Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Z

zmej gorjanin

Гостин
Цела среќа или несреќа што ги немам комплет гледано серијалите. :)

Мене ми го направи ќеифот, а чим го памтам добро од пред неколку години сигурен сум дека не сум се збунил или помешал нешто. :)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
fight club-a beautiful mind-Donnie Darko-The Machinist-mr nobody-enemy

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Ако мудриот мајмун вика така, ондак мора да е така.
Види, кога ќе гледаш ремек дело како оргиналната епизода, после филмот ќе ти биде мизерија или скоро мизерија :D

Неизбежно е....

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ако мудриот мајмун вика така, ондак мора да е така.
Одамна пишувавме за филмот, веќе сум го заборавил. Знам само дека првичниот впечаток ми беше мизерија, и едно време филмот имаше оцена 2.нешто на IMDB, сега гледам подобро котира. Може и рецензија имам напишано, баш ќе проверам.[DOUBLEPOST=1405978590][/DOUBLEPOST]Сум пишал нешто кратко и сум му опнал двојка... @wot , зошто не работат линковите во „Сите наши рецензии“?

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Епизодите на Твајлајт зоун се претарано остарени и те како го немаат тој филинг кога ќе ги гледаш сега.
А да не споменам дека голем дел од епизодиве имаат дебилен крај. На пример "Five Characters in a search of an exit".

Чисто кога сме веќе на темата за Твајајт Зоун. А дека е класика и дека Стерлинг е гениј така си е.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Епизодите на Твајлајт зоун се претарано остарени и те како го немаат тој филинг кога ќе ги гледаш сега.
Претерано остарени? Имало и таква работа?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Претерано остарени? Имало и таква работа?
Има бе :D

12 Angry Men -1957- Пример за филм што е остарен

Рандом стар филм што има компјутерски ефекти-Претарано остарен

:D[DOUBLEPOST=1405979310][/DOUBLEPOST]Иако малце се заебав пошто Твајлајт зоун нема нешто премногу ефекти али ју гет мај поинт, у меѓувреме филмската уметност е напредната премногу така што некои филмови неможеш да ги доживееш сега исто како што би ги доживеал на нивната премиера на пр.

Kajgana Shop

На врв Bottom