СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Правилото е такво какво што пишав, не е сменето, сум запамтил од минатите светски.
Подолски е роден 1985, играше на светско 2006 и тој зема. Во годината на светското веќе ги имал, или ќе ги имал полни 21 година.
Милер е 1989, светско 2010. Исто, веќе ги имал полни 21, или ќе ги имал.
Погба, Варане се родени најрано на 1-ви Јануари 1993 година, што значи влегуваат во конкуренција за оваа награда. Играат на светско во 2014.
Депај неам појма кога е роден. Ако е како овие, и тој влага.
Не знам кои други играчи родени 93 би конкурирале. Погба е мислам фаворит, играше повеќе од Варане, беше битен у Франција и според тоа заслужува. Други не знам. Холанѓаниве слабо ги следев, но без некое големо внимание.

----

Ги има на Фифа.

Англичаниве испаѓаат од конкуренција сигурно.
Голманчето на Хондурас исто.
Ковачич би требало, Колашинац исто, би требало и Јанузај(мислам дека не беше нешто посебно, колегите беа боље). Би требало да се надвор од конкуренција и сите кои испаднаа по групи. Дел од овие на линков можно е и ич да не играа.

@Џонтра Волта ајде машко кај е темата за Аргентина или @ManUtdChampions да ја отвора? :свиркам:

Нека ја отвори подобро @ManUtdChampions , другиот мрзата не верувам да отвори тема.

Не отварам, ме мрзи, сеа ќе се ебаваме за сите утакмици теми, ако сака некој нека отвори па макар бил тоа и Манчестер баксузот. :D
Ќе отворам ајде, ама набрзинка. И значи да си знам уште од сеа дека отварам за второто полуфинале со оглед на тоа што сите сте мрзи бе! :D

Иначе Варан има 21 година,Родригез 22 години,мислам дека во скоро време прави 21 години,така да отпаѓа од конкуренција.Погба има 21.
Ондак типувам на Погба,ама мислам дека и тој нема да ја земе пошо според мене ништо не покажа

Овде ги има сите кандидати за овој трофеј.

http://www.fifa.com/worldcup/awards/young-player-award/index.html

Во најтесна конкуренција според мене се Погба , Варан , Лукаку , Баланта , Стерлинг и Депај .

Иначе Варан има 21 година,Родригез 22 години,мислам дека во скоро време прави 21 години,така да отпаѓа од конкуренција.Погба има 21.
Ондак типувам на Погба,ама мислам дека и тој нема да ја земе пошо според мене ништо не покажа
Само Занети го може ова.

Кога ги гледаш предходните два победници, а после и кандидатите за ова светско
z41.gif

Ако групната фаза беше одлична, за нокаут фазава слободно може да кажеме дека се на се имаше 2, преку сила 3 добри утакмици.

Бразил-Коста Рика финале значи :D

recisi i da ne izgledavme dobar natprevar od 1/8finale navaki
se nekako mrtva igra,ili prodolzetoci, osven golmanite na site ekipi ostavija dobar vpecatok :)

This is the first time in FIFA World Cup history that Argentina and Brazil have both reached the semi-finals in the same ‪‎WorldCup‬.

Тоа е тоа. ФИФА сака вакво финале. Другиве екипи не ги бива и многу нормално.

Па бива ли во финале во Јужна Америка, земјата каде што фудбалот е религија во финале да не игра Бразил (против/)или Аргентина.

Ги гледавте преносите на другите мечеви, а и вечер пак ќе се види колку публика има на другиве натпревари а колку на мечевите на Бразил (и Аргентина)

Бразил-Аргентина на хартија звучи многу по атрактивно како за финале и носи многу повеќе профит него ли Костарика-Германија или Холандија-Германија.

Али добро, битното беше Бразил и Аргентина да влезат до 1/2 финале, сега веќе се останати само квалитетни екипи па иако Јужно Амерички финале ќе донесе далеку поголема гледаност од Германија-Холандија не верувам да има судиска помош некоја од екипиве у 1/2 финалево така да се бидува.

Ама сепак мора да се земе во обѕир и времето и место положбата, Европските екипи не се навикнати на вакви услови толку колку што се Јужно Америчките па од тука и доаѓа фактот што Колумбија,Уругвај,Чиле,Костарика (да знам дека не се од Јужна Америка) или Мексико (исто) играа во 1/8 финале а Италија,Англија,Шпанија не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom