СП 2014 Бразил - генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

Си ја пробав среќава со предвидување на bracket-от на СП

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148

Си ја пробав среќава со предвидување на bracket-от на СП
Кај го најде ова бе? На страната можев само да најдам за натпреварине кој ќе тепа, фаули, жолти, нз што..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Кај го најде ова бе? На страната можев само да најдам за натпреварине кој ќе тепа, фаули, жолти, нз што..

(на страната на МЛС, ама кога не пратите амерички спортови така ви е :icon_mrgr:)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ќе ви оставам две интересни видеа :)

(првото е побитно, второто е онака)

Џими Конрад, американски фудбалер што играл у 2006та баш против Гана, сега си хостува Јутуб канал и дава preview за групата, а у овие две видеа иде у Гана.

Видеово е многу интересно за да се види како ваква third world country прави толкави успеси со толку едноставни луѓе. Патем да им докаже на бедниве држави ко нашата дека не мора да си богат за да имаш добра репрезентација, туку друг е проблемот тука. Ако го изгледате цело видео, сами ќе си ја направите споредбата да видите што е фудбалска држава и колкав труд е доволен да се вложи за да се успее.

Следново е спојлери, најубаво е да се изгледа цело, али сепак за тие што нема:

Конрад игра фудбалче со некои таму, меѓу кои ќе биде и Самуел Кофур и ќе направи интервју со него.

Кристијан Атсу почнал да игра фудбал на тие теренчиња, бил забележан и собран во тим од Гана, па еве до кај е сеа.

И најдобар момент беше коа го праша зашто Гана ги плеснаа САД два пати у последните две натпреварувања:

- You're an American, without football you're okay. In Ghana, without football, you're nothing.

И не го слушајте тој што вика дека не го сакаат Ливерпул ради Суарез, сум им ја видел фб страната, 6000 лајкови имаат :P

Супер е да се изгледа ова за малце да се тргнеме од тие погледите кој каков е на хартија, и да се внесеме убаво во вистинската фудбалска атмосфера која е уствари тоа за што постои ова првенство :)

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
Гордиве пациенти, значи нема шанса да не напраат некој гаф, кикс и тн

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Затварајте подфорумот , Германија ќе освои светско местено е.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416
Вистина е дека вчера се повредиле Ван Перси и Чембрлен и дека е можно да не настапат на светсково???:facepalm:

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Sky Sources: Alex Oxlade-Chamberlain ruled out for 10 days to 3 weeks with knee injury

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Извинете дечки, до денеска полагав, не се ни приклучив на нет деновиве. Вечерва ќе средам за Нигеријциве :)

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.911
Поени од реакции
30.885
Абе има излезено некој прилог по продавнициве за светското, ги собирам светскиве и европскиве од 98ма па како што е редот и за ова да земам.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947

ежи!

им посакувам што поголем успех!

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Овој @датум-лф не се пуштил на форум од вторникот а има анализа за правење и тоа Германија. До кога ќе се чека, сигурно има други што сакаат?

Kajgana Shop

На врв Bottom