Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

W

wicked_1

Гостин
The Zero Theorem, o_O
Vizuelno haoticen, distrakcioni boi, glasna atmosfera, brzo tempo na ziveenje i milion stvari so bi distraktirale covek u takva okolina da nemoze da percepira so svoj mozok. Atmosferata vo filmot, kinematografijata i scenite koi sledat edna po druga propagiraat filozofiranje i teorii na nekoe naredno futuristicko vreme, no nedostiga scenario t.e pisan tekst koj ova ke go prodlaboci. Najbitno od se, za da se odraboti vakva tematika, ima potreba od poveke od eden aktor vo filmot , bidejki herojot u filmot mora da gi spodeli i kontrira svoite stavovi so nekoj, "deteto genij za hardver" koe mu doe na gosti ne bese nikakov faktor u prikaznava
Me potsekja na "Pi" od Aronofsky koj e sovrsen film sprema ovoj, tamu Mark Margolis beshe ona shto mu faleshe na Qohen Leth (Christopher Waltz) u ovoj film.

Ne kje da e ova kulten film, 6/10

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
I Stand Alone (1998)

На овај некој нека му се проба @wicked_1, дур си во тој фазон. @wot нз дали ти е гледан, али е прилично ретардиран филм (пошто Enter the Void ова она шо беше) :D

Го спомнав и претходно, сега пак, пошто затеравте со такви последниве 2-3 страни.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Blended е уствари поприлично ок комедија. Иако Сендлер добива преголем хејт последниве години во Blended покажува сепак дека е смешен човек што едно време го изгуби тачот.
Конечно игра некој нормален карактер а не некој over the top лик и повеќе има досетки и заврканции на сметка на Сендлер/Баримор отколку некои лејм обиди за хумор во овој филм што е добар знак.

Како приказна it's as simple as they come ама ваков филм се гледа за смеење а не за приказна и базирано на тоа ќе му дадам една 7ца.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
We are the Millers безврска, настрана од тоа што е предвидливо клише и не е смешен.

W

wicked_1

Гостин
So mislite za Tom Kruz kako akter? :) Kolkavo teziste ima negoviot trud na filmskoto platno?

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
So mislite za Tom Kruz kako akter? :) Kolkavo teziste ima negoviot trud na filmskoto platno?
Имаш во темата Ѕвезда на тапет за Том Круз, читни доколку те интересираат повеќе мислења за актерот. :)

п.с. Конечно го изгледав L.A. Confidential, класика, класика. (y)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Donnie Darko е перверзија, не знам зошто не сум го изгледал до сега но многу сум пропуштил. Сцената со штрумфовите беше одлична а последната сцена коа оди срцепарателната музиката за одјава ме наежи! Од оној тип на филмови е што не сфаќаш ништо ама те вози јако и кога ќе го изгледаш сакаш уште! Дефинитивно филм што остави траг и ќе го памтам долго.

Дека не добил ниедна номинација на Оскарите, каков криминал. Тоа ми беше можеби една од најдобрите улоги на Jake Gyllenhaal, после онаа од Prisoners.

Го рангирам во друштво на мајндфак класици од типот на Mullholand Drive, Fight Club, The Usual Suspects, Memento, Se7en, Pulp Fiction, Primal Fear и сл.

(y)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Мене и порано имам кажно ми е еден од оние филмови кои најблиску ме довеле до работ да пуштам солза на филм :)

Одлична музика оди низ текот на целиот филм.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
The Other Woman :tapp: si rekov aj ke ubijam sat i pol so labava komedija, ocaj od film 2/10 samo radi prejakata Kate Upton, do tolku im snema idei za komedii na reziserive?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.114

:pos::pos::pos:

Entertainment Factor 4/5, Gluma 3/5, Story 1/5

Would not recommend

Kajgana Shop