Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.810
- Поени од реакции
- 52.833
И мене.Ај некој ако го слушал предметот еВлада да ми прати материјали.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И мене.Ај некој ако го слушал предметот еВлада да ми прати материјали.
За динамички сајт, покрај основното(HTML и CSS) треба да знаеш и Javascript и jQuery. Ова е добар сајт за да го повториш она што си го учел, или пак да научиш нешто ново.Дечки, сакам да научам да направам свој динамички сајт. Од дизајн и програмирање знам само она што се учи во прва (структурно,објектно и веб дизајн). Некои совети како да се почне, која литература, кој туторијал, било што...?![]()
Се се учи од самиот почеток со многу многу забрзан интензитет, ако планираш да учиш топ ке ти биде ако не не барај си алтернатива.Епа вака имам неколку прашања за вие што сте на ФИНКИ.Знам дека ми е многу рано и дека имам уште цела година за размислување но сакам уште од сега да знам се во врска со овој факултет бидејќи ако сфатам дека не би можела јас да успеам таму кога ќе бидам 4та година ништо од мојот факултет т.е сакам да кажам дека сакам да знам се уште со време.Најпрво би сакала да прашам како е со програмирањето,од каде се почнува од почеток ли или треба да се има некоја основа од средно бидејќи во средно кај мене само јас сум заинтересирана за предметов и од преголема галама многу често не можeме да одржиме ни час.Потоа сакам да прашам како е со колоквиумите поточно со задачите кои што паѓаат дали се тие некои што веќе сте ги решиле или некои сосема други.И последно прашање дали има многу теорија за учење бидејки повеќе сум наклонета кон задачите па многу учење од книга баш и не сакам,не викам дека не треба да има туку дали тоа се книги од 400-500 страни или сепак нешто помало?А и кои предмети освен математика и информатика ми се потребни за на овој факултет?![]()
Епа вака имам неколку прашања за вие што сте на ФИНКИ.Знам дека ми е многу рано и дека имам уште цела година за размислување но сакам уште од сега да знам се во врска со овој факултет бидејќи ако сфатам дека не би можела јас да успеам таму кога ќе бидам 4та година ништо од мојот факултет т.е сакам да кажам дека сакам да знам се уште со време.Најпрво би сакала да прашам како е со програмирањето,од каде се почнува од почеток ли или треба да се има некоја основа од средно бидејќи во средно кај мене само јас сум заинтересирана за предметов и од преголема галама многу често не можeме да одржиме ни час.Потоа сакам да прашам како е со колоквиумите поточно со задачите кои што паѓаат дали се тие некои што веќе сте ги решиле или некои сосема други.И последно прашање дали има многу теорија за учење бидејки повеќе сум наклонета кон задачите па многу учење од книга баш и не сакам,не викам дека не треба да има туку дали тоа се книги од 400-500 страни или сепак нешто помало?А и кои предмети освен математика и информатика ми се потребни за на овој факултет?![]()
xD@Amaterasu треба да те вработат во финки, за односи со јавноста, професионалец стана во објаснувањето на овие прашања.just saying
На курсот има поставено упатство од Иван Чорбев за тоа како треба да изгледа содржината.Некој лани што земал семинарска за Веб дизајн, а му е оценета супер да ми испрати како би требало да изгледа описот во word? нема никаква спецификација за содржината, само правила за фонтови, наслови...![]()
Ме интересира конкретно, досега колегите кои биле им наоѓал само замерки, а неа ништо поконкретно за содржината (во што и колку да се навлегува), туку има за форматаНа курсот има поставено упатство од Иван Чорбев за тоа како треба да изгледа содржината.