Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Им се дава ли нешто За бојата на носот да се познавА поубаво да знам дали е машко или женско.
ДекА едниот што ми го дадоа многу поубава плава боја има отколку тој другиот.да не се трудам џабе да ги спарам.

Им се дава ли нешто За бојата на носот да се познавА поубаво да знам дали е машко или женско.
ДекА едниот што ми го дадоа многу поубава плава боја има отколку тој другиот.да не се трудам џабе да ги спарам.
На овој мојов неутрална му беше, ама ептен малецко беше ко го зедов, сеа по два и пол месеци за два дена му се вцрвени и ќе тера накај виолетова.

На овој мојов неутрална му беше, ама ептен малецко беше ко го зедов, сеа по два и пол месеци за два дена му се вцрвени и ќе тера накај виолетова.
Kako se prepoznava mlad od star papagal?

Kako se prepoznava mlad od star papagal?
Wondering+how+old+your+little+budgie+is_2.jpg

youngadult.jpg

Последно уредено:
Дали знае некој да ми каже кога се купува папагал, зошто и која е разликата од рачно хрането и уште не знам какво хрането, а и зошто цената се движи на пример на некои од 900 до 1500?

Vaka, papagal se kupuva vo sekoj vremenski period a ako papaqgalceto e racno hraneto togas toa znaci deka toa papagalce uste od malo e vo covecka rak sto znaci deka e veke prepitomeno a ova za cenava zavisi dali go zimas od pet shop ili od privaten odgleduvac a papagalceto se preporacuva da se zeme dodeka e mlado 2-3 meseci[DOUBLEPOST=1400591986][/DOUBLEPOST]Vaka imam par papagali sto prethodno imale vedeno, gi cuvam vo golem kafez
najcesto se vo kukarkata 20x25x30 no neznam dali se parat
vo posledno vreme zenkata e nekako poduena i nikako ne leta a i slabo ser dvizi a redovno jade i pie.Ja hranam so proso vitamini i jajce iako jajceto bas i ne go obozava i celo vremee vo kukarkata lezejki ,osven koga jade pa sega me in teresira dali e nesto bolna ili pak e sparena pa treba da snese jajce?

Vaka, papagal se kupuva vo sekoj vremenski period a ako papaqgalceto e racno hraneto togas toa znaci deka toa papagalce uste od malo e vo covecka rak sto znaci deka e veke prepitomeno a ova za cenava zavisi dali go zimas od pet shop ili od privaten odgleduvac a papagalceto se preporacuva da se zeme dodeka e mlado 2-3 meseci[DOUBLEPOST=1400591986][/DOUBLEPOST]Vaka imam par papagali sto prethodno imale vedeno, gi cuvam vo golem kafez
najcesto se vo kukarkata 20x25x30 no neznam dali se parat
vo posledno vreme zenkata e nekako poduena i nikako ne leta a i slabo ser dvizi a redovno jade i pie.Ja hranam so proso vitamini i jajce iako jajceto bas i ne go obozava i celo vremee vo kukarkata lezejki ,osven koga jade pa sega me in teresira dali e nesto bolna ili pak e sparena pa treba da snese jajce?
по ова што го кажуваш изгледа ќе ти снесе јајце :)

Не е за тука прашањево знам,но не знаев каде да го поставам...

Во маало,се слушаат квичења навечер САМО,од некаква птица...не знам дали бувот испушта звуци ? личи на був,ама има огромни крила да му еам тоа...и летото ги имаше,и тоа 2-3,ама ги сотреа со ваздушни,сега пак...неможе да се спие,ај сеа затвараш прозор,ама летоска со отворен прозор нема шанса...пискање гласно,и тоа на 1-2 секунди...цела вечер !

moze li vo kukjarkava vaka da bide? a? ili da go vadam?20140528_201212.jpg

Читав тука многу прашувате како да го научите да доаѓа на прст и такви некои работи. Комшичето мое (8години) зема папгалче на 40 дена и еве веќе за 15 дена го научи и на прст и на глава и си легнуваат заедно и го покрива си спие, оди по неа по паркет абе ко куче да чува, не папагал :D

Читав тука многу прашувате како да го научите да доаѓа на прст и такви некои работи. Комшичето мое (8години) зема папгалче на 40 дена и еве веќе за 15 дена го научи и на прст и на глава и си легнуваат заедно и го покрива си спие, оди по неа по паркет абе ко куче да чува, не папагал :D

Зависи до карактерот на папагалот, некои и по неколку години неможат да стапат во контакт со нив :icon_lol:

Зависи до карактерот на папагалот, некои и по неколку години неможат да стапат во контакт со нив :icon_lol:

знам, а после толку читања тука дека не можат да ги научат папагалите на прст да им доаѓаат ова ми беше доста чудно. Сепак зависи и од човекот :)

Здраво!
Ке може ли некој да ми каже или даде некое видео како се прави кафез за птици оние птици сто се од надвор имам 5 малечки и 2 големи ???
Ве Молам само побрзо кажете

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom