СП 2014 - Група Б (Шпанија, Холандија, Чиле, Австралија)

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Епа Европско 2008, Светско 2010, пак Европско 2012 е кур па сеа дека па ќе земете светско, никој тим не може толку време да доминира. Скиснаа веќе со таа тика-така, шо мислат они дека вечно ќе има резултати со таа игра и со едни исти играчи, мина ви времето, ејј.

Каква циганарија и грдотија од народ се овие Чилеанциве тоа е едно чудо. Да ти ебам, поружни патуљци не сум видел. И, треба веќе да се забрани тоа просеравање и глумење повреди на 5 секунди кога им оди резултат во прилог. Сфатив дека секој спорт е поинтересен, подинамичен и поубав од фудбал.
Бегај бе Шпанциве цел живот се тркалаат по терен.и сеа се фативте за Чиле.Па подобро што лежеа бе да сакаа уште некој гол ќе им лупнеа.

10442356_10154266829335483_6553841367425261676_n.jpg

It was an honor to play with you.

Можам само да кажам една голема штета што една од најдобрите генерации во историјата репрезенатациите се одјавуват на ваков начин со дебакали , а до негде тоа е добро за иднината на Шпанската репрезантација пошто после оваа би требало да следува голем ремонт.
Овие 2 натпревари не играа ни Тики - Така ниту некоја друга тактика , едноставно никој не знаеше што прави ниту каде се наога со исклучок на Иниеста само.
Сепак не верувам дека некој ке му замери на ДелБоске за начинот на кој излезе на тоа светско , кој и да е тренер кога би ги имал тие играчи на располагање кои го направиле тој успех би играл повторно на "проверено"
Сепак не е ова крај на Шпанската репрезентација туку само на генерацијата , нов тренер , еден голем ремонт во тимот , без TIKI - TAKA , и повторно ке се вратат на нивото на кое ке им се плашат големите репрезентации.

Инаку мора да е некоја грешка поразов пошто Баварциве рекоја дека ако Мартинез игра, Шпанија ќе растури. :icon_lol:
Ama ako igra na sredina. Ne nazad so Ramos koj na Nesta bi go napravil da izgleda kako Pike. :-P

Sent from my Samsung Galaxy S4 using Tapatalk 2

Добро сега ипак генерацијава тежи две европски и една светска титула. Го достигнаа врвот секоја им чест за тоа али им помина времето.
А сега да освојат бразилците ќе ме фати смеа за Коста :pos:
Ќе треба да му пеат
Ајде Коста ти
Дојди и попуши
Попуши ти на бразилци
Твоите сонародници :pos:

Бегај бе Шпанциве цел живот се тркалаат по терен.и сеа се фативте за Чиле.Па подобро што лежеа бе да сакаа уште некој гол ќе им лупнеа.
Зборувам воопшто, а не само за Чиле. Многу е очигледно дека се фолираа и глумеа повреди само да се троши времето и да се убие агресијата на Шпанија. Со тоа се убива убавината на фудбалот. Затоа ми е најдосаден спорт со едвај 5 шанси во цел натпревар.

allasFCB ‏@allas4 2m
One thing that people MUST admire from this #ESP side is that how humble and graceful they are when they lose. Huge respect for them.

:pos:

Колку се очајни! :гик:

Леле колку ми е мерак за брклето и за проклетава пимплачка игра, може комотно да заврши светсково, доста беше ова! :icon_lol:

До душа ете, смени колку толку, пред се го стави Педро, ама пак се курчеше со Коста иако виде дека е цреп. Торес заврши 10 пати поглема работа за 15 минути него копиљот. Е да, исто и за него ми е премило, пошто ко пиченце ги одјеба Бразил и одбра да игра за Шпанија, нека го цица сеа.

Али само тоа смени. Не ми се веруваше дека не го ни стави Фабрегас ејјјјј! Што им згрешил играчов на луѓево? Немаше муда да искочи со еден дмф. Па уште го вади Алонсо, става пичмеле ко Коке, на клупа му останува Фабрегас, а на терен моронот Бускетс! :pos:

Жорди Алба на овие две утакмици беше повеќе иссексан него Џена Џејмисон у најбољи години. А и Аспикилики, и тројцата кои се сменија на стопер не беа поарни. Касиљас, катастрофално првенство!

Освен Фабрегас, ни на Мата не му укажа шанса, а му требаше лево крило очајно. Устари Алонсо му играше амф денеска. :facepalm: Едино Иниеста и Силва имаат просечни отцени, другите брука!

Ауф, мераци, првенствово аутоматски станува поубаво без пимплачиве гадни! :icon_lol:

Ок, ај онака реално, кој смета дека Коста изигра макар просечно на утакмицава, нека кликне лајк. Кој смета дека беше и под просечен нека ми го репортне постов.

Пошто ти е интересно, со секој репорт ќе добиваш и по еден казнен поен. До сега имаш два, честитам!

Потона армадата, но секоја генерација има свој крај, а крајот за шпанската златна генерација е сега.
Не е нов пример, сите добро се сеќаваме и на Франција и на Италија кога дојдоа како шампиони на наредните првенства.

Има Шпанија уште квалитет да се опорави во иднина, но дали ќе може пак да ги доистигне висините од претходните години тоа е тешко прашање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom