The Leftovers

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување
Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341
Е како да се вратат?
Нели тие се спасените, оние кои заслужиле да се спасат пред да настапи апокалипсата.
Само што во верските книги се зборува за 144 илјади, а тука за милиони.
Спасените?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.267
Поени од реакции
84.374
Спасените?
Колку што приметувам серијава е според тоа пророштво, за спасението на праведните пред Апокалипсата и Божјиот Суд. Само што оригинално вели 144 илјади, а не милиони.
Останативе се грешници, но има twist, во серијава, како што гледам. Имено видовме дека меѓу исчезнатите има и големи грешници.

А може и серијава да земала само некои елементи од пророштвото.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.334
И четвртава епизода беше прејака! Каков само почеток... Колку многу толкувања и дискусии можат да произлезат од него, а и од цела епизода: за борбата меѓу материјалното и духовното, судирот на верувањата со разумот, минатото со сегашноста, дискусија за патиштата кои сме ги одбрале во животот, за тоа што би се случило доколку би направиле поинакви избори, за грешките што сме ги направиле, за причинско-последичните врски и коинциденциите, дискусија за религијата (а да е надвор од подфорум Религија, фала Богу), за овоземното и оноземното, за изгубеното и ова тука сега...

Белите се повеќе и повеќе ме нервираат. Како би им ја учукал по една! Особено па на онаа на Гарви. Мислам кој кур и е? Има „совршено“ семејство, љубов, среќа, здравје, скоро се што може некој да посака во животот... А што бара она? Да избега од се тоа заради некаква кауза која не само што нам како гледачи не ни е позната, туку верувам дека и она појма нема која е. Не велете ми дека дефиницијата за среќа е релативна и различна за секоја единка. Се гледа по нејзините очи дека за нејзе дефиницијата за среќа е иста како и кај секој нормален човек. Зошто инаку би се вратила назад по запалката? Ама кој кур и е, е тоа стварно ни ние знаеме, ни она знае.

Едвај чекам да дојде понеделник сега...

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Белите се повеќе и повеќе ме нервираат. Како би им ја учукал по една! Особено па на онаа на Гарви. Мислам кој кур и е? Има „совршено“ семејство, љубов, среќа, здравје, скоро се што може некој да посака во животот... А што бара она? Да избега од се тоа заради некаква кауза која не само што нам како гледачи не ни е позната, туку верувам дека и она појма нема која е. Не велете ми дека дефиницијата за среќа е релативна и различна за секоја единка. Се гледа по нејзините очи дека за нејзе дефиницијата за среќа е иста како и кај секој нормален човек. Зошто инаку би се вратила назад по запалката? Ама кој кур и е, е тоа стварно ни ние знаеме, ни она знае.
Мажот и имал афера можеби затоа одлучила да им се придружи на белите. Се врати по запалката со што се гледа дека се уште е на ивица, односно не и е баш сеедно за семејството. Ми изгледа дека не е убедена дека го направила вистинското и можеби ќе му прости и ќе се врати.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.334
Мажот и имал афера можеби затоа одлучила да им се придружи на белите. Се врати по запалката со што се гледа дека се уште е на ивица, односно не и е баш сеедно за семејството. Ми изгледа дека не е убедена дека го направила вистинското и можеби ќе му прости и ќе се врати.
Искрено, не верувам дека ќе му прости и ќе се врати. А тоа што ја изневерувал можеби е причина за да го напушти, но не верувам дека е причина да и се придружи на сектата. Секташите сигурно ја демнеле како што ги демнат сите останати и претпоставувам дека ја убедиле дека е залудно да си ги троши зборовите, како што се обидуваат да ги убедат сите останати. Ако со тоа што се придружила на сектата сака да му се одмазди нему, гадно се заебала, оти на тој начин ги повредила и син и и ќерка и, кои не верувам дека на било кој начин и згрешиле.

Член од
11 јули 2014
Мислења
1.123
Поени од реакции
341
Мене четвртава епизода ми беше доста послаба од третата (која беше екстра!), но сепак далеку од досадна. Дејството некако не се движи брзо, всушност не се ни движи :D ама сепак серијава вреди да се гледа.

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.428
Поени од реакции
5.865
Ги гледав сите 4 еписоди кај брачед ми многу добра серија сега ќе ја симнувам еп 5 (y)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.334
И петтава беше ОК. Полека ја засакувам серијава, се приврзувам за ликовите. Ама онаа Лори - е стварно не ја можам! Што не ја каменуваа нејзе?

M

Mario Gómez

Гостин
Јас ја отворив темава ама дури вчера и денес ги изгледав епизодите. Одлична е! Ми се допаѓа развивањево на ликовиве како оди, пиано саунтракот, фрики моментите, бавната разврска и идејата за серијата. (y)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Мистеријата е она што највеќе ме влече во серијава а не се жалам и на глумата и ликовите.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.117
Поени од реакции
9.067
Не сум читал теории, ја гледам на аутопилот без замарање мозок.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.428
Поени од реакции
5.865
Се надевам дека таа Лори ќе умре брзо :sneaky:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ако некогаш прекинам да ја гледам серијава, тоа ќе биде поради овие беливе од култов.
Не ги можам на чело со Лори, следна е Лив Тајлер, после оваа главнана како и да се вика. А свештеников кој кул лик е...I say fuck too :).

Kajgana Shop

На врв Bottom