СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Ахахаха голема била казната, па што очекувате бе кога некој е толку голем идиот!? Човечки е на некого да му се проси 1, 2. Но 3 пат, нема простување. Требаше многу повеќе, идиот!

И кога ќе прочитам некој споредуваат со стартови за црвен картон и такви ствари, тоа не се споредува. Агресивни играчи секогаш имало и ќе има во фудбалот, ама вампир во фудбалот никогаш немало.

Интересен е овој муабет околу кршење нога, удирање боксови и гризење.

Сепак, старт врз фудбалер, кој може да биде кобен, е дел од фудбалската игра. Се влегува на терен со жар, пробуваш да стопираш противник, не оди најдобро и го повредуваш. Согласно стартот добиваш казна и тоа е. Што може да направи ФИФА/УЕФА, да забрани оштри стартови? Што е тоа оштар старт? Колку оштар смее да биде? Како да процениш намера?

Со боксовите е друг муабет. Тоа не може никако да го поврзеш со фудбал. Тука може повеќе да се прави споредба. Сега, веројатно треба некоја градација на агресивност, на неприродност, на неспортско.

Што е понормално и помалку агресивно. Кога ќе се згураш со некого, да пробаш да се одбраниш/нападнеш со раце или да гризнеш некого? Јас мислам дека потез со раце е понормална реакција.

Во некоја рака, на ова треба да се гледа како и на казнување на непристојно, но под тоа се мисли на нечовечко однесување.

П.С. А и удар со рака, агресивен како во клипчето погоре, доколку се повторува как кај Суарез, денес сигурно би бил строго санкциониран.

Колку и да се Ливерпул ривали на Манчестер, не ми е до толку за траењето на казната, по трет пат гризе човек, колкава да е? Ми станува жал за Ливерпул како клуб зошто си го влечеа името низ кал да го бранат и застануваат зад него уште првиот ден кога дојде и му ја дадоа седмицата, па носеа маички со негов лик, па и по циркусот прошлото лето направија се за да го интегрираат назад, па му накачија плата да е рамо до рамо со Џерард и повторно со постапкиве не мисли што прави, барем за клубот или па за фамилијата негова. Сега остави и клуб и репрезентација на цедило. :tapp: Ако посетувал доктор и пак го прави истово, тогаш време е за промена на докторот, не дека нема пари.

Super, znaci moze koj saka "nesakajki" na nekogo da mu ja ebe karierata posle ke se izvini ke go poseto vo bolnica pa tamu cvekence portokali...i ke dobie 4-5 utakmici preku sila.
Tocno ne se sporeduva...toa sto go ima napraveno Suarez e minorno so horor startovi.

Моја грешка, погрешно сум разбрал. Сепак има право на трансфери :)

Eпа да, тука во предвид се зема и тоа што Суарез после тоа што неколку пати добил понормални казни, тој ги повторува и повторува испадите.. :) Колку утакмици од ЛШ ќе испушти ме интересира? Како што Ливерпул е во барабан 3, ова е ептен тежок удар за нив. :)

Super, znaci moze koj saka "nesakajki" na nekogo da mu ja ebe karierata posle ke se izvini ke go poseto vo bolnica pa tamu cvekence portokali...i ke dobie 4-5 utakmici preku sila.
Tocno ne se sporeduva...toa sto go ima napraveno Suarez e minorno so horor startovi.

Но, не мора ’хорор старт’ за да уништиш нечија кариера! Може, навистина од не толку сериозен дуел и без намера да му уништиш кариера на некого.

Ахахаха голема била казната, па што очекувате бе кога некој е толку голем идиот!? Човечки е на некого да му се проси 1, 2. Но 3 пат, нема простување. Требаше многу повеќе, идиот!

И кога ќе прочитам некој споредуваат со стартови за црвен картон и такви ствари, тоа не се споредува. Агресивни играчи секогаш имало и ќе има во фудбалот, ама вампир во фудбалот никогаш немало.

Трет пат нема простување, во право си.
Среќа што првиот и вториот пат му беше простено!

Дај бе, консолидирајте редови...

сепак огромна е казната,но и не му е прв пат.но не ми е јасно што има да се меша ФИФА кога за репрезентацијата ова на Суарез му е прв испад.
Ќе исправаат криви дрини сега,паметници.

За греота се Уругвај и Ливерпул,овој идиотов очигледно кур го боли за неговите екцеси.Жалосно е , поим за напаѓач е у денешницава а има(ше) потенцијал да биде и најдобар на светсково и покрај тоа што се врати од толку тешка повреда.

Максимално претерана казна. Ако тој заслужува ваква казна, некои заслужуваат да лежат во затвор.
Erm, oва со Кин и Халанд е најголема дезинформација што се шири. Халанд се откажа од фудбал ради повреда на левото колено, не на десното. А и по секој испад беше казнуван и од клубот и од федерацијата за да на крај да лета.

Немам ништо против Суарез (играчиште е), а најмалку против Ливерпул кој е симпатичен клуб, но што згреши човеков-згреши, тоа треба дури и сам тој да го признае. Е сега дали била престрога казната, не знам... можеби и е.

Туку цела оваа работа го засени срамот на Италијаните што се расправаа со судиите на терен. Некој и доби црвен картон од клупата...

Од тоа што прочитав (не можев да го најдам art. 38 par. 2a) of the Football Disciplinary Committee ) 9-те меча се однесуваат на компетитивни натпревари. Што би значело квалификации и завршни турнири на истите + КОНКАФ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom