Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На овој мојов неутрална му беше, ама ептен малецко беше ко го зедов, сеа по два и пол месеци за два дена му се вцрвени и ќе тера накај виолетова.Им се дава ли нешто За бојата на носот да се познавА поубаво да знам дали е машко или женско.
ДекА едниот што ми го дадоа многу поубава плава боја има отколку тој другиот.да не се трудам џабе да ги спарам.
Kako se prepoznava mlad od star papagal?На овој мојов неутрална му беше, ама ептен малецко беше ко го зедов, сеа по два и пол месеци за два дена му се вцрвени и ќе тера накај виолетова.
по ова што го кажуваш изгледа ќе ти снесе јајцеVaka, papagal se kupuva vo sekoj vremenski period a ako papaqgalceto e racno hraneto togas toa znaci deka toa papagalce uste od malo e vo covecka rak sto znaci deka e veke prepitomeno a ova za cenava zavisi dali go zimas od pet shop ili od privaten odgleduvac a papagalceto se preporacuva da se zeme dodeka e mlado 2-3 meseci[DOUBLEPOST=1400591986][/DOUBLEPOST]Vaka imam par papagali sto prethodno imale vedeno, gi cuvam vo golem kafez
najcesto se vo kukarkata 20x25x30 no neznam dali se parat
vo posledno vreme zenkata e nekako poduena i nikako ne leta a i slabo ser dvizi a redovno jade i pie.Ja hranam so proso vitamini i jajce iako jajceto bas i ne go obozava i celo vremee vo kukarkata lezejki ,osven koga jade pa sega me in teresira dali e nesto bolna ili pak e sparena pa treba da snese jajce?
Читав тука многу прашувате како да го научите да доаѓа на прст и такви некои работи. Комшичето мое (8години) зема папгалче на 40 дена и еве веќе за 15 дена го научи и на прст и на глава и си легнуваат заедно и го покрива си спие, оди по неа по паркет абе ко куче да чува, не папагал![]()
Зависи до карактерот на папагалот, некои и по неколку години неможат да стапат во контакт со нив![]()