почнам да добивам стипендија па сакав да си земам нешто што ке го искористам максимално ( во буквална смисла на зборот :D )

EDIT: Што е тоа turbo mode како што видов на youtube нормално е 3.6 GHz а со турбо 4.1 GHz.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Продај старата конфигурација, и земи си нова Intel базирана. Не ги ни погледнувај АМД понудите. Илузорни буџет конфигурации ти се тоа, само графички = амд, све друго бегај.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Обична е тастатурата не е механичка а и маусот изгледа тапа со само 3 брзини од кои најниската е 1000 DPI. Не знам на колку си навикнат но за мене 1000 DPI е преголема сензитивност. На маусот и нема некое инфо дали станува збор за оптички или ласерски и што сензор користи, да користел квалитетни компоненти сигурно ќе наведеле. Само изгледот мами и ниската цена, за квалитет незнам пошто не сум ги користел.

Член од
11 април 2012
Мислења
4.732
Поени од реакции
5.483
ај едно прашање за ССД диск

кингстон в300 и самсунг 840ево

двата од 120гб дали има некоја страшно голема разлика помегу нив може да се задоволам и со кингстонов

немаат 120 самсунг во АМЦ а морам од таму да го земам, нормално ако донесат би го земал него бар како што прочитав е подобар ама ако го нема сакам мислење за кингстонов

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.159
Поени од реакции
5.933
ај едно прашање за ССД диск

кингстон в300 и самсунг 840ево

двата од 120гб дали има некоја страшно голема разлика помегу нив може да се задоволам и со кингстонов

немаат 120 самсунг во АМЦ а морам од таму да го земам, нормално ако донесат би го земал него бар како што прочитав е подобар ама ако го нема сакам мислење за кингстонов
http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nand

Кај се лоши, па уште и се глупираат.

Член од
18 октомври 2009
Мислења
42
Поени од реакции
7
Ако може помош околу изборот се двоумам помеѓу AMD FX 6300 и Intel i3-4130. Ми треба за играње на нови игри. позз

Kajgana Shop

На врв Bottom