Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Ми се гледаше некое поново лесно филмче и пошто немав идеа што да гледам, листав наслови на АренаБГ и наидов на Winter's Tale. По постерот и кастингот ми изгледаше на солиден избор. Го пуштив и од почеток ми делуваше досадно но ми се допадна нарацијата и атмосферата ме потсетуваше на The Golden Compass па се одлучив да му дадам шанса. Нема да коментирам околу дејствието, може некој друг ќе сака да го гледа (читај ќе се заебе да го гледа) па да не му расипувам од искуството.

Кога ги гледав Will Smith и Russell Crowe заедно ми идеше да си пукам во колено. Двајца одлични актери да прифаќаат вакви шлајм улоги е жално да се гледа. За Will Smith ок, знае он да промаши улога почесто (Hancock, After Earth) а пак Will Farrell во секој филм истата фаца и емоции, премногу шаблонски глумец, само во In Bruges и Alexander ми се допадна.

Приказната во филмот е многу глупава,
безначајна и досадна. Неможев да се поврзам со ниеден од ликовите. Во целиот филм имаше само 2-3 реченици дијалог кои може да се каже дека беа на ниво а пази филмот е адаптација на книга. Really?!

На Rotten Tomatoes му дале 13%, делува како некој да направил мисклик кога ги постирал резултатите па додал 10%.

Забегав а сакав на кратко да ви кажам дека филмот е тиња! Прилично сум open minded и знам да уживам и во обично филмче, но филмов ја вреѓа интелигенцијата и е лош од секој аспект. Исто морам да се исповедам дека цел го изгледав и дури на една сцена се разнежнив, емоушанл сцена беше, јебеш. Guilty. :rolleyes:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.680
Поени од реакции
34.171
Ми се гледаше некое поново лесно филмче и пошто немав идеа што да гледам, листав наслови на АренаБГ и наидов на Winter's Tale. По постерот и кастингот ми изгледаше на солиден избор. Го пуштив и од почеток ми делуваше досадно но ми се допадна нарацијата и атмосферата ме потсетуваше на The Golden Compass па се одлучив да му дадам шанса. Нема да коментирам околу дејствието, може некој друг ќе сака да го гледа (читај ќе се заебе да го гледа) па да не му расипувам од искуството.

Кога ги гледав Will Smith и Russell Crowe заедно ми идеше да си пукам во колено. Двајца одлични актери да прифаќаат вакви шлајм улоги е жално да се гледа. За Will Smith ок, знае он да промаши улога почесто (Hancock, After Earth) а пак Will Farrell во секој филм истата фаца и емоции, премногу шаблонски глумец, само во In Bruges и Alexander ми се допадна.

Приказната во филмот е многу глупава,
безначајна и досадна. Неможев да се поврзам со ниеден од ликовите. Во целиот филм имаше само 2-3 реченици дијалог кои може да се каже дека беа на ниво а пази филмот е адаптација на книга. Really?!

На Rotten Tomatoes му дале 13%, делува како некој да направил мисклик кога ги постирал резултатите па додал 10%.

Забегав а сакав на кратко да ви кажам дека филмот е тиња! Прилично сум open minded и знам да уживам и во обично филмче, но филмов ја вреѓа интелигенцијата и е лош од секој аспект. Исто морам да се исповедам дека цел го изгледав и дури на една сцена се разнежнив, емоушанл сцена беше, јебеш. Guilty. :rolleyes:
WIll Smith?

Go skrolnav nabrzina koga se mislevme dali da go gledame, ama tapa izgledase, duri trejlerot ne bese interesen.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Winter's tale me razocara :/ Prosek, iako ocekuvav poveke od nego.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Мене ми беше ок филмот. 7/10 филм што е ок, ама тоа ок е тапа ок, пошто може да биде многу повеќе. Едноставно филмот не знае што сака да биде. With that said сосема ок филмче за да си се навратиш на времето кога си читал вакви фантазии :X3:[DOUBLEPOST=1403288803][/DOUBLEPOST]Хипстер Телма и Луиз making selfies before they were mainstream

Во Спојлер селфиот на Телма и Луиз од 2014

jk

Последно уредено:
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.216
Поени од реакции
8.317
Ми се гледаше некое поново лесно филмче и пошто немав идеа што да гледам, листав наслови на АренаБГ и наидов на Winter's Tale.
Кога ги гледав Will Smith и Russell Crowe заедно ми идеше да си пукам во колено. Двајца одлични актери да прифаќаат вакви шлајм улоги е жално да се гледа. За Will Smith ок, знае он да промаши улога почесто (Hancock, After Earth) а пак Will Farrell во секој филм истата фаца и емоции, премногу шаблонски глумец, само во In Bruges и Alexander ми се допадна.:rolleyes:
муахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
кој Will црни јаране

Филмот е далеку одличен како што го прикажуваш ти.

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Предлог филмови нешто како Терминатор, Блејд (незнам како се викаат филмовите со иста тема а имаат различни.. да речеме делови еве како овие два) ?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
муахахахахахахахахахахахаххахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
кој Will црни јаране

Филмот е далеку одличен како што го прикажуваш ти.
Colin Farrell де. Will Farrell ми е омилен комичар и сум се збунил. :P[DOUBLEPOST=1403336152][/DOUBLEPOST]
Предлог филмови нешто како Терминатор, Блејд (незнам како се викаат филмовите со иста тема а имаат различни.. да речеме делови еве како овие два) ?
Underworld

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Кој ќе ми даде добар Sci/Fi предлог го частам спојлер за Dawn of the Planet of the Apes на денот на премиерата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Многу добар филм, ама не верувaм да постои филмоман кој го нема гледано :D[DOUBLEPOST=1403429902][/DOUBLEPOST]
Children of Men (2006)

Тотална глупост од филм. Можеле слободно да не го снимат. Не знам зошто спаѓа у СФ? Само затоа што дејството се одвива у 2027? Начнати се многу теми, ама ниту една не е разработена до крај. Се’ што гледате е сива зона и пукотежи. Можеби е ОК филм за некој што живее у Данска. Ние имаме многу видено и доживеано, особено ни се јасни граничните приказни и депортациите. Не ми е јасно врз основа на што филмот има добиено толку добри оцени. (n)
Најпреценет филм во историјата.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom