Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Г

Господ

Гостин
Да таму има и рипки кој се пуштаат во уше како преведувачи не зборуваме за фикција, кликни на линкот ова е вистинско искуство од Инзаги член на форумот.
И баба ми ми има раскажувано како тоа кога идела сабајле на нива со фамилија некад гледале ангелчиња али после ми кажуваше дека мајка и нејзина ги успивала со мак ли се викаше она од афион опијатот.
Така да i woulnd count on it.
Иначе и Hitchhiker Guide и The Holy Bible се fiction само што оваа првава е sci-fi

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Тоа е опортунизам бе, ако веруваш само за да се спасиш, нема тука верувам ако има, ако нема ондак ништо. ако веруваш тогаш не сумњаш, мислам дека најисправно е да се помириш со фактот дека незнаеш дали има или нема, односно да си агностик.
Погрешно си ме сфатил,јас тоа го објаснувам на аурора,а што се однесува до мене јас не сумњам.

ZigZag

Заменик министер
Член од
19 јули 2006
Мислења
347
Поени од реакции
248
Даглас Адамс > Некојси бог

Од Автостоперскиот водич низ галаксијата:"...И не само што се работи за исклучително значајна книга туку е многу поуспешна - попопуларна е од "Небесен омнибус за домарите", подобро се продава од "Уште педесет работи што може да се изведат во бестежинска состојба", а и поконтроверзна е од филозофските бестселери на Улон Колуфид "Во што згрешил Бог", "Уште некои негови најголеми грешки" и "Море кој е тој Бог?"... "

Бертранд Расел - раселов чајник:

"Ако јас предложам дека меѓу Земјата и Марс има кинески чајник кој се врти околу сонцето во елиптична орбита, никој не ќе може да го побие моето тврдење, бидејќи бев внимателен да додадам дека чајникoт е премногу мал за да се открие дури и со нашите најмоќни телескопи. Но, ако јас кажам дека моето тврдење не може да биде побиено, таа е неснослива претпоставка на дел од човековиот разум да се сомнева во таа претпоставка ,а за мене би се рекло дека зборувам глупости. Ако, и покрај тоа, за постоење на таков чајник се потврди во антички книги, учени како света вистина секоја недела, и наметнето во умовите на децата во училиште, двоумење за да веруваме во постоењето на чајникот ќе биде знак на ексцентричност и психијатрите би обрнале внимание на скептикот во времето на просветителството, или инквизиторот би обрнал внимание на скептикот во времето на инквизицијата."

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Ко прво, не си у право.
Ко второ, освен тоа што не си во право, ни ти, ни било кој член на форумов не можете да ме разубедувате дали да верувам или не. Затоа што мислам дека ова ти се разјасни, ќе пробам да ти објаснам зошто не си во право.

Во овој, овоземски живот, долг во просек 60 години, можам да стекнам големо знаење, па да го живеам животот како што јас сакам, да правам се што ќе ми дојде на памет и да уживам во тоа, да стекнам пријатели, да направам кариера и да оформам семејство. И повторно, да уживам во сето тоа. Ако јас го поминам животот на мој начин и умрам среќна, исто ми се фаќа дали ќе горам во пеколот или ќе ме јадат црви.
Да ти појаснам за овоземскиот живот за кој што ти си го сфатил како бајка,во ова брзо време кај што се гледа кој да зграбе кај што не се знае кој јаде кој пие а кој спие и кој те краде,тешко дека ќе го оствариш тоа,затоа што вистинскиот живот ти е после овој свет,а тука си само на искушение,и ти се чудам како можеш да ги вреднуваш толку мн 60 години а да не ти е гајле за вечноста.Ти умри колку сакаш среќен ако на крај те јадат црви бадијала ти била среќната умирачка од таа среќа ни првата буква нема да ја осетиш а камоли нешто поише

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Да ти појаснам за овоземскиот живот за кој што ти си го сфатил како бајка,во ова брзо време кај што се гледа кој да зграбе кај што не се знае кој јаде кој пие а кој спие и кој те краде,тешко дека ќе го оствариш тоа,затоа што вистинскиот живот ти е после овој свет,а тука си само на искушение,и ти се чудам како можеш да ги вреднуваш толку мн 60 години а да не ти е гајле за вечноста.Ти умри колку сакаш среќен ако на крај те јадат црви бадијала ти била среќната умирачка од таа среќа ни првата буква нема да ја осетиш а камоли нешто поише
Прво, женско сум.
Второ, не го имам сфатено животот како бајка, туку животот го сфаќам како авантура со многу предизвици, подеми и падови.
Трето, животот ми е преубав и покрај тоа што живееме во нестабилно време, и мене ми е убаво.
Четврто, додека мене ми е убаво, по втор пат, ни ти ни било кој член ни било која личност што оди по земјава и извршува основни биолошки функции немате право да ми перете мозок, да ми докажувате и да се обидувате да ме трансформирате во стереотипен верник.
Петто, ова е демократија и како што јас го почитувам твојот избор да бидеш верник и да се плашиш од некое натприродно битие, треба и ти да го почитуваш мојот избор и да не го осудуваш.
Шесто и последно, боље ми е да уживам во она што го сакам сега, да ми биде убаво наместо да скокам од облаче на облаче и да свирам на харфа.
Мој избор.
Капиши?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
52
Поени од реакции
2
Прво, женско сум.
Второ, не го имам сфатено животот како бајка, туку животот го сфаќам како авантура со многу предизвици, подеми и падови.
Трето, животот ми е преубав и покрај тоа што живееме во нестабилно време, и мене ми е убаво.
Четврто, додека мене ми е убаво, по втор пат, ни ти ни било кој член ни било која личност што оди по земјава и извршува основни биолошки функции немате право да ми перете мозок, да ми докажувате и да се обидувате да ме трансформирате во стереотипен верник.
Петто, ова е демократија и како што јас го почитувам твојот избор да бидеш верник и да се плашиш од некое натприродно битие, треба и ти да го почитуваш мојот избор и да не го осудуваш.
Шесто и последно, боље ми е да уживам во она што го сакам сега, да ми биде убаво наместо да скокам од облаче на облаче и да свирам на харфа.
Мој избор.
Капиши?
Ова е форум кај што секој слободно си се изјаснува а тебе никој не те присили да читаш тоа што пишувам јас,ако не веруваш ок тоа е твое право,но што бараш да коментираш тогаш тука,иди живеј си го својот интересен полн со авантури и предизвици живот.Демократијата е само по потреба а иначе most of the time е онака како му одговара на посилниот,што е работава со облачињава и харфите не те сфаќам,мн цртани филмови со томиџери си глеала.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Ова е форум кај што секој слободно си се изјаснува а тебе никој не те присили да читаш тоа што пишувам јас,ако не веруваш ок тоа е твое право,но што бараш да коментираш тогаш тука,иди живеј си го својот интересен полн со авантури и предизвици живот.Демократијата е само по потреба а иначе most of the time е онака како му одговара на посилниот,што е работава со облачињава и харфите не те сфаќам,мн цртани филмови со томиџери си глеала.
Не, туку го читав Алигиери.

Lady Gaga*

«3 Him!
Член од
4 јануари 2010
Мислења
293
Поени од реакции
19
Секако дека постои. И верувам во него.:smir:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
...што е работава со облачињава и харфите не те сфаќам,мн цртани филмови со томиџери си глеала.
Мене највише ми се свиѓа оној кога Томиџери ќе го опне мачорот со тава по глава ;)

Г

Господ

Гостин

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.301
Мене највише ми се свиѓа оној кога Томиџери ќе го опне мачорот со тава по глава ;)
CEKAJ TOMIJERY BESE TOA GLUVCETO STO TRCA I SE TEPA SO MACKATA? HEHEHEHE ZAKONSE:pos2::pos2::pos2:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.967
Поени од реакции
83.301
EEE DA TOA E CEPKI BEA EPTEN HAHAHAHAHAHAHAHAHAH
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Абе тоа што некој верува не значи дека она во што тој верува постои реално, постои во неговата уобразија...

Kajgana Shop

На врв Bottom