Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
@Tranquilis , сакам да го променам датумот на летот , платив за wizz flex , но разликата во цената е голема односно сум платил повеќе во претходниот датум , дали овој вишок ќе ми важи за другпат или овие средства се изгубени.

http://wizzair.com/mk-MK/useful_information/travel_conditions#7

ПРОМЕНА НА РЕЗЕРВАЦИЈАТА
a) Промена на времето на летот и одредиштето

Можете да ги смените датумот, времето и одредиштето на летот преку интернет, преку телефонскиот центар или туристичкиот агент до 3 часа пред закажаното поаѓање на летот. Ќе треба да платите надомест за промената и евентуалната разлика во цената, ако ја има. Доколку достапната цена за превоз или применливите такси, таксите или наплатите се пониски за новиот лет, ќе се надомести само разликата од пониските такси.

Го искористи ли некој wizz ваучерот од скопски маратон? Јас не можам да го искористам, ми вика као неважечки е....

Ме интересира дали важи само од Скопје, пошо јас од друг град би летал? Знае некој нешто? @Tranquilis

Те замараме тебе, ама што да се прави сега... :)

@Gjoksi

Истражување од лани, во однос на цените.

Чисто информативно, за тие што мислеа дека ако цената се покачи, нема шанси да се спушти, еве го резултатот на моето истражување во тек од 3 месеци, како се движеа цените за дестинација Скопје - Ајндховен, на 28.06 и 01.07:

4An6HK1.png

Луѓе, нормално е дека цената ја диктира пазарот со односот понуда-побарувачка.
Цената на летање со компаниите како Wizz Air секако е пониска од таа од „олд скул„ компаниите. За да се добие што пониска цена, треба планирање однапред и чекање на најниските цени... Тоа плус некогаш комбинација со промоции и попусти носи уште пониски цени на летање.

Кој летал почесто и од пред повеќе години, тој знае колку поскапо беше летањето тогаш. На нашиот стандард јас секогаш би го одбрал Wizz Air наспрема „класичните„ авиокомпании.

Ама се си има свое... привилегија беше да се лета со (сега банкротираниот) Swiss Air, нормално кога плаќа компанијата. :)
Таму сите имаа третман како од прва класа, фул оброк готвено јадење (мени со неколку избори), десерти, Линдт чоколади, пијачки аклохолни и безалкохолни колку сакаш... буквално. Љубезните стјуардеси дури миксаа и коктели, можеби не ви се верува ама така беше.

За убаво, убаво беше. Но на жалост денес ни поскапите компании не нудат таква услуга, а цените се секако многу поскапи. Во комбинација со паднатиот наш стандард, пак ќе кажам: јас секогаш би го одбрал Wizz Air со вакви разлики во цените.

Го искористи ли некој wizz ваучерот од скопски маратон? Јас не можам да го искористам, ми вика као неважечки е....

Ме интересира дали важи само од Скопје, пошо јас од друг град би летал? Знае некој нешто? @Tranquilis

Те замараме тебе, ама што да се прави сега... :)
Јас го искористив пред некој ден, ни јас не летам од Скопје, нема врска од каде е летот. Треба да го внесеш кодот рачно, значи не да го копираш од мејлот што го доби.

Прво го ископирав, па ми кажа невалиден код... За после тоа да го искуцам и рачно и пак ништо... Си ги купив веќе картите, ајде ќарив на багаж денес. :)

@Tranquilis дужам пиво, 20еу ми спаси :)

@patnik не знам што е работава со ваучерот, ама секако до декември до кога е времето за искористување, ќе го внесам пак, па ќе видам што ќе искочи :)

Ефтиното на крај излегува секогаш поскапо. Маџари и се е кажано

@@Tranquilis едно инфо ако не ти е тешко.
Дали ќе има промени во саатницата на летање Скопје-Париз или Милано за во септември?
Финтата е што ми се поврзани билети и ако сличајно се менува времето на летање останатите 2 карти автоматски ми стануваат неважечки.
И друга работа колку се плаќаше за багаж, за тој до 32 килограми?
И дали некој летал со Рајан и колку таму се плаќа багаж? Дали малата кабинска торба од виз за која се плаќа 10 евра од правец е бесплатна во рајан?

Дали ќе има промени во саатницата на летање Скопје-Париз или Милано за во септември?
Финтата е што ми се поврзани билети и ако сличајно се менува времето на летање останатите 2 карти автоматски ми стануваат неважечки.
И дали некој летал со Рајан и колку таму се плаќа багаж? Дали малата кабинска торба од виз за која се плаќа 10 евра од правец е бесплатна во рајан?

Картите за септември се веќе пуштени во продажба што значи дека времето е фиксирано и нема да има промена и е конечно. Времето може да се промени само поради вонредни ситуации за кои веројатноста е многу мала. Во врска со РајанЕр еве ти ценовник за нивни услуги
http://www.ryanair.com/en/fees/

CABIN BAGGAGE
One cabin bag per passenger* weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms.

Due to cabin space limitations only 90 cabin bags (55 x 40 x 20 cms) can be carried in the cabin, any remainder will be carried free of charge in the aircraft hold.

Oversized cabin baggage will be refused at the boarding gate, or where available, placed in the hold of the aircraft for a fee of £50/€50 (fee subject to VAT on domestic flights at applicable government rates). If you are unsure, check at the Bag Drop desk before going through security.

*excluding infants travelling on a parent’s lap

Не. Рајан се полабави за багаж.

Идеш Португал или Аликанте? :)

Иако сум прилично сигурен, не можам да ти гарантирам дека нема да се смени распоредот.
Мое лично мислење е дека такво комбинирање на своја рака е ризично и препорачувам минимум 5-6 часа меѓу летовите.
Никогаш не се знае кога може да се погоди доцнење на авион поради оперативни причини, колку и да се инаку статистички прецизни летовите на Wizz и Ryanair.

With having said all that, среќно и пријатен одмор :cool:

CABIN BAGGAGE
One cabin bag per passenger* weighing up to 10kg with maximum dimensions of 55cm x 40cm x 20cm, plus 1 small bag up to 35 x 20 x 20 cms.

Due to cabin space limitations only 90 cabin bags (55 x 40 x 20 cms) can be carried in the cabin, any remainder will be carried free of charge in the aircraft hold.

Oversized cabin baggage will be refused at the boarding gate, or where available, placed in the hold of the aircraft for a fee of £50/€50 (fee subject to VAT on domestic flights at applicable government rates). If you are unsure, check at the Bag Drop desk before going through security.

*excluding infants travelling on a parent’s lap

Не. Рајан се полабави за багаж.

Идеш Португал или Аликанте? :)

Фала на одговорите.
Одам за Тенерифе најверојатно, ако се тече според плановите.[DOUBLEPOST=1402944533][/DOUBLEPOST]
Иако сум прилично сигурен, не можам да ти гарантирам дека нема да се смени распоредот.
Мое лично мислење е дека такво комбинирање на своја рака е ризично и препорачувам минимум 5-6 часа меѓу летовите.
Никогаш не се знае кога може да се погоди доцнење на авион поради оперативни причини, колку и да се инаку статистички прецизни летовите на Wizz и Ryanair.

With having said all that, среќно и пријатен одмор :cool:

Фала ти и на тебе за одговорот. Ќе го имам тоа на ум иако сега за сега најприфатлива ни е варијантата Скопје - Брисел па преспиванје едно 10 часа во Брисел па после Брисел - Тенерифе. Фала во секој случај се надевам дека се ќе испадне добро ;)

Последно уредено:
Гледам од соседството од Софија и Букурешт додадоа неколку линии нови од Виз...Се надевам до крај на годината ќе има нешто новина и кај нас.

Гледам од соседството од Софија и Букурешт додадоа неколку линии нови од Виз...Се надевам до крај на годината ќе има нешто новина и кај нас.

Многу тешко. Евентуално нешто ситно 2015-та.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom