Radiohead

Многу ме интересира од што толку тагуваат? Полни ко брод со пари, комерцијални, си го фураат бизнисот супер, а овде се просераваат колку им е тешко, мачно. Бре, бре! Што не се убие пејачот ако толку му е тешко во животот, што не се обеси? Што прават тогаш концерти, турнеи ако се цело време нешто во депресии, курци , палци? Изгледа не влегле они во болница кај што лежат луѓе на дијализа болни од канцер, бубрези и еден куп други што страдаат од инвадилитет, психички болести, али битно на овие им е тешко навистина. Денес колку повеќе пишуваш мрачни текстови коишто ни самите не ги разбираат што сакаат да кажат тогаш се нешто као демек поголеми уметници.

И ја ќе се придружам дека споредбата не е на место. Ти кажуваш дека е лошо што се создадени тие уметнички дела? Па макар биле и лажни? Не ме јеби. Нивна работа е да ставаат мелахонија во музиката, да поврзат мрачни чувства и депресија во музиката. Им успева. Не го може секој тоа, плус секој си ја изразува сопствената тага или среќа на различен начин. Mуабетот ти е субјективен до горни граници и зборуваш како да им ги знаеш приватните животи. Не дека ја им ги знам де..

Kрај краева добро е што некој влета со поразличен коментар на темава :)

Оти цело време ни помина во пофалби од стилот-Нај нај......

Добро е да има различност.

жжжо

Може у темава и Atoms For Peace да ги постираме? Може.
Woooow!
Иако јас потајно го мразам овој проект, пошто си мислам дека ќе биде повод Том Јорк го напушти Рејдиохед.

@UpaDown се провртка некој муабет дека летово ќе се збирале да свирнат нешто со Редиото. Мене Џони ми е најфаца од бендот. Еве последниов албум не го можам многу многу, осетив некоја празнина, а ко шо прочитав некаде, нема удел Џонија во него :D

Песната вози за навечер. Ако ја носиш на слушалки, и ако поминува по една до две ебени коли во 10 минути, уште поубо. Ако нема ебан пес на улица уште поубо. Ако си сам со патот, а да немаш страв, најарно.

Иначе еве и еден Live настан.

@turvior

И за албум има најава нешто.

Инаку, на концертов, од тотално хетеросексуален агол, фустанот шо го носи е многу јак. Фустан или шо и да е. :D

Sent from my GT-P3110 using Tapatalk

Среќен роденден Турв! Пуно успеси и среќа. Еве јас што си добив денес. >.<

jvFFCnL.jpg

2DwAv6K.jpg

И тебе да ти е срејчен вот, а и блузава убајна, да си ја носиш секаде и да им кажуваш на лујџето колку јако значење има истата :D Уствари и не мора да им кажуваш, оние кои знаат знаат, оние кои не, неубо.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
@turvior ставај ги ваквите и тука за тие што не ја видоа темата и дај други предлози ако имаш
многу слична музика на таа од РХ - тенок глас и меланхолична
Како нов албум на РХ е :)

@turvior ставај ги ваквите и тука за тие што не ја видоа темата и дај други предлози ако имаш
многу слична музика на таа од РХ - тенок глас и меланхолична
Како нов албум на РХ е :)

Пази вокалов :D (пост рок е бендот, али вокалот добро прати)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom