СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Кај си бе ти да коментираш за играта на Аргентина?

не ја гледав многу,само второто полувреме го фатив.Добра игра на гаучосите,комплетно ги затворија белгијците,поштено си тепаа

Нокаут фазава =срање
Бразил - Чиле,Белгија - Уса само овие две утакмици беа добри во нокаут, се друго просек и подпросек.
А колку добро си тргна светсково со групнава фаза :S
Сега очекувам Германија - Аргентина финале,али ако Аргентина го освој светсково по некоја случајност тоа ќе биде апла разочарувачки(немој да мисе нафрлате гаучосиве одма ,мое мислење е ова )

Нокаут фазава =срање
Бразил - Чиле,Белгија - Уса само овие две утакмици беа добри во нокаут, се друго просек и подпросек.
А колку добро си тргна светсково со групнава фаза :S
Сега очекувам Германија - Аргентина финале,али ако Аргентина го освој светсково по некоја случајност тоа ќе биде апла разочарувачки(немој да мисе нафрлате гаучосиве одма ,мое мислење е ова )
Шо бе твое мислење? Или Аргентина освојува со голема заслуга или Ван Гал ќе освои, исто со голема заслуга. :ROFLMAO:

Другиве - (n)

Шо бе твое мислење? Или Аргентина освојува со голема заслуга или Ван Гал ќе освои, исто со голема заслуга. :ROFLMAO:

Другиве - (n)
Или Германија со голема заслуга на најголемиот клуб на овој свет ФК Баерн од Минхен, Баварија, Германија, Европа, 2014. :P

Arsenal fans : Germany, United fans: Holland, Chelsea fans: Brazil, City fans: Argentina, Liverpool fans: Southampton
3L2QwzD.jpg

Kolku sakam za inaet da ima evropsko finale.

Germanija - Holandija !!!!

Fuck fifa :P

Криво ми е за белгија што изгуби!Навистина ми се допадна нивната игра,но денес едноставно подзастанаа.Веројатно не очекуваа толку ран гол.
А аргентинциве како и секогаш кукавици.Цела минута од продолжението останаа да лежат на тревата само колку да помине времето.

Мислам дека ова беше крајно нефер и судијата требаше да остави барем уште минута плус по тие 5.

Инаку типувам за Германија!Мислам дека ако го минат бразил дефинитивно се прваци.

Холандија е добра,но се додека е ван перси во тимот не верувам дека ќе освојат нешто.Едноставно човеков знае од 5 шанси ниту една да не ја искористи,а тоа во големите натпревари е и те како клучно,така да според мене холандија не е фаворит за титулата

Бразил.Па мислам дека покрај Германија шансите им се најголеми за титулата.и кој победи во меѓусебниот дуел тој ќе биде и првак

ХОландија и Аргентина ќе треба да чекаат други времиња

Криво ми е за белгија што изгуби!Навистина ми се допадна нивната игра,но денес едноставно подзастанаа.Веројатно не очекуваа толку ран гол.
А аргентинциве како и секогаш кукавици.Цела минута од продолжението останаа да лежат на тревата само колку да помине времето.

Мислам дека ова беше крајно нефер и судијата требаше да остави барем уште минута плус по тие 5.

Инаку типувам за Германија!Мислам дека ако го минат бразил дефинитивно се прваци.

Холандија е добра,но се додека е ван перси во тимот не верувам дека ќе освојат нешто.Едноставно човеков знае од 5 шанси ниту една да не ја искористи,а тоа во големите натпревари е и те како клучно,така да според мене холандија не е фаворит за титулата

Бразил.Па мислам дека покрај Германија шансите им се најголеми за титулата.и кој победи во меѓусебниот дуел тој ќе биде и првак

ХОландија и Аргентина ќе треба да чекаат други времиња
Јас не знам што ќе играат Холандија и Аргентина кога секако ќе изгубат во финалето.Да сум на нивно место одма пакувам куферите и дома за џабе да не се трошат играчите.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
Што мислите кои ќе бидат во финале :)

Бразил-Германија
Холандија-Аргентина

Мое мислење Бразил-Аргентина..и Бразил светски шампион

Од сите можни финалиња:

Бразил - Аргентина
Бразил - Холандија
Холандија - Германија
Аргентина - Германија

три се навистина епски, историски гледано.

Бразил - Аргентина
Огромно ривалство, навивачка фешта и можно сценарио Бразил да пукне од најголемиот ривал, и тоа дома.

Аргентина - Германија
Реприза од 1986 и 1990, дуел во кој ако победи Аргентина тогаш Меси ќе биде постојано споредуван со Марадона, а ако победи Германија цел свет ќе го цитира Линекер.

Холандија - Германија
Холандезите се фудбалски напатена нација, толку блиску а толку далеку, никогаш до трофејот. Два пати легендарната генерација на Кројф иако голем фаворит, беше запрена од Германците. Можно сценарио: одмазда и прва титула за Холандија или повторно Гари Линекер.

Бразил - Холандија
Единствен дуел што историски гледано не е привлечен, освен по нивната предходна пресметка мислам дека ништо не ги поврзува овие две репрезентации. Не сакам да гледам вакво финале, ако се случи ќе навивам за Холанд.

Од сите можни финалиња:

Бразил - Аргентина
Бразил - Холандија
Холандија - Германија
Аргентина - Германија

три се навистина епски, историски гледано.

Бразил - Аргентина
Огромно ривалство, навивачка фешта и можно сценарио Бразил да пукне од најголемиот ривал, и тоа дома.

Аргентина - Германија
Реприза од 1986 и 1990, дуел во кој ако победи Аргентина тогаш Меси ќе биде постојано споредуван со Марадона, а ако победи Германија цел свет ќе го цитира Линекер.

Холандија - Германија
Холандезите се фудбалски напатена нација, толку блиску а толку далеку, никогаш до трофејот. Два пати легендарната генерација на Кројф иако голем фаворит, беше запрена од Германците. Можно сценарио: одмазда и прва титула за Холандија или повторно Гари Линекер.

Бразил - Холандија
Единствен дуел што историски гледано не е привлечен, освен по нивната предходна пресметка мислам дека ништо не ги поврзува овие две репрезентации. Не сакам да гледам вакво финале, ако се случи ќе навивам за Холанд.

Каква фешта ќе биде Германија - Холандија финале, леле. Иначе оваа година се прават 40 години од легендарното финале од 1974 во Берлин помеѓу нив.

Следното светско Холанѓаните исто изгубија од домаќинот Аргентина во Буенос Аирес. Тоа дополнително го прави тој полуфинален дуел интересен.

На ова светско ниеден класичен напаѓач не игра добро.

Од друга страна голманите играат поприлично добро.

А сепак ова е светското со најмногу голови.

Која е логиката у ова ?

Нема логика, тапа е светсково.

(да ќе го напнам ова, пошто ми се може)

И натпреварот од 1998 е легендарен. Еден од најубавите голови на светските првенства на Денис Бергкамп:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom