Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто се игра фудбал кај нас зошто воопшто има првенство?Ова денеска се беше само дерби никако.
Абе никаква игра со 4или5 шута на гол првенство не бива
ФФМ СТЕЧАЈ

Za mecot SHKËNDIJA-Bregallnica 2-1

Imase samo 4 min sudisko prodolzenie , a trebase da ima najmalku 6 , se povredi najprvo igracot so broj 25 , tuka imase 4minuti stop , posle 5-6 pati lezea po teren , i imase 6 izmeni , znaci za se ova 4MINUTI !???

I ne bese namestalka , postignavme gol vo poslednata mozna sansa so glava .

So sreka pobedivme , igravme katastrofalno vo 1 pol .

Publika 7,000+ , super atmosfera.

Mnogu nazad ste site ekipi , najrealno vi kazuem , igracite na Bregallnica bea aplaudirani vo pocetokot , posle koga postigna gol kako ironija za nashite fudbaleri sto igra ko pi4ki do toj moment , i vo krajot isto taka.

пред се ти никогаш во животот не си стапнал на стадион.

Па бидејќи сум 25+ години и логично е да не одам на „стадиони„ во Македонија (чат пат го гледам Турново ама тоа не го рачунаме). Факт е дека на утакмици кај нас ретко одат луѓе кои навистина ги интересира фудбал , затоа што фудбал нема и нема што да се види . Освентоа хулиганствот е на такво ниво што престојот за сите „обични„ луѓе и навивачи е небезбеден. И токму за тоа зборувам јас не сакам да генерализирам затоа што хулигани има на секаде но таму каде што има здрави организации истите се изолираат. А за тоа како што гледам не сме способни затоа нема потреба од малтретирање со првенство наменето за хулигани каде што на терен можеш да внесеш минофрлач и никој да не примети.
Кога сме за стапнување на стадиони сум бил неколку пати на натпревари од 2, 3 и подолните лиги во Германија и можам да кажам дека нашето првенство не е на организациско ниво ниту на 6 лига. Патем сум бил на утакмици од висок ризик каде што гостински навивачи биле Ханза Росток или Сант Паули. Овие утакмици се рангираат во утакмици со висок ризик а навивачите се пеглаат пред да влезат на терен и неможат запалка да внесат , за други работи да не правиме муабет. Забранет е и алкохолот на ваквите утакмици. Гостинските навивачи влегуваат и излегуваат на посебни влезови и после утакмицата полицијата ги прати се додека не го напуштат градот.
Така што и на вакви утакмици луѓе си идат фамилијарно да гледаат ,дури има и специјални трибини за фамили и да не набројувам.
Знам дека не е поентата да се споредуваме но еве јас ги набројав работите кои се неопходни и се минимален услов за одржување на фудбалски натпревари во една држава.[DOUBLEPOST=1407095295][/DOUBLEPOST]
Za mecot SHKËNDIJA-Bregallnica 2-1

Imase samo 4 min sudisko prodolzenie , a trebase da ima najmalku 6 , se povredi najprvo igracot so broj 25 , tuka imase 4minuti stop , posle 5-6 pati lezea po teren , i imase 6 izmeni , znaci za se ova 4MINUTI !???

I ne bese namestalka , postignavme gol vo poslednata mozna sansa so glava .

So sreka pobedivme , igravme katastrofalno vo 1 pol .

Publika 7,000+ , super atmosfera.

Mnogu nazad ste site ekipi , najrealno vi kazuem , igracite na Bregallnica bea aplaudirani vo pocetokot , posle koga postigna gol kako ironija za nashite fudbaleri sto igra ko pi4ki do toj moment , i vo krajot isto taka.

Ако е така како што зборуваш , секоја чест што да кажам. Тешко ми е да поверувам но се е можно.

Фудбалско првенство или Црна Хроника?:нинџ:
10482221_536811746446300_3986862671031402047_n.jpg

Кога сме кај условите за фудбал на балканот, имаше една група на фб со слики од случки на натпревари на балканот(некој ако ја знае нека ја постира). Инаку тоа е реалноста младите сакат да глумат некое хулиганство и борба против системот но мислам дека стадионите не се вистинско место за такви работи. И порано(кога Осогово беше прволигаш) имаше навивање, гостински навивачи имаше на секој натпревар но се одеше да се гледа фудбал да се навива, тогаш најголем инциндет беше ако летнеше некој камен по автобусот на гостинските навивачи или возот, сега дечките остануваат без раци без 300 400е за казни.

Ми е криво искрено зошто конечно после долго време имаше добар амбиент и одлична атмосфера за после на крајот вака се да се заврши, сите сме со дечкото, со лесно нека е.
И онака се предвидуваше мртва сезона, со случајов ќе биде и полошо од мртва.

http://www.ultras-tifo.net/news/2678-shock-in-mkd-3-8-2014.html

Имате овде 2-3 клипа и слика од дечкото, стварно жално. Не навлегувам кој е криви што како али арам да им се платите што им ги даваме на полицајците.

Што може дас е деси бе ? кое би било најубавото сценарио со кое може да се оправда глупоста што ја прават??? можеш да ми кажеш пример ?
Ajde mocko eden kazi mi sea za ova scenario ?!
Covek ostana osakaten za cel zivot radi moroni so nemaat 2 grama mozok u glavata.

„Комити“: „Чкембари“ со свои возила не однеасоа во болница
Недела, 03 Август 2014 22:47

„Да не беа Чкембарите не знам што ќе правевме“. Вака еден од полесно повредените навивачи на Вардар сведочи за инцидентот кој денеска се случи на трибината на најтрофејниот македонски клуб на Тумбе Кафе.
ckemb6.jpg

„Шокиран сум. Не знам што да кажам. На стадионот имаше само едно возило на Брза Помош имаше десетина повредени. Најтешко повредениот замина со него, а ние останатите, кои што имавме помали повреди моравме да се снаоѓаме. За среќа Чкембари со свои возила веднаш се појавија на местото. Не ставија во автомобили и не однесоа во болница. Се што ни беше потребно ни донесоа“ - вели еден навивач
http://www.kurir.mk/sport/fudbal/167418-Komiti-Ckembari-so-svoi-vozila-ne-odneasoa-vo-bolnica

Дали сериозно мислите дека таква лига треба да посто?????
Видете ги клиповите , навивачите сами се спасуваа немаше ни болничар ни редар ништо.
Уште еднаш таква каква што се македонските лиги во фудбал немаат ниту елементарни услови да постојат. Јас незнам зошто ФИФА не направи правилници за минимални услови и ваквите лиги како нашите не ги исклучи од учесвото во ФИФА се додека не се создадат услови мислам дека само со притисок можеме да профукционираме.
Има ли државата воопшто правилник за организации на една манифестација не мора да е фудбал.
5,000 илјади луѓе и една болничка кола, пожарна секако нема, нема ни редари, нема претреси на влез, нема ништо , село без кучиња.
Бидете сериозни ако сте повозрасни од 21 година кога дискутирате и кога ми реплицирате, овие помладиве можам да ги разберам зошто на тое години сеуште не е развиена свеста за безбедност и страв од посериозни инциденти.[DOUBLEPOST=1407102390][/DOUBLEPOST]
Ajde mocko eden kazi mi sea za ova scenario ?!
Covek ostana osakaten za cel zivot radi moroni so nemaat 2 grama mozok u glavata.

Искрено се надевам дека на дечкото ќе му ја спасат раката, читав сега дека ќе му прават сложена операција за да ја спасат дланката.
Она што не се надевам дека некој од ФФМ и од клубот Пелистер ќе превеземе одговорност за катастрофалната организација особено на фактот дека имаше само една болничка кола и скоро и да немаше редари.
За вината на полицијата и на комитите не би зборувал затоа што не знаеме што поточно се случило.

Последно уредено:
Незнам што е толку возбуда на сите што сте реплицирале.Осакатените останаа така ради вас, сигурно јас не дојдов да фрлам бомби.А тепачката зошто настана? Не сакавте да излезите така? Како што знам секогаш навивачката група го напушта натпреварот 5-10 мин пред крајот за да се избегна инциденти.Вие на 2-3 мин пред крај од утакмица не сакавте да излезете така?? Како сакаш полицијата да реагира? Да ве моли со вино и поскурче да излезите?? Мислиш мене кеф ми е што се случувало вакви работи??? Баш неубо ми падна кога видов инцидент во 92ра , значи прво што ми падна на памет е дека барате сламка за да направите инцидент, а и сигурно не сум далеку од реалноста.

Незнам што е толку возбуда на сите што сте реплицирале.Осакатените останаа така ради вас, сигурно јас не дојдов да фрлам бомби.А тепачката зошто настана? Не сакавте да излезите така? Како што знам секогаш навивачката група го напушта натпреварот 5-10 мин пред крајот за да се избегна инциденти.Вие на 2-3 мин пред крај од утакмица не сакавте да излезете така?? Како сакаш полицијата да реагира? Да ве моли со вино и поскурче да излезите?? Мислиш мене кеф ми е што се случувало вакви работи??? Баш неубо ми падна кога видов инцидент во 92ра , значи прво што ми падна на памет е дека барате сламка за да направите инцидент, а и сигурно не сум далеку од реалноста.

Баш така. Некој ако не сака да го напушти теренот , фрли му бомба и разнеси го. Ебате гадните реалисти и моралисти што изигравате на форумот , се додека не ви дојде на ваша кожа. Заради вакви како тебе државата е гомно.

Дете, си ја згрешил темата.Немој да ја труеш.

Од каде тоа дека навивачката група го напушта натпреварот 5-10 мин. пред крај? Пред да напишеш нешто размисли убаво

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom