Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Не, катастрофална грешка ! Ова не е хрчак за да го делиш.... заедно треба да ги одгледуваат пилињата .... веднаш стави го и плус женката ќе снесува уште јајца, нема да остане на едно. Ете на другар ми снела 4 во рок од 1 недела се кладивме дека ќе има и 5 то. Можеби тие капки шо си ги ставил хормоните му ги изреметиле, па нормално сега дека ќе биде агресивен. Летај го низ куќи мажјакот изморувај го
сабајле ми кажаа моиве внатре у куќарката се тепале пердуви летале и + кога женкава е внатре у куќарката или влезена само до пола и оди таму и ја мава... да не сака да и го скрши јајцето? затоа ги разделив.. и многу е збрлавен у кафезов... у момент беше многу мирен а сега цело време шета низ кафезот ми ја бутка хранилката фрла храна значи буквално е пореметен, скоро две години го чувам ова му се нема случено да е толку агресивен се до сега.. до вчера можев да го галам, ми застануваше на прст и мирно си стоеше и си свиреше некои меодии,а сега само се кара и ме каса кога ќе му ставам рака пред него .ќе пробам ќе го излетам па ќе го стаам у кафезот со женката и ќе ве известам што ќе напраам...[DOUBLEPOST=1403722210][/DOUBLEPOST]
сабајле ми кажаа моиве внатре у куќарката се тепале пердуви летале и + кога женкава е внатре у куќарката или влезена само до пола и оди таму и ја мава... да не сака да и го скрши јајцето? затоа ги разделив.. и многу е збрлавен у кафезов... у момент беше многу мирен а сега цело време шета низ кафезот ми ја бутка хранилката фрла храна значи буквално е пореметен, скоро две години го чувам ова му се нема случено да е толку агресивен се до сега.. до вчера можев да го галам, ми застануваше на прст и мирно си стоеше и си свиреше некои меодии,а сега само се кара и ме каса кога ќе му ставам рака пред него .ќе пробам ќе го излетам па ќе го стаам у кафезот со женката и ќе ве известам што ќе напраам...

го излетав така убаво машково до сега у живот волку нема летано.... и го стаив заедно со женката и сеа за сеа се таман не се тепаат па ќе видиме до кога...

Последно уредено:
сабајле ми кажаа моиве внатре у куќарката се тепале пердуви летале и + кога женкава е внатре у куќарката или влезена само до пола и оди таму и ја мава... да не сака да и го скрши јајцето? затоа ги разделив.. и многу е збрлавен у кафезов... у момент беше многу мирен а сега цело време шета низ кафезот ми ја бутка хранилката фрла храна значи буквално е пореметен, скоро две години го чувам ова му се нема случено да е толку агресивен се до сега.. до вчера можев да го галам, ми застануваше на прст и мирно си стоеше и си свиреше некои меодии,а сега само се кара и ме каса кога ќе му ставам рака пред него .ќе пробам ќе го излетам па ќе го стаам у кафезот со женката и ќе ве известам што ќе напраам...[DOUBLEPOST=1403722210][/DOUBLEPOST]

го излетав така убаво машково до сега у живот волку нема летано.... и го стаив заедно со женката и сеа за сеа се таман не се тепаат па ќе видиме до кога...
Летај го често се почесто кога ќе стане пре хипер активен, купи стапчиња има некои посебни во петшоповите ко цимети се и ниеден папагал не може да им одолеее па кога стане агресивен поддај му стапче да грицка и после тоа пак летај го али немој да претеруваш да не му пукне срценцето

Хитнооо помош!!! Значи вака имам две нимфи машкото го чувам 10 години а ова женското пошто ми е второ првото ми умре го чувам 5 години, е сега ги немав пуштено да летаат 3-4 години, вчера што ме удри гаволот ги пуштив у соба летаа ама за кратко и пагаа на,земja пошто немаат кондициja, и сега проблем денес, гледам женското нешто не го бива леже само и се тресе по малку мислам дека е при краj, дали има некоj да ми дади совет или што да правам каj да го носам, се се плашам дека нема да го дочека утрото, фала ви однапред.

Хитнооо помош!!! Значи вака имам две нимфи машкото го чувам 10 години а ова женското пошто ми е второ првото ми умре го чувам 5 години, е сега ги немав пуштено да летаат 3-4 години, вчера што ме удри гаволот ги пуштив у соба летаа ама за кратко и пагаа на,земja пошто немаат кондициja, и сега проблем денес, гледам женското нешто не го бива леже само и се тресе по малку мислам дека е при краj, дали има некоj да ми дади совет или што да правам каj да го носам, се се плашам дека нема да го дочека утрото, фала ви однапред.

како тоа ги немаш пуштено 3-4 години?? нели се греота? па нормално дека ќе не можат да летаат,немаат кондиција со тек на време ќе се навикнат, секако ако ги пушташ почесто а за тоа што лежи и се тресе види го убаво да не се има повредено некаде, или пак од нешто е исплашено.Да не ти стоело на промаја? Отиди во најблискиот пет шоп или кај некој ветеринар посоветувај се со него...[DOUBLEPOST=1403741532][/DOUBLEPOST]
Летај го често се почесто кога ќе стане пре хипер активен, купи стапчиња има некои посебни во петшоповите ко цимети се и ниеден папагал не може да им одолеее па кога стане агресивен поддај му стапче да грицка и после тоа пак летај го али немој да претеруваш да не му пукне срценцето
вакво може да им давам бар клас http://www.prijateli5.com/images/djcatalog/20131019_130709_100_5159.jpg ?откако го стаив мажјакот во истиот кафез кај што е женката не се тепаат.. а и не им беше ламбата оставена цело време само саат-два ама за тоа време беа у добри односи онака мажјакот и се додворува на женката ја чеша за главчето, ја храни си цивка ама посмирен беше од сабајле.. Женкава да ја пуштам ли да лета?или да си седи у кафез..?

Последно уредено:
како тоа ги немаш пуштено 3-4 години?? нели се греота? па нормално дека ќе не можат да летаат,немаат кондиција со тек на време ќе се навикнат, секако ако ги пушташ почесто а за тоа што лежи и се тресе види го убаво да не се има повредено некаде, или пак од нешто е исплашено.Да не ти стоело на промаја? Отиди во најблискиот пет шоп или кај некој ветеринар посоветувај се со него...[DOUBLEPOST=1403741532][/DOUBLEPOST]
вакво може да им давам бар клас http://www.prijateli5.com/images/djcatalog/20131019_130709_100_5159.jpg ?откако го стаив мажјакот во истиот кафез кај што е женката не се тепаат.. а и не им беше ламбата оставена цело време само саат-два ама за тоа време беа у добри односи онака мажјакот и се додворува на женката ја чеша за главчето, ја храни си цивка ама посмирен беше од сабајле.. Женкава да ја пуштам ли да лета?или да си седи у кафез..?
Абе у пм. Стварно греота е и жал ми е што не ги пуштав долго време, ама jaс така се навикнав и автоматски и тие си се навикнаа така, али тоа е од сеа почесто, само женсково да ми се опорави у пм. Инаку фала многи на советот.

Sent from my X10i using Tapatalk 2

Абе у пм. Стварно греота е и жал ми е што не ги пуштав долго време, ама jaс така се навикнав и автоматски и тие си се навикнаа така, али тоа е од сеа почесто, само женсково да ми се опорави у пм. Инаку фала многи на советот.

Гледај пуштај ги почесто сега... Како е женското? Јаде ли? Утре оди на ветеринар носи го ако му е лоша состојбата...

Ништо не го дочека утрото за жал. Е сега незнам што да правам, ова машкото само дали ке може да издрже, или мора да му земам ново?

Ништо не го дочека утрото за жал. Е сега незнам што да правам, ова машкото само дали ке може да издрже, или мора да му земам ново?
Земи му ново.
Тоа е најдобро и за тебе и за пилето

Ова martinn погоре што ја стави сликата, морам да кажам од лично искуство дека навистина помага. Неколку пати папагалов ми се има разболено, и за чудо кога ќе му ставам во просото малку од класот, за 4 до 5 часа најкасно одма се опоравува. Првиотпат кога ептен папагалов беше со едната нога вгроб, отидов до најблискиот пет-шоп за информации да ми даде продавачот, како да му помогнам на мојов педер дома што го чувам, и овој одма ми го даде ова. Мој совет е сите што чуваат папагали дома, мора да го имаат и ова средство, дека незнаете кога ќе ви затреба за вашата птица.

20131019_130709_100_5159.jpg

Си чул за атрофија на мускулите ? Женката пошо е млада и се задеси тоа, на мажјакот можеби не зашо на времето летал и зајакнал мускули. Жал ми е за женката.[DOUBLEPOST=1403795724][/DOUBLEPOST]Јас пак да прашам, дали некој знае како се открива полот на нимфата, на мене нимфата ми е 2 години, и е од подвидот pearl cockatiel значи не е сива, не е скроз бела туку вела со жолто и има на опашот сиво како и на крилата.

Последно уредено:
Планирам да си купам папагалче нимфа машко од пет шоп, па ако може да ми дадете некој совет за да земам некое весело и брзо припотомливо нимфа папагалче

денес ми го снесе второто јајце женкава сега треба ли да и оставам навечер ламба? влегува ли навечер за да ги лежи јајцата?

женкава снесе 3 јајца и денеска ги гледам пак се е*ат o_O ме зачуди,нормално ли е тоа?
уште јајца ќе несе? денеска требаше да го снесе 4 јајце ама уште не е снесено.. еве ги

женкава снесе 3 јајца и денеска ги гледам пак се е*ат o_O ме зачуди,нормално ли е тоа?
уште јајца ќе несе? денеска требаше да го снесе 4 јајце ама уште не е снесено.. еве ги
снесе уште едно јајце вчера

Денес зедов папагал нимфа 1-ипол-2 месеци е кога го ставив во кафез забележав дека гомното му е водникаво, незнам дали има дијареа или затоа што е исплашен и оти го оделија од мајка му ако можете да ми помогнете ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom