Алфа ТВ

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Прееска кај 5-6 часто гледав една емисија за злостораствата во Југославија, за убиствата на подземјето за Аркан, Легија, дали може некаде да ја најдам таа емисија, неможев да ја догледам на работа оти мораше да си одам и ја пропуштив.

Некој? :)

https://www.youtube.com/watch?v=_nbilgGyJZ8

Еве го цел. Два дела се, денес го даваа вториот, вчера првиот дел. Многу добар документарец.

Овие(Алфа) не се нормални. Од јутра до сутра даваат српска(или српско-хрватска, whatever) програма :pos:

Почнаа да даваат и бразилска серија синхронизирана на македонски. Болест за уши.

Шител, Анал 5 и Алфа, водат мртва трка.
Која од нив ќе емитува повеќе српска програма.
Доста е што на Шител ќе мораме да го трпиме
“Твоето лице звучи познато“,
на Анал 5 ќе мораме да ги трпиме
“Ѕвездите на Гранд“,
сега на Алфа ќе треба да ги трпиме и
“Ѕвездите на Пинк“.
А, кога сме веќе кај Пинк. Нели имаа забрана од СРД за емитување на нивните канали во Македонија! На овој начин се заобиколува забраната. Не се емитува нивен канал, но се емитува нивна програма. Тоа е едно те исто. Нели?

Грешка сум или фатив најава прееска за некои нови серии на Алфа ?

Ja даваат веќе, трета или четврта епизода се од прва сезона. Со синхронизација на македонски е .
Не сум пуштил тв 10 дена и не знам, знам ја даваа на најава. Инаку повторно без врска е што е синхронизирано, ама они си знаат.

Синхронизацијата се покажала успешна само на турски серии, најверојатно тоа затоа што таквите серии ги гледаат и повеќето постари луѓе. Сител го имаа Борџии синхронизирано и после неколку епизоди ја пуштаа само со превод, Алфа имаа бразилска серија, беше синхронизирана но и таа исто ја снајде.

Затоа мислам дека Под покритие нема да им догура целосно со синхронизација.

Последно уредено:
Momentalno Alfa, Sitel i Kanal 5 se najseljackite televizii vo drzavava. Turski serii, Indiski serii, Zvezdite na Pink, Menjam Zenu, Zvezde Granda Itn...

Ma sto gi ebam bre... ke si gledam MTM i Amazon TV
Ако ги прашате телевизиите, тие ќе кажат дека не се сељачки туку даваат тоа што народот бара!

Отиде и оваа телевизија со српски шунд имаа прекрасна емисија за Македонска народна музика Зајди Зајди со најдобриот оркестар по раководство на Маестро Милан Зафков сега одат некои репизни емисии штета :(

Отиде и оваа телевизија со српски шунд имаа прекрасна емисија за Македонска народна музика Зајди Зајди со најдобриот оркестар по раководство на Маестро Милан Зафков сега одат некои репизни емисии штета :(

Ја има таа емисија сеуште.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom