Wizz Air летови од/до Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apple
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки, може некој да ме упати? Првпат патувам со авион (и секако со Wizzair), па ме интересира која е процедурата. Си направив акаунт таму и гледам дека имам Wizz сметка. Имам неколку прашања во врска со тоа:
1. Како се ставаат пари на салдото?
2. Дали треба да извадам картичка, па преку неа да префрлам или?
3. Дали се плаќа во денари?
4. Патувам со другар, па дали постои можност за некаков попуст, без доплаќања, зошто сме двајца?
5. Не планираме да носиме куфер, само торба една. Дали се наплаќа за мала торба во авионот или пак морам да ја земам со мене во авион за да биде бесплатно?
Благодарам однапред на сите кои ќе одвојат време да ми помогнат :)
1. https://wizzair.com/mk-MK/online_booking/wizzplus_booking
2. https://wizzair.com/mk-MK/online_booking/wizzplus_booking
3. Да, се плаќа во денари со Visa Electron и MasterCard платежните картички.
4. Не, не постои можност за попуст, освен ако во моментот на купување на картите не постои некоја специјална понуда (промоција/попуст), на пр. 20% попуст за сите летови од и кон (името на државата) и слично.
5. - Мала кабинска торба:
Ако кабинската торба има димензија 42х32х25 см или е помала може да се внесе во авионот бесплатно. Таа мора да се смести под седиштето пред Вас .
- Голема кабинска торба:
Ако кабинскиот багаж е поголем од димензиите на мала кабинска торба, но не надминува 56x45x25 см, може да се внесе во авионот по плаќање на соодветна такса. Мора да го собира во горните прегради. Треба да можете да го ставите во горните прегради без помош од друго лице.

Ме интересира ако земам Билети преку виз , Варшава -Еиндховен Еиндховен-Скопје (ист ден еден после друг) дали автоматски летот ќе е трансфер или треба да си го земам багажот и пак да се чекирам?
Знам дека ако не е ниско буџетна си пишам Варшава Скопје и автоматски ги поврзува летовите без разлика колку пати треба да се прекачвам, дали е истото со ниско буџетните?
Кај нискобуџетните компании нема споени летови, што значи ќе мора да си го земеш багажот во Ајндховен и пак да го чекираш за Скопје, затоа гледај да имаш доволно време меѓу летовите

Кај нискобуџетните компании нема споени летови, што значи ќе мора да си го земеш багажот во Ајндховен и пак да го чекираш за Скопје, затоа гледај да имаш доволно време меѓу летовите

Да и така си мислев , фала за одговорот.

Гледам дека имаат попусти од 20% денес ради утакмицата Германија - Франција, а секако сакам да земам за Германија карта. Е сега, ме интересира, дали доколку купам wizzclub картичка, тој попуст би го добил и за ваквите летови? Практично, да купам картичка, а летот да го плата поефтин за 20% +10 евра од картичката? Или не може така да се комбинираат?

Купи карта за у вторник и сеа само испринтана ли треба да ја однесам?

гледам карта за август , цена 9.498. Да се надевам дека ке се намали или тешко ? :)

Август и Септември се ударни месеци од сезона така да не очекувајте драстично поефтинување

Август и Септември се ударни месеци од сезона така да не очекувајте драстично поефтинување
Мислам дека нема да има НИКАКВО поефтинување, а не пак тоа да биде ДРАСТИЧНО поефтинување! :)

Некој да знае политика на откажување?
Имено сакам да откажам лет кој е за месец дена од сега.

Дали има шанси за рефундирање? Сериозна причина имам...

@Tranquilis ?

Оние кои работат доказ дека работат, оние кои одат на гости и планираат повеќе од 30 дена да седат нека обезбедат гарантно писмо, туристички ако патувате тоа треба да биде до 10/15 дена и доволно пари во вас, пензионерите нека понесат чекче од пензија.

Како изгледа тоа гарантно писмо? Дали со некаква потврда или обично писмо?

Искуства со носење шешири/шапки за сонце во авион?
Дали има некои проблеми, дали се рачуна како додатен багаж? (зборуваме за нормални величини, не за сомбрера) :)

Како изгледа тоа гарантно писмо? Дали со некаква потврда или обично писмо?
Не сум вадела јас лично, али знам дека се вади од соодветната општина каде ќе присуствуваш. Општината вади документ дека лицето е вработено и живее таму и таму и може да ве „издржи“ за престојот финансиски. Тоа гарантно писмо чини како и секој документ кој се вади од општина и е официјален документ.

Негде прочитав дека на компјутер сами си пишувале луѓето некаква гаранција :) Како би живеела администрација ако вака секој документ сам си го пишуваме.

Не сум вадела јас лично, али знам дека се вади од соодветната општина каде ќе присуствуваш. Општината вади документ дека лицето е вработено и живее таму и таму и може да ве „издржи“ за престојот финансиски. Тоа гарантно писмо чини како и секој документ кој се вади од општина и е официјален документ.

Негде прочитав дека на компјутер сами си пишувале луѓето некаква гаранција :) Како би живеела администрација ако вака секој документ сам си го пишуваме.

Значи мора да е официјален документ од општина , фала . :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom